Mina ord och tankar

Alla inlägg den 22 april 2023

Av Neta - 22 april 2023 11:48

Igår åkte Annika och jag till Sigtuna, jag hade önskat det. Varit så fruktansvärt mkt privat ett tag nu, tjafs, byråkrati och annat. Så jag ville ha en dag vid vattnet. Här är det rätt ödsligt vid sjön än så länge och jag är lite rädd för att åka bort till badet själv gm skogen. Mkt stenar och rötter på sina ställen. Vägen dit är avstängd just nu.

Vädret var ju verkligen med oss, jag tog med både hoodie och jacka för jag visste ju inte om det skulle vara kyliga vindar vid vattnet. Det var det inte! Inte en isbit kvar däri heller. Kortärmsväder och ljumma vindar som en sommardag.



Så ljuvligt!



Det första jag såg när jag klev ur bilen var scilla och vårlök. Vårlöken blommade överallt, tror inte jag sett så mkt på en gång nån gång som det här.


Vi parkerade vid minigolfen och gick upp på stan, alltså långa gatan. Haha! Tog en mjukglass, årets första för mig, med dajmströssel och utsikt!


Dessa hus med, så idylliskt.

Vi strosade genom stan, kollade på folk och i skyltfönster. Ner till hamnen som var nästan tom på båtar och bort till Våfflan som visade sig vara stängd och inte öppnade förrän 14.30



Vi hade kaffe med oss så tog en sjönära fika. Gick sen ut på strandpromenaden. Där hade det hänt saker, en ny stor lekplats. Alla bordbänkar under träden hade flyttats ut på udden bredvid solbryggan. Ist hade dom satt dit nya runt lekplatsen, det brukar ju vara lite huggsexa om borden på dagar som Mors dag och midsommar. Men jag hoppas att man även i fortsättningen ska kunna flytta ut bord under träden lite längre från lekplatsen. Alla är inte roade av barnskrik och en massa röj utan kanske vill äta vår picknick i lugn och ro, och även höra vad den som sitter mitt emot säger.


Det var lite svårt att se hur det skulle se ut när det var klart. Nu stod nästan alla bord endes vägen vid en parkering.


*Broccoliträd* kallar vi dom här. Haha! Men dom liknar verkligen broccoli sen. Gick tillbaka upp mot Våfflan och nu hade dom öppnat. Vi var hungriga nu.


Dom hade korv och hamburgare, men sen hörde vi att dom skulle servera våfflor med skagen bara den senare hade blivit klar. Svindyrt,180 kr men vi bestämde att vi var värda det. Ibland måste man få unna sig. Jätterolig våffla med som bollar och en väldigt god Skagen gjorde att det var värt varenda krona.

Gentlemannen i bakgrunden så fint och lite gammeldags klädd hade vi sett strosa på stan. Han parkerade sig i baren.


Sen strosade vi vidare på strandpromenaden och avslutade med en fika på en bänk.



Åkte en sväng ut på Munkholmen innan vi for hemåt.


Jag gjorde en plockis till Masked singers. Löste lite korsord och började lyssna på en ny bok. La mig ändå hyfsat tidigt och tänkte att jag skulle ta en rejäl sovmorgon. Mkt frisk luft gör en ju trött och solen tar.


Sovmorgon, jo tjena! Vaknade 7.45 Haha!

Nu ska jag äta lite frunch, åka och vattna hos Elle sen får vi se vad dagen ger.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards