Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 10 november 2020

Vanlife

Av Neta - 10 november 2020 03:58

En bild på insta fångade mitt intresse, har ju campat hela mitt liv och kunde verkligen relatera till de här unga människorna som far runt i sina ombyggda skåpbilar.
Bilden jag såg varpå 31- åriga Sandra från Västerås, offthegridwith på insta, du kan även hitta henne på youtube där det finns många filmer både av henne och andra vanlifers.
Hon har byggt sig ett hem på hjul alldeles själv i en skåpbil av märket mercedes. Sandra jobbar som frilandsfotograf och fotar idrottsevenemang i hela europa. Andra vanlifers pluggar på distans, är ute på sabbatsår eller lever på extrajobb. Många unga par men förvånansvärt många ensamma tjejer som Sandra eller Andrea Rydell.
Dom här människorna har skapat appar med tips om bra och trygga sovplatser och andra tips, ta in på camping gör man inte gärna. Säkerheten i bilarna är kluriga och smarta. Larm så klart men även annat. Man hjälper till och stöttar varandra otroligt mycket.

Sandra t.ex har byggt en 2-delad dörr till förarhytten så hon snabbt kan åka iväg om det behövs vilken tid som helst både när sängen är bäddad eller utfälld, hon sitter på den här. Hon har speglar i vanen så hon ser utsidan och backspeglarna vinklade så hon kan se om nån blir närgången.
Hon parkerar alltid i körriktningen, så hon lätt kan åka iväg. Nycklarna har sin speciella plats så hon kan grabba dem i flykten.
Händrr nåt så går en larmkedja till bilar i närheten via appen.

Mitt emot här har hon en garderobsvägg med smarta förvaringar i hyllor och lådor och avslutas längst bak med en toa.
Bordet hon sitter vid kan vinklas på flera sätt och skåpet innehåller en kyl. Idag har hon en större och högre kyl med frysfack.
Duschen är uppladdningsbar och används utomhus. Men hon tvättar sig också i hav och sjö.
El och vatten som i en husbil.

Varenda mm tas till vara. Mkt krokar. Både på flata sidor och under skåp, i skåp m.m Myggardin och lite insynsskydd i ett. Hög mysfaktor med ljusslingor. Även på dörrarnas insidor. Kaminen är framme när det behövs, taklucka med nät och fläkt i taket.

Smart förvaring märks ju även hos andra vanlifers.

Sandras säng blir 120 cm bred och täcket integreras med ryggstödet på dagarna. Kuddarna har hon ovanför förarhytten i ett skåp över dörren till förarhytten.
TVn sitter i taket på kortänden av första garderoben som är lite grundare, under TVn finns en smal bänk med underskåp, små överskåp runt resten av bilen och förvaring även under sängen. Förarhytten är också inredd med bl.a en kaktussamling på instrumentbrädan vid passagerarplatsen, hängande amplar, korgar och hängande kassar för förvaring.

När hon träffar sina vanlifevänner parkerar dom nära långsida mot långsida så man lätt går över till varandra via sidodörren som är en skjutdörr. En del har sina sängar uppbyggda längst bak och sover tvärs över bilen. Har då bra förvaring under sängen.

Det bästa från förvaring i båt och husbil används. Spis är som regel bara ett gasolkök, men har sett nån som har micro med. Sandra har en husvagnsugn som sätts på gasolplattan, i den båda bakar hon bullar o muffins och lagar mat.

Ett fritt liv som utvecklas av utövarna och ofta står det många vans på samma ställe, men dom sover även ensamma ibland. Just nu är Sandra i Portugal och Amanda i Spanien efter flera veckor i Italien som är hennes favoritland.

Följ Sanra offthegridwin, eller Amanda amandarydells på insta och youtube. Se filmer från andra vanlifers. Är ni vana campare är det extra kul.


Lånade bilder. 

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Neta - Fredag 19 april 00:50


Idag har jag gjort köttfärslimpor, 2 st. Jag får jämt så mkt skrogg på dom bara, använder ju blandfärs. Men vet inte varför det blir så. Letade ett nytt recept men blev att jag gjorde ungefär som jag brukar ändå. Gjorde var och en på 500 g färs. Sväl...

Av Neta - Onsdag 17 april 22:58

Idag flexade C ut nån timme tidigare, åkte och handlade åt mig på Maxi. Köpte lite take away på Pong och kom hit. Jag åt 4 sushi, lite miisosoppa, och en 1/2 port kyckling med ananas m ris. Har kvar 4 sushi och halva portionen, som nog var mer en h...

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards