Mina ord och tankar

Alla inlägg den 15 april 2023

Av Neta - 15 april 2023 23:49

Fy farao vilken byråkrati. Å herre gud vilket krånglande. Vi kom till banken för att föra över hennes skatteåterbäring på oss och det var 20 före oss. Första frågan vi fick var om vi hade med oss bouppteckningen. Då är alltså både Mr X och jag registrerade dödsboägare och det står på bouppteckningen som dom kunde ta fram själva. Tur att vi var där båda och att L kunde godkänna att hennes skatteåterbäring fördes över på mitt konto, annars hade han fått vänta några dar på överföringen. E och jag hade samma bank men han hade en annan.

Ingenstans står allt det här, ingenstans står det att dödsfallsintyget måste beställas av oss själva, och att vi måste kontakta de olika instanserna själva. Vi valde ju att göra en dödsboanmälan då hennes skulder övergick hennes inkomst just då. Det har ju sen rätat till sig på vägen t.ex genom att L betalade dom räkningar som fanns innan vi kom åt hennes konto med ett lån. Och att vi nu fick ett väldigt litet men ändock överskott. Syskonen ärver egentligen inte men dom fick några hundra i var ändå. Vi delade på resten och håller nu tummen för att det inte kommer nåt mer för fy farao vilken byråkrati det varit med precis allt, och det ska man orka i sorgen.
Hade vi vetat vad vi vet idag hade vi anlitat en jurist. Men vi visste ju inte och tänkte väl att det mer eller mindre skulle gå jämt upp.
Men nu är det gjort iaf.

Vi firade med köttbullar och mos på Ikea och fixade lite ärenden. C kom och vi gick ett varv på Eko efter en fika där. Handlade lite på Cg och åkte hem och gjorde lite fredagsmys. Kollade på TV men eftersom jag inte var 100 så gick vi och la oss tidigt.

I morse vaknade vi hyfsat tidigt, tvättade rullstol och scooter, fixade lite i rabatterna, handlade rosor och gick till graven. Han är så himla snäll mot mig den mannen. Skömmer bort mig med fix. Vi åt på baksidan och slöade sen i solen.





Fick nog lite färg.


Någon duschade och åkte på dans. Ja inte klädd så! Haha! Han kommer till veckan igen för upptäckte att han hade nåt möte på flyget på tisd och vi fick hastigt o lustigt en gemensam grej på onsd, och så råkade det vara en bra orkester på Fyris på torsd. Så lämpligt då! Hihi!

Hittade en 12-bitars fryst sushi på Hk här, 25 kr skulle ätit den ikväll men blev inte så. Blir i morgon ist.


Enligt kassörskan skulle den vara bra iaf, många kunder hade sagt det. Hon trodde också att den skulle bli kvar i sortimentet men kanske inte till det priset. Jag köpte iaf två.

Nu ska jag gå i säng. Kl är strax midnatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards