Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 5 november 2020

Det här mörkret

Av Neta - 5 november 2020 23:25

Jag fixar snart inte alla dom här mörka timmarna. Å det ska fortsätta över en månad till innan det vänder. Sen brukar man ana skillnaden i slutet av januari. Dit är det 2 månader. Elle börjar också bli less, hon fällde en kommentar om det idag.
Vet inte om det känns värre för att jag är hängig. Vaknade i morse med lite irritation i halsen, det gick över men sen har jag varit trött och haft lite huvudvärk. Har ingen feber men varit lite frusen ändå.

Vi skulle åka till Maxi idag men jag orkade inte det, få se hur jag är i morgon. Fick hem lite varor från HK med E iaf. Så jag har frukt och frukost.
Men det här med att handla är inte lätt. Skulle behöva både till Rusta och Maxi och dom ligger ju granne. Men det är trångt och bökigt på Rusta med scooter, utan nån som är med och kan flytta sånt som butiken ställer i gångarna är det omöjligt. Sen då, jag ska köpa träd med belysning till baksidan och vad gör jag av dom när jag ska in på Maxi sen? Dom går inte in i skåpen. Eller tvärtom åka in med fulla kassar på Rusta, sen in i en rullstolstransport med allting, behöver ju båda händerna då.

Ja fy farao vad allt är enkelt när man handlar med C eller L och kan gå på flera ställen och har en bil att lägga in det man handlar i. Nu får C troligen köpa åt mig på Hemlingby och när kan jag få det sen då? Alt om jag kan åka in med L när E jobbar på månd men det vet jag ju inte.
Just det här att man måste planera, fixa o ha sig och fråga dom är så himla jobbigt.
Säsongen börjar ju nu, kan ju ta slut med. Måste ha mer ljus ute iaf.

Läskigt också det här med ökningen av smitta i Uppsala. Men iaf luftigare på Maxi än här uppe. Vill försöka få det lite mysigt till advent o jul i år eftersom vi är hemma, men kan man klara sig?
Nu är det hårdare restriktioner även i Sörmland där L bor. Så nu är man ju mer orolig för det med. Han är ju riskgrupp både i ålder och som hjärtinfarktare. Vi har ju setts vi 4, kommer vi att kunna göra det framöver? Och han umgås ju i sin tur med M som gör saker med kompisar flera ggr i veckan och dessutom har en ny karl. Hur noga är hon? Och dom när L och hon ses? Kommer han kunna komma hit i jul?
Sen mamma på det som är ensam nu med. Hoppas Rs ungar åker till henne för hit kan hon ju inte komma. Vi kan inte vara fler än max 4. Jo om vi sitter på olika ställen men hur kul är det?
Saknar huset och det vardagsrummet just nu när jag tänker på jul. Gick ju hyfsat i Tierp men där var det större än här.

Ensamheten tär ju också, även om jag träffar E nästan varje dag så saknar jag det där pågående samtalet och ett umgänge som är självklart.
Någon att göra grejer med, åka på en loppis, gå ut o luncha eller bara åka nånstans. Inte göra allt med henne hela tiden, hon orkar ju knappt nåt så man blir så begränsad. Hur jag ska få till det vet jag dock inte. Svårt utan vänner och vill ju inte ha nån ny.
Dom enda karlar som kommer in här är L och Mi. Ingen av dom är en ny kandidat. Haha! Kommer heller inte att flytta igen. Alltså får jag vara så här ensam och nu vet vi ju att det förkortar livet. Haha!
Har ju sökt vänner på nätet men bara fått svar av killar som vill ha en ny tjej. Jag vill inte det, är inte där.

Förr hade jag fixat och donat. Dragit hop nåt. Men den Neta finns inte längre. Finns inga vänner att dra hop nåt med heller. Dom är borta varenda en.

Gud va deppigt det här blev men det är så det är. Min vardag och min verklighet, tur jag har mina barn iaf.





 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Av Neta - Måndag 13 maj 00:14

Ja Den stora älgvandringen alltså. 87 älgar har summit över. L tror det är rekord. Det roliga tycker jag också är alla andra djur man får se liksom på köpet. Järv, björn, lo, ren, grodor, örnar, orrar, svanar, änder, ejder och en massa andra fåglar...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards