Mina ord och tankar

Alla inlägg den 10 april 2023

Av Neta - 10 april 2023 19:53

Mr X har åkt hem. Han var här nästan en vecka. Blir lite tomt när han åker. Vi har haft en fin o kul påsk med lite smolk i bägaren då en av hans systrar är på sjh. Var ganska illa däran men verkar som hon är på bättringsvägen nu.
Hans äldsta syster gick och halkade för en tid sen också. Bor nära L o G ändå. Men hela syskonskaran där börjar bli till åren det märks ju.

Det blev ju lite jobbigt när Es begravningsdag kom mitt i påsken, L och jag gick ner dan före och vi åkte dit hela ligan både i fredags och L o jag på hemvägen igår.

L har hjälpt mig massor i helgen, konstrundan i fredags med ungarna blev ju helt fantastisk också. Å vädret har ju verkligen varit med oss.

Påskafton röjde L på altanen medans jag gjorde mat. Vi koncentrerade oss på sittdelen och tog ut dynorna. Fikade därute i sol och 17 gr mot väggen.

Efter maten plockade vi ur all skönlitteratur ur bokhyllan, lade i lådor och ställde ut i förrådet. Sparde bara faktaböcker och alla fina fotoböcker + lite praktiska böcker om odling inne.

Frågade honom när vi skulle lägga oss om vi kunde göra en utflykt till Vårdsätra på påskdagen, sen jag gick hela slingan där med Annika har jag velat visa honom den.
Så upp i söndags och förberedde maten till kvällen, förstod ju att vi skulle bli trötta. Gjorde även matsäck och åkte ut till Graneberg och parkerade.
Konstaterade att med rullstol var vi nog 1-2 veckor tidiga. Där solen låg på var det inga problem alls men på sina ställen var det både lerigt och snömodd. Inte tänkte jag på att det var en del backar heller, åkte ju scooter sist.
Men det var himla mkt folk som gick, nästan alla hälsade, pratade lite och flera stycken önskade Glad Påsk!


Inga båtar i än mer än nån vid en privat brygga som var nästan sjunken.


I dungen där ligger handikappgården. Dit ut hade vi gått innan med familjen, o sen har jag gått hela. Dom här bilderna är tagna från en sidobrygga. Isen låg här, ganska tjock men lite sorbetis så ingen gick på den.


Såg både blåsippor och vårlök.


Här fikade vi, dom har bräddat spången och satt bänkar runt ett stort träd. På väg hit höll vi inte på och ta oss över ett parti med snömodd men fick hjälp. Satt här i solen ett bra tag sen. Folk hejade och stannade och pratade. Satt nån mer här då vi kom och vid bryggan nedanför var det folk också. Det ligger precis före badet och när jag såg nerförsbacken dit insåg jag att vi inte skulle ta oss tillbaka den vägen.


Precis efter badet har dom gjort 2 sittgrupper av tjocka stammar. Hårdgjord väg nu men löst på sina ställen. På ett ställe höll det på gå illa men vi redde ut det med. Men flera människor undrade om dom kunde hjälpa till. Vi hade inte behövt hamna i sjön iaf för där är det nära vattnet på flera ställen.


Den här bryggan syns inte när det är grönska.


Vid sittgrupperna har dom täljt ut djur i stammar men det sitter också smådjur på stolar m.m Den här har fått en örmössa med. Haha!


Mycket hus och även små båtklubbar vid första halvan. Här gav jag upp, ochskickade L ensam sista halvan. Jag parkerade mig i solen och fick sällskap av en citronfjäril. Såg till o med öppet vatten där på andra sidan med solglitter. Nåt sånt har vi inte här än och för mkt skugga för att jag ska kunna åka scooter här än.
Lite ledsen och besviken blev jag ändå för hade ju sett fram mot att visa honom Lurbosidan med.
Vi gick sen tbx en bit och vi vilade åter vid stockmöblerna då C ringde och tyckte vi skulle komma och fika. Jag var ju lite nyfiken på hur dom hade fått till det med. Men dom hade fått så mysigt. Sen åkte vi hem.

Hemma på framsidan hade det hänt saker under dagen.


Hade satt en hel påse med snödroppslökar. En har kommit, förra året var det bara blad men i år kom blommor med.


Till och med en pärlhyacint.

Sen blev det mat rätt snabbt medans L tog bort mina träd på baksidan. Alltså juldekorationer. Blev lite down idag när han åkte så gick inte ut idag. Men han gjorde en massa saker och tömde en del återvinning innan han for. Jag skickade med en massa mat o frukt o grejer.



Satt upp mitt hjärta jag köpte hos smeden igår.



Efterrätten igår nån äggtoddy på vit choklad med chokladmousse och smul i botten. Inte så goda men kom ju i fina glas iaf. Haha!

Så glad att han kommer ibland iaf. Men nu dröjer det nog. Å snart börjar sommardanserna. Då ser jag nog inte skymten av honom. Sen kan man ju hoppas på en repris på förra årets midsommar.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards