Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Söndag 17 sept 21:41

Vaknade i morse till en dimmig värld, såg inte ens sjön. Men det försvann med solen. Varit 18 gr idag och bara lite tussar på himlen.
Vi åkte ut till Wiks slott där det var den årliga hantverks och skördemarknaden.

Många stånd, mest ätbart men också stickade tröjor för 200kr, får man ens garnet för det? Snidade träsaker, fårskinn, barnkläder, mössor & vantar, lite konst men mest av det man kan skörda nu och honung. Köpte en fin vit honung av bin som varit på vitklöver och raps. Så god.

Små päron som ska få bli ingefärspäron, röda äpplen, vaxbönor, gröna bönor, polkabetor och avlånga rödbetor. Rödlök och kanonfin dill jag köpte många kvastar av till vintern, fryser den så klart.
Känner mig som en ekorre :-) inkl fika var det ingen konst alls att göra av med 300.....
L köpte marmeladgodis på Äkerbär och Hjortron, E handlade mest nyttiga saker med.

Gick runt lite bland stånden, sen gick L till bilen med det vi handlat och vi slog oss ner i solen, kaffetarmen sög och lite hungriga var vi. 50kr för en ostmacka med 2 skivor o lite grönt + en tunn skinkskiva. 25kr för kaffet. Fanns lunch med, gulash eller linsgryta för 100kr, små portioner. Nästa år packar vi nog matsäck. Ingick dock underhållning av spelmän i priset.


Upplandsstiftelsen bjöd på korv o festis nere vid badet, kön var lång dit. Folk badade med idag så skönt var det tydligen.

Många åt medhavt, en del satt på bryggorna, såg inte fel ut alls. Lårstaviken glittrade som silver, så perfekt dag och så mkt folk tack vare vädret så klart. Vi höll inte på komma därifrån och folk parkerade inte bara där man fick. Tror aldrig jag sett så mkt folk där förut. Vi åkte vid halv tre, det skulle hålla på till fyra, men kom en jämn ström med bilar hela tiden.

Var både äppelsafari där man fick plocka gratis, visning av fiskarter som finns i Mälaren, Artbestämning av både frukt och svamp + många barnaktiviteter. Men av det här gjorde vi inget. Vi var rätt nöjda efter 3.5 timmar.

Hem och lämnade av varor och tog en em-fika, åkte ner och röstade och där bjöds det också på fika. Hämtade Es packning och hon tog hit sin scooter, ska ju bo här ett tag nu då L är borta.

Åt mat, rester av kycklinggryta och sett på Det okända. En skolkamrat till E som deltog från grannbyn. Väntar sitt 5e barn. Tänk vad en del hinner. ;-)

Rätt nöjd med dagen, få gärna bli fler med sol o värme.

ANNONS
Av Neta - Söndag 17 sept 00:32

Rösta i morgon så vi inte riskerar att låta SD ta över i kyrkan. Dom hårdsatsar ju på det. Finns ett alternativ som är opolitiskt också.
Jag har aldrig röstat i nåt kyrkoval men i morgon ska jag göra det av 2 orsaker, det ena har ni redan läst, det andra är att jag kan rösta på C som står som kandidat härute.
Hon brinner ju för ungdomsarbetet i kyrkan och vill vara med och påverka där och de internationella utbytena.

Fint väder idag, riktigt skönt ute. L har klippt gräset, kanske för sista gången i år. Höstfint ute och en del lönnar är bara så fina. Luften börjar bli så där hög och klar också.

Jag har en sån här i aluminium, den börjar bli lite bucklig dock. Har kikat lite efter en ny men inte sett nån i butikerna. Tror jag haft min sen 70-talet. Om jag inte minns fel,är det en Nils-Johan. Fick för mig att titta på nätet idag och hittade i rostfritt för strax under hundringen, nån för 69kr. Tror jag gav under tian för min.
Är det inte lite dyrt för dom här nya? Praktiskt med kedja och krok men så är det inte på min. Borde det inte finnas i silikon, allt är ju i det nu för tiden?
Ja i får väl se, man får kolla om man ser nån fräsch på loppis eller på marknaden först kanske.

Ikväll har C o M haft lite bjudning för ungdomarna i församlingen däär nere, bjudit på äppelkaka. Ska bli kul o höra om det i morgon.

Läste om vår 16-åriga grannflicka på hennes blogg. Hon fick ju den här nya strålningen för nåt år sedan och hennes icke operabla tumör stoppade ju upp i tillväxt.
Nu växer den igen och hon har ju redan fått sin livsdos av strålning. Återstår bara paliativ vård. Så himla grymt när hon är så ung. Än så länge är hon relativt pigg och hon svarar på smärtmedicinerna, starka saker, så jag hoppas hon får en bra tid framöver men det oundvikliga kommer ju att hända. Fuck cancer!

I morgon är det skördemarknad på Wik, hoppas på fint väder men det ser lovande ut iaf. I morgon flyttar E hem för en tid med. L ska ut o fladdralite, laga bilar och ha sig.

Nu börjar ögonen bli tunga här, struntar nog i boken ikväll. Natti på er.
ANNONS
Av Neta - Lördag 16 sept 01:34

Riktigt kraftiga skurar en del men inte så långvariga.
Sov dåligt i natt, personal från både församling och stift åker ju ner till Zimbabwe i helgen och E o L hämtade ut en större summa pengar i dollar igår som vi haft i huset i natt som var.
Idag hämtades både dom och kassen till C, pengarna ligger förhoppningsvis i ett kassaskåp nånstans nu.
Det är både Cs och Ms semesterpengar till resor och hotell dom 2 veckorna i slutet på vistelsen. Dom ska ju åka runt lite, bl.a till Viktoriafallen. Det funkar inte så bra att betala med kort eller ta ut pengar från kort i Z, så kontanter är vad dom har jämt. Lite otäckt kan jag tycka men så har det ju varit här förut med. Tur dom aldrig får åka omkring ensamma.

E kom med sin slowcooker idag så vi gjorde kalops i den. Måste säga att jag förstår inte riktigt vitsen med en sån, ingen direkt skillnad i smak eller konsistens heller. 7-8 timmar tog det ist för 2-3. Varför liksom?

Vi åt en räkpasta och äppelkakan vi gjorde igår är ett minne blott. Fick till o med ett glas vitt till maten.
Slö fredagskväll med Doobido och nån buskis vi startade om, nån vi inte sett förr.

E har precis åkt hem och jag ska stänga av datorn och sova. Försöka lugna ner kaninen som fått spatt och far som en tätting fram o tbx i hallen.

Av Neta - Torsdag 14 sept 23:47

Tror de hårda vindarna och stora regnmängderna kom av sig. Stannade söderut. Ist har det varit växlande moln med några skurar, men ganska varmt, det var inga problem att gå i kortärmat ute mellan bilen och distriktan iaf.

Där hade vi för att vi rustade oss till tänderna för hård blåst, men hellre så än tvärtom.

Åker ner folk från församlingen till Zimbabwe på sönd. Så vi packade en kasse till C idag som Mats, prästen här ska hämta i morgon. Hon ville ha några halvlånga kjolar, ett par mysbyxor till och en varm tröja för kvällarna år ganska kyliga. Lite annat också och så klart ett paket från oss, det hör ju till :-) man minns väl när man var på kollo och det kom paket hemifrån. ?

Ja som ni ser kan vi ladda upp bilder igen, skönt att dom fixade det.

Småfixat med allt möjligt idag, sen det vanliga maten mm, squashsoppa o äppelpaj idag.
Skulle gjort grön ärtsoppa men glömt o köpt ärtor. Så kan det bli.

Ska väl avsluta den här dagen som jag brukar nu, med boken i sängen. Läser Ivar-Lo just nu, Analfabeten, den första boken i en serie på tre. Så bra!

Av Neta - Torsdag 14 sept 00:03

Upp till 11 skm i byarna i morgon. Annars 5-6 skm men det är lite blåsigt det med. L var precis ut och drog för markiserna på altanen och ställde ner de krukor som stod på räcket.

Var in till stan och handlade lite både till oss och C idag, personal från stiftet åker ner på sönd och kan ta med lite. Kundkortsdag på Maxi, behöver jag säga mer....men mkt var billigt och dom bjöd på tårta. :-)
Vattenflaska är rätt viktigt och båda Cs hade gått sönder så nu köpte vi en flaska som är en ståltermos.
Tyvärr laddar ju den här portalen inte upp mina bilder längre men jag köpte en sån i våras. Och den har varit perfekt till kaffemjölken i sommar. Vi är ju 2 som vill ha mjölk i kaffet och den ena dricker mer mjölk m kaffe så det har varit bra att haft med den som rymmer lite.

Hon vill också ha ner lite mer halvlånga kjolar, hoods och lingonsylt :-) så det skickar vi med.
Idag har jag pratat med henne live på messenger. Otroligt vilken teknik som gör det möjligt tycker jag som är född på backelitlurens tid. Fanns inte ens plast -51. Just att man ser varann med.

Vi hade ju ev tänkt dagkryssa igen på fred eftersom MA spelar. Med sån blåst och efterdyningar avstår vi nog. Inte kul att köra i blåst o regn heller. Ska bli riktigt skitväder to och fred. Rosella får nog vänta på oss till okt då Sannex kommer, då är det lika bra att sätta sig däruppe för då lär det bli folk.

E har varit här ikväll, ja hon kom redan på dan. Kommer i morgon med. Scootern blev kvar och inte lär hon kunna åka på den i morgon heller.
Jag började kolla på regnställ på nätet igår o jösses va dyrt det är, poncho i all ära går jättebra på sommaren men den blåser ju upp lite och man blir lite våt på benen. Brukar lägga plast på dom men det täcker inte hela. Så byxor i höstruskregn är att föredra. Det billigaste jag hittade till mig gick på 800, då var det ändå nedsatt från 1200.....
Har inte beställt än men ibland måste jag ju ut även i regn. Ett sånt och en rejäl sydväst skulle jag vilja ha, utan att bli ruinerad.

I morrn är det påfyllning av B-vitamin, men tror jag får anlita L och bilen då.
Nu boken och sängen. Nattinatt!

Av Neta - Tisdag 12 sept 23:05

2010 arrangerade jag ett litet event till förmån för RMH i Uppsala som då var nyöppnat.
Vi skickade så klart in alla uppgifter efteråt och iom det skrev jag också att detta var en engångshändelse.
Ändå har jag varje halvår sen dess fått redovisningsblanketter som jag bara gjort ett stort snedstreck över, skrivit att det inte är aktuellt att arrangera något mer event för min del och skickat in.
Det jag fick i somras kunde jag plötsligt maila in så gjorde det med samma besked som innan sen 2010. För nån vecka sen fick jag helt plötsligt en påminnelse med hot om vite på 1250kr eftersom jag inte skickat in uppgifterna.
Kollade om inte mailet gått iväg och jodå det hade det.
Har ringt tidigare men alltid hamnat i långa vänteköer. Så ledsnat och struntat i det. Nu ringde jag igen och kom fram ganska fort ändå. Ifrågasatte påminnelsen och funderade över om dom inte förstod svenska.
Jodå det gjorde dom och nu kunde dom helt plötsligt se mitt mail och dom hade svarat mig 4 sept.
Letat igenom alla brevlådor både på fasta datorn och paddan. Ser inget mail.
Men värst var kanske den förklaringen hon gav till att breven fortsatte att komma. Jag hade ju bara skrivit att jag inte skulle arrangera nåt mer, inte sagt upp licensen.....
Men herregud är inte det samma sak?
Nu påstod hon iaf att hon tagit bort mig och jag skulle få bekräftelse på mail, hon dubbelkollade min mailadr flera ggr men det har inte kommit nåt. Det var den 7 sept.
Vågar man hoppas på att det är över nu? Märkligt är det för jag får ju alla andra mail och har en vanlig teliaadr.

Hade min lediga fm idag, fixade och donade med garderober o kläder, sittandes men fick mkt gjort. Lyxade till frukosten med sånt L rynkar på näsan åt. Smoothie vägrar han ens smaka på ock avokado på mackan vägrar han. Det ska va smör och ost eller skinka.

Pratat med båda tjejerna idag, ringde även till mamma och pratade en sväng. C hade namnsdag, heter ju Åsa också. Fint väder och man kunde sitta ute stundtals iaf. Regn i natt och på morgonsidan men sen kom solen. 18 gr fick väl duga. C hade 31.. ..

Nu ska jag avveckla dagen.

Av Neta - Måndag 11 sept 23:48

16 år sen planen åkte in i skyskraporna och 14 år sen Anna Lind mördades. Båda händelserna kändes väldigt overkliga. Anna bodde ju här i Uppland som ung och var ordförande i den lokala SSU-föreningen. Man läste om henne i vår lokaltidning väldigt tidigt, tror inte ens hon slutat skolan då. Undrar hur allt varit inom sossarna om hon varit kvar?
Numera känner jag alltid lite obehag den här dagen, som att jag går och väntar på att något ska hända.

Idag har jag inte gjort många knop, L har varit ute o grejat vid garaget hela dan och jag har läst lite tidningar. Hinner inte alltid läsa dom på rätt vecka så då får jag läsa ikapp ist. Jag har ju gjort mat så klart, tvättmaskinen fick jobba lite med.

Finns inte mkt o göra här heller, vi har ju inte ens ett fik här och jag kan ju inte åka till affären eftersom jag inte vill köra scootern där inne. E gör det med sin men den är smidigare och hon är ju tvungen. Jag behöver ju inte. Var inte ens ut idag fast det är sol. Dom jag känner jobbar ju så nåt fika hos nån blir det ju inte heller. Stor skillnad nu mot i början när vi bodde här, då umgicks jag med många men ingen bor ju kvar. Bara åka ut m scootern utan mål eller sällskap har jag blivit lite rädd för sen jag ramlade av och inte kunde ta mig upp. Annars kan det ju vara mysigt att åka på promenad.

I morgon börjar gubbdagiset, då har jag min lediga fm igen. Skönt! Då kan jag gå o skrota som jag vill och får alltid lite gjort. Ingen som tycker vi ska fika eller måste se nåt på burken vi fastnar framför. Min tid :-)

Funderar på om jag ska koka lite kalops i morgon rent av, så gott. Sköter sig ju själv med.

Nu ska jag stänga altandörrn och byta soffan mot sängen. Börjar bli lite kyligt.


Av Neta - Måndag 11 sept 13:48

Varför inte hjälpa en hemlös till ett torrare liv? Stadsmissionen har ofta koll på dom som sover ute. Dom vet också vilka som är hemlösa utan att vara missbrukare om man vill prioritera.
Rusta med fler liknande butiker säljer nu tält för halva priset. Tyvärr vill inte portalen här lägga upp bilder men dom har tält för både 100 och 150kr. Det senare står emot regn lite mer.

Vill du sen komplettera med en tältlykta för värmeljus, kostade 29kr på ÖB sist jag köpte kan dom iaf få bort fukt och få lite värme. Den värmer upp det lilla utrymmet snabbt. Glöm inte lägga den med några ljus och en tändare i en påse.

Att vara torr i kyla är bra mkt skönare än att allt är fuktigt. Sen finns ju billiga pressar också men sånna och nåt att sova på har dom oftast. Många rullar in sig i en press bara.

Så hjälp en eller flera mot regn och vind.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se