Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 29 april 2023

Kvalborg

Av Neta - 29 april 2023 23:40

Ja det är det idag, bara kvala in så gott man kan till våren då eller? Nejdå så är det nog inte. Googla om ni vill veta.

Igår var det Skvalborg och då skvalade tårarna på många av oss Uppsalabor då någon brutit eller huggit av den Oxel som kungen planterade i slottsbacken på torsdagen.
Hade varit ovanligt mycket fylla ute den kvällen så man vet väl inte om det var nån fyllegrej eller om det var en protest mot rojalismen.
Fanns en demonstrant med flagga under högtidligheterna i torsdags men jag väljer att inte skriva några detaljer om det då jag inte vill ge det agerandet nån större uppmärksamhet.

Jag tycker att man får och kan tycka olika, men fortfarande gäller hyfs och folkvett. Vissa saker gör man bara inte!
Ett planterat träd har ett högt symbolvärde, det ska stå där långt efter att vi lämnat jordelivet som ett minne, i det här fallet av vår kungs 50 år vid tronen. Det ska bara inte saboteras, ett nytt träd är beställt och kommer säkert förses med en kamera på något vis. Men det är ju ändå inte det träd som kungen planterade i torsdags. Jag och många, många med mig är väldigt ledsna över det här sabotaget.


Från UNT

Jag är inne i nån slags trötthetsfas nu, tror jag ser den berömda väggen. Har ju varit där förut runt -98 och framåt. Kom nu när det absolut sista hände som har med Elles död att göra. Jag ser förmodligen ut som vanligt och beter mig nog så också men i mig är det kaos. Precis som att jag först nu förstår att hon verkligen är borta för alltid. Hittills har det varit nåt att fixa med, nu är det slut.

Det som är mest tragiskt är kanske att alla tror att det är över nu, att vi mår bättre men jag tror faktiskt det är tvärtom. Nu skulle jag behöva vännerna runt mig hela tiden, bara göra kul saker, gå ut o äta, åka på utflykter men faktum är att det finns inga. Ingen ringer och väldigt få hör av sig. Inte ens dom som varit närmast. Messenger tar en del till men det kan jag säga är lika med noll. Det hjälper mig knappt alls.

Höll på bli en ensam Valborg också men nu blir det inte så. Skönt det iaf men här har jag mer eller mindre köpt mig till sällskap. Ska nån komma hit ur familjen då kostar det pengar och då får jag betala. Nu har jag erbjudit mig själv men för det mesta får jag betala bensin för allt jag får göra.

I morgon kollar jag nog på forsränningen på paddan. svt.se/uppsala från strax före 10 om ni vill se. Trodde Mr X skulle komma idag men han kommer i morgon. Skulle först åka hem igen i morgon em men nu stannar han till månd.
Lägenheten ser för jävlig ut men jag har ingen kraft till den just nu. Jag orkar bara inte, tvättar o diskar så inte hälsovårdsnämden kommer Haha men det och lite matfix är allt jag ids. Inte ens påsksakerna är borta. Å vem skulle bry sig?


Räkor, ägg, ananas, sparris, oliver och lite kronärtskockor blev min middag idag.

Så sugen på en riktig grillmiddag med hela registret men ska försöka få till en köttbit i morgon iaf. Med bea o pot.gratäng Å vin!


Testade ett glas Rosie idag och det var helt ok.

Men nu ska jag plocka fram lite glas och muggar i plast som ska med in i morgon. Mr X ska få handla lite här uppe på hemköp. Sen hoppas vi på en trevlig Valborg. Missar nog en brasa i år men lever kanske med det. Bara jag får höra Allmänna sången och dricka lite bubbel till det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Av Neta - Måndag 13 maj 00:14

Ja Den stora älgvandringen alltså. 87 älgar har summit över. L tror det är rekord. Det roliga tycker jag också är alla andra djur man får se liksom på köpet. Järv, björn, lo, ren, grodor, örnar, orrar, svanar, änder, ejder och en massa andra fåglar...

Av Neta - Söndag 12 maj 00:06

Hade tänkt sova länge idag. Men så klart vaknade jag tidigt då. Om jag nu bestämmer, utan att sätta väckning i morgon att jag ska vakna tidigt då, så kanske jag får sova iaf då. Haha! Christine och Marcus var här idag. Vi fikade lite och dom kom ...

Av Neta - Fredag 10 maj 23:27

Vårblommor i Uppsala Lite picknick med sushi och jordgubbar i Stadsparken. Fick en direktleverans av kaffe och nygjorda chokladbollar av dotra i världens sötaste kasse. Vi promenerade ut mot Kunsängarna såg bron som höll i...

Av Neta - Fredag 10 maj 00:09

Åkte till affären idag. Köpte då en påse potatisbullar. Höll på svimma när jag kom hem och såg att det var 1500 g. Frös dom 4 och 4. Blev 7 påsar. 62kr nånting om jag inte minns fel. Så billig mat är det ju. Jag valde att inte platta ut dom. Fic...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards