Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2018

Av Neta - 19 februari 2018 00:35

I morse sov Elle och jag länge. Tror vi behövde det båda två. Fast hon var värst Haha!

Hon gjorde en frunchomelett åt oss när hon vaknade. Ser lite tomt ut men kom till lite syrade rödbetor, det var godare än det låter och ska visst vara rasande nyttigt.

Sen vete 17 om vi gjort nåt vettigt. Dagen gick ändå och vi testade ett nytt recept på laxgryta som vi inte gjort för sista gången. Vi hottade dock upp den med 1 dl vispgrädde. Blev lite mildare.

Vi åt med ris och

Fast vi gjorde på fryst hackad.
Så ska det låta och E kollade Bron. Under tiden duschade jag och C bäddade rent. Gjorde en sportlovsmatblogg. Mat som funkar både ute och inne. Sen var dan slut.


Tulpaner och vaxblommor, så fint. Ska drömma om tulpanfält....
Godnatt!

Av Neta - 17 februari 2018 23:16

Vi började hennes födelsedag igår med pannkaksfrukost. Åts med färska jordgubbar och keso. Var ju lite osäkra på vädret men vi bestämde oss till slut iaf för att åka till Mall of Skandinavia i Solna som hon önskat. Nu hade vi ju varit där en gång innan och kunde strunta i det som inte var så intressant. Jobbigt blir det ju ändå framför allt i vissa butiker där musiken är rätt hög.

Så vi strosade runt efter att ha börjat med en fika. Hon fick väl lite inhandlat iaf, det mesta på rea.
Vi skulle äta och jag köpte nog den sämsta sushi jag ätit. Nitlott de lux. Så lösa kuddar att dom knappt gick och ta i. Rullarna var lite bättre men supertunna, tog 10 bitar och blev knappt mätt det brukar annars räcka till lunch dan efter med. Värdelöst! C tog nån låda m yakinoki och 4 sushi, lika dåligt det. Dom andra käkade thai o det var tydligen bra.
C och jag gick och köpte varsin frusen yoghurt med bär efter maten. Fräsch citronyoghurt och färska bär så gott! Då blev vi mätta Haha!

Kom väl därifrån strax före 17, och stannade i stan och handlade lite. Då funkade inte mitt kort, medgavs ej, fast jag visste att det fanns pengar. Blev så irriterad! Hade bara betalt Cs och min mat och hade räknat ut att jag hade 1600 på morgonen, handlade för 200 på affären. Sen kom jag på att jag tankat på tisdagen, på en annan mack än Ingo och då har det troligast reserverats dom där 1500 som görs nu. Dom var alltså inte tillbakaförda fast det var 3 dar sen. Som tur var hade C pengar på sitt kort. Ska ta ett snack med banken om det där på måndag.
Hade också bespetsat mig på en korv där, inte ens det fick jag för deras grill var sönder. Blodsockret var nog under fotsulorna och nu blev jag ännu mer irriterad. Haha! Riktigt farlig.....

Var bara att åka hem och fixa mat, gick rätt fort som tur var. Var så trött med så vi kollade på talang på play och sen gick vi och lade oss. Jag sov utan paus till 6 i morse. Händer nästan aldrig!

I morse ville liksom inte kroppen vakna sen, småslumrade lite till framåt 8-9. Känt mig varm och trött hela dan. Orkade inget! Ont på det sen eftersom jag satt mkt i rullstolen igår.
Fullt ös med kalas dock så tur att dom är självgående, mig har ingen haft nytta av idag. När dom sista gått kom C på att hon skulle kolla mitt blodsocker. Hade över 10 så där fanns ju förklaringen, brukar ligga på 5. Kollar bara när jag känner mig konstig. Håller inte på varje dag, blir bara stressad av det. Vet inte heller varför det blev högt idag, så slarvig har jag inte varit.

Åt och fikade och då kändes det bättre. Trött fortf men ska sova strax. I morgon ska C föreläsa i Rånäs, E och jag blir hemma. Tänkt att jag skulle följa med men tror det är lika bra att jag inte gör det.

Ha en skön sömn du med!

Av Neta - 16 februari 2018 02:35

Bakdag idag. Elle och C har jobbat häcken av sig. Blir ju födelsedagsfika på lörd.
Varit lite dramatik i grannbyn, ett misstänkt paket i postlådan hos en åklagare vållade utryckning med bombrobot o allt. Det visade sig bara vara E- cigaretter vad det nu är. Men tur iaf.

Här hade en granne på övre delen av vår gata inbrottsförsök via en balkong. Dom var hemma som tur var och tjuvarna blev skrämda. Skedde ungefär när det var över i grannbyn så det var snart pådrag här. Åkte blåljus på alla små villagator nära. Sprang en polis med hund. Bjkl grupper svämmade över av frågor på Fb. Jag såg blåljus norrut på 600 som snart kom tbx mot stan så tog för givet att det var nån ambulans först. Men sen kom ett till mot norr och då börjar man ju fundera. Sen såg jag.
Det har varit 2 utländska killar i en vit skåpbil som åkt omkring och snokat. Varit in och snokat på gårdar utanför samhället och i sommarstugeområdena, ställt sig att glo från bilen på flera ställen. Några har sett stenar som lagts på deras trappor in och verandor, och det har gått mkt rykten. Så länge man inte vet vilka dom är och om dom hör hemma här så är man ju lite på sin vakt. Speciellt om man ser eller hör nåt ovant nattetid. Är ju dött som graven här på nätter annars.

Nåja nog om det. Idag fyller Christine 25. Skulle egentligen behövt sova nu för vi ska ju göra födelsedagsfrukost hyfsat tidigt. Sen får vädret avgöra om det blir nån utflykt. Men som vanligt när jag vet att jag ska upp så strejkar JB.

Ska nog göra ett insomningsförsök till iaf.

Av Neta - 15 februari 2018 00:07

Först, jag glömde det kanske viktigaste med kärlek i mitt förra inlägg OMTANKE!

Vi har gjort som vi brukar idag, köpt nån liten present till varandra tjejerna och jag och lagt ner lite extra på maten, inte pengar för jag hade nog allt hemma.

Jag köpte varsin månadsängel till tjejerna och varsin sidenros som jag satte i gulliga påsar jag hittade på CG igår.

Av Elle fick jag örhängen och ett halsband

Av Christine avocadoservetter, bokmärken och en klubba. <3

Jag hade också köpt lite godis till alla.

Av sonen hörde vi inte ett ljud, och L rörde inte ett finger men det är nog typenligt på båda där.

Jag gjorde en rostbiffröra på
200 g strimlad rostbiff
1 hackad Rödlök
2 hackade saltgurkor (får absolut inte vara smörgåsgurka här utan äkta vara)
2 msk vardera av finhackad dill och färskriven pepparrot
2 hackade ägg
2 dl fraiche

Blev som en gubbröra på kött, den har jag inte gjort för sista gången. Jättegod!

Las så klart upp i en hjärtskål Haha!

Åts på ostgratinerade toasts ( gissa formen) ;-) med hallomi som C gjorde i ugnen med olja.

Och strimlade morötter och rättika. Mina favvogrönsaker nu fast det är rotfrukter....

Lite paprika och extra skivor kött bredvid men det orkade inte jag.

Elle gjorde en kaka som C dekorerade med blåbär.

Nu ska jag gå isäng med pastor Viveka, ja boken alltså Haha!

I morgon ska det bakas till Cs fika på lörd. Hon fyller fred men då vill hon åka till M o S. I Solna, då fattar ni va?

Av Neta - 14 februari 2018 14:45

Kärlek för mig är
Tillit
Respekt
Vänskap
Gemenskap
Att ha kul och skratta tillsammans
Att dela intressen
Att vårda relationen
Att stötta i svåra saker
Vi-känsla

Ha en fin Alla Hjärtans Dag!

Av Neta - 13 februari 2018 23:19

L åkte in på gubbdagis. C åkte med honom på morgonen och vidare med tåg till Gävle där hon föreläst i Valbo idag och ska göra det i Forsbacka i morgon. Nu bor hon över på hotell och jag fick nyss en bild där hon låg med ansiktsmask på. Å nej den får ni inte se Haha!

Elle, Lotten och jag for till stan. Först till Kocken & Kallskänkan och åt lunch. Stekt fläsk, raggmunk o lingonsylt. Lite sallad till så klart. Sen bjöd dom på minisemlor till kaffet på maten. Gott alltihop. Det här stället ligger vid avfarten Storvreta/ Fullerö vid motorvägen, mot Fullerö, ser rätt anspråkslöst ut. Men så trevligt och god mat. Har ni inte varit där så ge det en chans. Ingomacken ligger framför.

Sen åkte vi in till Rusta för jag skulle ha nya lampskärmar till 2 lampor. Visar sig att den typen där man trycker på skärmen med en metallhållare på glödlampan inte görs längre. Så vet inte riktigt hur jag ska göra nu, om det går ändå med den typ som finns nu eller om jag måste köpa hela lamporna nya. Känns ju lite onödigt det. Dom står på köpmandisken och där vill man ju gärna ha lite ljuspunkter.
Köpte en matta att ha under golvvasen, servetter, några sidenblomkvistar och ostbågar. Dom har stora påsar där för 29kr, C fyller ju senare i veckan och det är ju Alla Hjärtans i morgon.

Behövde köpa potatis och grönsaker bl.a så åkte in på Citygross på hemvägen, där blev det lite hjärtgodis till i morgon med. Sen var vi så kaffesugna och då hade dom kaffe o semla för 20kr, ja men är det fettisdag så är det. Haha! Att jag köpt med varsin till L och mig hem med hade jag glömt då.

Elle skulle på stickcafe så hon åkte med hit, slängde i sig lite mat hon tagit med sig och for iväg. Det är lättare för henne att bli hämtad och hemskjutsad hit än att gå i backen hos sig när det är halt. L har nyckel till bommen så han kan sen köra ner henne ända till huset. Tar ca 6 min tur o retur, längre är det inte.

Jag gjorde varsin räksemla till L och mig, såg fantastiska ut ända till jag lyfte upp assietterna.



Då gled min tjusigt upplagda fyllning av, blev kanske lite mycket. Haha! Men dom var goda iaf. Röran gjorde jag på
1/2 dl citronmajonnäs
1 finhackad rödlök - lite strimlor till garnering
1 dl skalade räkor från fryst
1 tsk torkad dill
1/2 burk ishavsrom
1 dl fraiche
Salt o peppar.

Gjorde i källarfranska som jag skurit av ett lock på och gröpt ur.
Klickade i röran, strödde på lite dill
Lade ett skivat ägg i ena kanten och la på 1 dl räkor på röran
Strödde på lite dill på det med och la på några strimlor rödlök och en skärva citron
Sen var det lite röra kvar och det var väl det som blev mitt fall, att jag la den överst och sen på med locket. Blev väl för halt Haha! Inget får ju förfaras..... men hade ju kunnat lagt den där sista klicken bredvid ist.
Men mätta blev vi mer än nog och kul att ha provat.

Elle kom tbx nyss och är nu hemskjutsad, jag börjar bli trött så ska nog avveckla dagen.
Sov gott!

Av Neta - 12 februari 2018 14:06

Kan inte låta bli att se hur mkt det skiljer i hyra på studentlägenheter och vanliga hyreslägenheter. Inte så att jag missunnar studenterna billigare boende, mer som *än vi då,* pensionärer som valt att vara hemma med barn tidigare och sen jobbat deltid och på grund av det har lägre pension. Varför har inte vi subvensionerade hyror? Vi kan söka bostadsbidrag men det kan studenter också. Alla har ju inte haft råd med extra pensionsförsäkringar.
Jag har jobbat och betalt skatt iaf i 40 år om jag tar bort dom år jag inte jobbade deltid. Att jag i övrigt jobbade mindre några år och dessutom var hemma med E i 2 år med en inkomst på drygt 5000 minus skatt i månaden var ju långt under min inkomst annars, ska jag straffas för det?
Var också hemma för tidigt på deltid i 4 år innan pension, och helt sista året. Det drog ner pensionen otroligt mycket. Även det beror ju en del på Es sjukdom.
Nej jag tycker faktiskt att pensionärer också skulle få hyressubvensioner under en viss inkomst OCH bostadsbidrag precis som studenterna. Studiebidraget är ungefär som min pension, jag har nån tusenlapp mer före skatt bara.

Det var dagens fundering.


Av Neta - 11 februari 2018 13:33

Igår tyckte jag egentligen inte att något bidrag var riktigt bra i mellon. Blev besviken t.o.m på Stiko som inte alls lät som han brukar, L trodde att han hade fel på ljudet men ska det inte finnas tekniker som ser till sånt? Nu lät det som mummel, som han inte textade ordentligt och så brukar han definitivt inte låta. Synd!

Då var QX bra mkt bättre, bra artister, bra ljud, lätt och skämtsamt program. Vi tittade alla utom L, han är ju lite homofob.
E var kvar till framemot midnatt, hon stickade och jag läste lite emellanåt. Har börjat på Maria Gustavsdotters, Ylvas Bok, den 4 om kyrkoherde Morlandeus döttrar från Orust. Man får läsa avsnitt om alla fyra men mest om Ylva.

C och jag halvligger i varsin soffa och läser och kollar paddorna emellanåt nu med. L är ute och håller på med bilen. Jag ska göra en fiskgratäng så småningom och jobba lite vid datorn senare. Det är nog det som händer här idag. Grått så man är inte jättesugen på att gå ut heller.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards