Mina ord och tankar

Alla inlägg den 20 april 2023

Av Neta - 20 april 2023 23:12

Iaf kändes det så idag. Så himla skönt. När Mr X åkt så fixade jag lite, lyssnade klart på en bok och åkte sen ner till graven för att vattna pensé och påsklilja.

Man kan ju inte tro att den här stått ute under snö i nästan en vecka, och att det varit -11 gr. Den är ju lite ynklig i själva plantan men dom kommer nog igång lite mer nu i värmen. Tog bort rosorna och vattnade påskliljan med, den stod ju med hela krukan i snö.


Blommar så fint nu. Snart kan vi nog gräva ner lådan med vattenresorvaren i. Kanske rent av torka av stenen lite med.

Åkte in i pergolan på hemvägen. Vi har fått både bordbänk i solen, ett extra bord under taket, grill och papperskorg där. Va så skönt att sitta där på scootern, Sonja kom med sopor hon gick upp med, kom dit sen, alla som gick upp i backen stannar ju och pratar lite och 2 grannar från den här gården kom sen med. Kul om vi kan få igång sittningarna där igen. Kommer ju fattas två, Elle och Linnea. Ja Märta med. Så blir tre då.

När nästa veckas köldknäpp är över kanske vi kan prova grillen med nåt enkelt, nån karl får väl komma och grilla.

Hade tänkt göra soppa idag men i den här värmen är det ju inte så lämpligt. Fick bli korv o makaroner.


Nu ikväll gjorde jag en varm macka i Af med svampstuvning och mozzarella. Blir så fin färg på dom den här är körd på 180 i 6 min.


Den här säsongen har ju börjat med, nu väntar jag på att Nektarinerna ska komma ner i pris lite.

Sett dom första myggorna idag med. Har iaf ett myggbett på foten. Sen leker flera citronfjärilar med varann på baksidan, får för mig att en av dom är E. Den flyger mellan våra uteplatser, sätter sig på hennes gullviva, håller sig som runt mig.

Verkar inte varit nån bra kvalité på vårlökarna jag satt, inte en scilla kom på baksidan, och väldigt få krokus och porslinshyacinter. Pärlhyacinter kommer några stycken. Lite kommer väl på framsidan dock, iaf sett en scilla. Men folk går ju på baksidan, några kommer den vägen när dom ska hit så det är ju några växter som blir nertrampade. Gillar inte att dom går där alls. Ingången är ju på framsidan. Det får vara måtta på lathet.

Nu är jag trött. Gick upp 9 i morse och sov dåligt, blir så varmt på morgonsidan. Dags att byta till sommartäcket tror jag. Ska avsluta dan nu.

Av Neta - 20 april 2023 08:04

Ja stångkorv blev tydligen sångkorv Haha! Men jag tycker det låter så trevligt så jag ändrar det inte! Det är iaf så få personer som verkar veta vad stångkorv är idag så tror inte det spelarså stor roll.

Våra blev också lite misslyckade i konsistensen den här gången, lite lösa, troligen för att vi bara fick tag på krossat korn. Men vi åt av dom igår och smaken sitter där och det är väl på något vis huvudsaken. Det är väl på något vis huvudsaken. Jag fick dessutom in min del i en redan full frys, bara det är ju en bedrift. Haha!

Jag har ju svårt att nå in i hyllorna på mitt skafferi som sitter högt eller lågt. Så igår åkte vi till Ikea och skulle köpa ett utdragbart hyllplan. Det visade sig dock inte finnas, det jag sett var en utdragbar arbetsskiva och det hade jag ingen användning av. I stället köpte vi den lägsta utdragbara lådan. Å vilket lyft, vilken skillnad det blir när man kan dra ut hela och få en bra överblick. Bestämde mig snabbt för att byta den sista hyllan mot en sån låda ocksä vid nästa påfyllning av pengar.

Vi åkte sen till Nelins och handlade lite nödvändigheter. Tog en korv och en fika där som vi avnjöt i solen utanför. Sen lät vi bilen stå kvar där och tog en promenad efter ån till Fyrishov.


För nu var det äntligen dags, efter 4 ändrade datum skulle ledarna för rullstolsdansen äntligen få sina stipendier.


Vi stannade sen kvar en stund, fick testa lite rullstolsdans och se hur det gick till. Jätteroligt! Konstaterade dock att det är lite för mycket armrörelser för min trasiga axel.

Ja sen åkte vi hem, på vägen tog vi ut pengar till dansen jag hade tänkt följa med på idag. Fast nu vet jag inte, ska bli 18-19 gr och sol. Ska man verkligen sitta inne i en danslokal hela em då? Bara för att lyssna och se, jag tror inte det. Fick inte med mig nån som sällskap heller, Mr X lär ju dansa. Sen skulle jag åka färdtjänst hem ensam eftersom han åker hem igen. Nej jag skippar nog det.

Ska vila en stund till nu, sen vinkar jag helt enkelt av honom. Blivit lite mkt *samboskap* senaste veckorna nu. Lagom är bäst. Haha!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards