Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2017

Utryckning

Av Neta - 28 oktober 2017 00:41

Det blev allt annat än en lugn dag idag. C ringde innan frukost i morse och med panik i rösten undrade hon om jag gjort nåt på hennes konto. Det hade jag ju så klart inte. Men det fattades över 3000 kr och som hon sa det till mig, hade hon upptäckt det när hon sku köpa flygbiljetten till Viktoriafallen. Som inte gick igenom för det var för liten summa på kontot.
Dom åker till Harare på bröllop i morgon och efter några dar där ska dom till Viktoria.
Det var draget 2 exakt lika summor som tillsammans blev över 3200 kr.
Jag satte mig i en telefonkö med 63 pers före men när jag kom fram så gällde inte den elektroniska fullmakt jag har över hennes konto i telefonbanken.
Jag fick lägga till en tjänst först som hon guidade mig via datorn. Precis när det var klart och jag bara skulle välja en kod så bröts samtalet.
Ringde direkt upp igen, hade skrivit ner namnet på henne jag pratat med men hon fanns inte i systemet. Märkligt! Och dom satte mig i en telefonkö med över 60 pers före igen.
Jag tände på alla cylindrar, drog i mig frukost på tre röda och så åkte vi in till banken till det kontor där min fullmakt fanns.

Nya kontoret på Gränby, vilket skämt! Hoppas jag aldrig mer behöver åka dit!

Där kunde dom iaf se var pengarna reserverats, ett brittiskt bolag, och påstod att C själv godkänt båda transaktionerna idag. Jag fattade ingenting!
Ringde upp C och hon fick själv prata med killen på banken. Då var det alltså det bolaget hon försökt köpa biljetterna på som dragit 2 ggr men hon har inte fått biljetter. Inte ens en.
Kontoret i Masvingo var stängt idag så dom kunde inte åka dit. Så nu ska dom försöka på flygplatsen i Harare i morgon, Thelma som hon bor hos och hennes bror ska hjälpa henne. Men återbetalning kan ju ta tid så vi får väl se om hon kan åka. Väldigt osäkert nu!

Ja det här äventyret tog nästan hela dan. Lite irriterad över att hon inte köper biljetterna på kontoret ist för på datorn där nere. Det är ju inte som här med internet o så. Jag är skeptisk till om hon kommer att se dom där pengarna igen.

Hämtade E på hemvägen då vi tänkte äta krabba ikväll. Dom var så där dock, hennes väldigt torr och min nästan vattnig med lite rom.

Lite procecco till iaf

Tur vi tog fram lite räkor också. Fotade inte krabban men före, haha.

Hon åkte snart hem igen, och sen har vi tagit det lugnt och nu sover L. Som vanligt fullt påklädd med datorn på magen.
Han hade ingen lust att åka på mässan i morgon heller så dit kommer jag inte i år.
Få se om vi hittar på nåt annat. Det är spelmansstämma på UKK i morgon, vi kanske åker in på den. Hade velat vara i Sala på CL ikväll men luften gick ur oss då vi kom från stan.

Nu ska jag sova!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Tisdag 16 april 23:03


Det här är ett gammalt recept, vi gjorde det som nattmat varje nyår på 70-talet. Frasig, ostig gratäng som äts med sallad. Förbereds ju dygnet innan och var lätt att bara grädda av till 12-slaget. Men kan ju serveras till en som inte äter kött om den...

Av Neta - Måndag 15 april 23:22

Hade mailat Karin vår arbetsterapeut om en grej med scootern. Armstöden var olika höga. Hon är ledig så det kom en annan som fällde upp armstöden och visade en rulle man skulle vrida på för att ställa in höjden. Hade jag kollat i pappren till scooter...

Av Neta - Måndag 15 april 01:11

Känns nästan lite overkligt stt jag faktiskt såg ett lodjur igår. Skrev om det i vår bygrupp och sist jag titta hade jag fått 119 likes och en massa kommentarer. De flesta gratulerar och några är lite avis. Men jag har också fått veta att Uppsala...

Av Neta - Lördag 13 april 23:20

Blev lite soligt o fint på sena em idag så jag åkte ut lite. Tänkte kolla hur det var att åka bakom mitt område. Spana lite på violerna som växer på ett ställe där. Lite orolig för vildsvinen men sist det skrevs om dom var dom norr om byn så jag åkte...

Av Neta - Lördag 13 april 06:16

Orkade inte skriva igår. Orolig för C som varit krasslig en tid och blev nån slags kulmen igår. Kl är halv 6 och det är ljust ute. Blå himmel utan moln. Vaknade strax före 5 av att jag frös trots långärmat och tjockaste täcket. Cirkulationen är n...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards