Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Onsdag 23 aug 01:42

Lämnade av henne på Arlanda i eftermiddags

Var med in, träffade på Malin och följde med och vägde bagaget och såg dom checka in

När vi kom tillbaka till bilen hade vi fått en liten present från Sigtuna kommun

900kr kunde man ju haft roligare för

Gick bra för dom men blev lite stressigt på Heathrow, dom hade pga SAS försening bara några min på sig att leta reda på planet till Johannesburg, kom ombord 5 min före avgång. Tur dom inte behövde checka om bagaget. Just nu är hon på planet, kl är1.30, landar i morgon bitti och kl 11 i morgon fm landar dom i Zimbabwe, inte i Masvingo utan i nåt på B, där kyrkans högkvarter finns, dom ska bli hämtade av konsuln och bo där i 2 nätter. Sen bär det av till Masvingo.

Fick dom här bilderna

Nu ska jag sova

ANNONS
Av Neta - Tisdag 22 aug 00:10

I morse hade C tid på allergimottagningen och jag följde med, men höll på vända i dörrn. I väntrummet satt nån med väldigt mkt parfym på sig, mkt märkligt att man kan ha på sig parfym när man ska till ett sånt ställe. Som tur är så är det liksom ett väntrum i var ände på en korridor där så vi gick till det andra och det gick bra.
Kändes bra att jag gick med, vi fick en bra läkare och var där i över en timme. Fick så mkt bra info.

Sen gick vi via Stadsparken ner på stan. Köpte hennes badlakan och plockade sen hop en sallad på Ica och gick och satt oss i Gotlandsparken. Underbart väder.

Vi var inte precis ensamma där!
Ser ni kommunalarbetarn i roddbåten på andra sidan? Dom var 2 vilket syns i vattnet och sen rodde dom bort mot Haglunds. Tror dom hade en bra dag på jobbet.

L kom och hämtade mig och vi åkte och handlade lite till ikväll. C gick till stiftet för att få den dator och den kamera hon ska ha med sig för bloggen. Dom tog kopior på viktiga papper där även jag fick ett ex. Hon kom sen ett par timmar efter oss, vi slappade lite på altanen och den skrev hon upp alla koder till oss som vi kan behöva för ev räkningar mm som kan komma.

Hon packade det sista och vi käkade lasange enl hennes önskemål, L o E fixade. Jag kan just nu inte stå på hö ben. Får smärtattacker även i viloläge. Är det benet jag stöder på då jag kliver i och ur bilen. Blivit mkt åkande nu ett tag, så tror det är överbelastat.

Någon vill gärna följa med....

Nu har jag lagt mig, smärtstillande är intaget och jag hoppasfå sova ostörd.

ANNONS
Av Neta - Söndag 20 aug 23:47

Idag har vi träffat tjejen som C ska åka till Zimbabwe med. Även hennes mamma och personal från stiftet.

Vi var på sändningsmässan så nu är dom välsignade med,    och offentligt ivägskickade av församlingen. Det lästes upp ett personligt brev från biskopen till tjejerna. Stort! Men dom representerar ju hela stiftet.

Jag tog nattvard för första gången på länge och den utdelades av min egen dotter och prästen. Det var lite speciellt.


Sen tog vi med oss Cs kompis A och for till GC, kurrade i magen så det blev en pasta med saffran och räkor för mig och annat till dom andra. Hon handlade det absolut sista, men det jag tänkt köpa åt henne i hejdåpresent, ett hamam badlakan fanns inte i butik på Gränby, men vi har lite väntetid i stan i morgon så vi kollar i butiken där.

Det är ett badlakan i bomull med hög uppsugningsförmåga som torkar fort och dessutom ger värme om man skulle behöva.

Jag ska med C till läkaren och sen ska hon på ett sista möte på stiftet på em.


Mugabes fru (president i Zimbabwe) har varit ute i blåsväder. Blev anklagad för misshandel i Sydafrika och då svarade Zimbabwe med att ge alla sydafrikanska plan inreseförbud i landet.

Kyrkan trodde dom skulle få lägga om hela resrutten för tjejerna eller skjuta upp den men nu ikväll var det visst hävt igen. Hoppas det inte blir nåt oroligt utav detta. Annars hade dom inget emot att få vara några dar i Sydafrika   


Vill ni följa den blogg tjejerna ska föra under resa och vistelse så kan ni göra det på blogg.svenskakyrkan.se/zimbabwepraktikant och så trycker ni på "Christine & Malin" i listen.


Nu är min matblogg igång igen www.netaave.bloggplatsen.se  första matsedeln för höstterminen är redan ute.


Börjar kännas kyligare på kvällar, nätter och mornar. Till och med jag får väl kapitulera snart. Men än är hallfönstret öppet, strumporna ligger så bra i lådan och det går att sitta ute.

På onsd (tror jag) börjar skolorna igen, brukar ju bli ett högtryck då men vi får väl se.


Nu ska jag vika ner mig i sängen, blir lite halvtidig, för oss, uppgång i morgon med.

Av Neta - Lördag 19 aug 18:44

Igår ville i göra något med C nu innan hon åker. Vi tänkte först gå ut och äta och sen på Gessle i Botan men vädret kändes osäkert. E hade ju fått biljetter till Eckerö, så vi bestämde oss för att prova den båten har liksom inte blivit av förut. Och det går ju liksom att äta på den också.

C hade fått en pricktesttid så vi hämtade henne redan vid 10 i stan. Började åka ut mot kusten direkt. Regnet föll av och till, men vi gjorde ett stopp i Hallstavik för lite mat. Valde restaurangen i Folkets hus och det visade sig vara ett bra val. Lunchbuffe' inkl dricka för 80kr, fanns Wallenbergare, fisk, pizza, paj m mozarella o tomat och köttfärsrisotto. Mycket olika tillbehör och grönsaker. Maten var som hemgjord och till o med potatisen smakade bra. Kom i slang med en man som satt bredvid oss som hade lika bil. Blev en trevlig stund, vi kommer säkert att äta där flera ggr.

Något som var lite udda och kul i det lilla centrumet var dom här bulldogarna. Det stod 2 st i rondellen, en i varje gathörn där, en ute vid gatan när man åkte in till centrumets parkering och en inne där utanför biblan i Folkets hus.
Jag har ingen som helst aning om hur bulldogar har något att göra med Hallstavik, om dom är där permanent eller tillfälligt, vi tyckte bara det såg lite lustigt ut, men på ett kul sätt.

När i åkte därifrån regnade det ordentligt och vi for mot Grisslehamn iaf, åkte runt lite med bilen först.

Vi gick in på fiskaffären och köpte lite rökt fisk som vi stoppade i en kylväska och började strosa runt lite, men till slut regnade det så mkt att vi sökte skydd på L8as. Tog en fika o satt där till vi skulle gå till terminalen, L parkerade om bilen först bara.
När vi skulle gå så regnade det fortf och jag som hade tygskor tog av mig dom och hade dom i handen under regnponchon, när vi kom in på terminalen så torkade jag av fötterna med en servett och satt på mig dom igen. Aldrig fått så många leenden tror jag men man blir väldigt våt om fötter och ben när man sitter i en rullstol. ;-)Vi mötte upp med Mi som hängde med och letade oss in i ett av cafeerna. Tog en dricka och satt där en stund innan vi åkte upp till en bar där Andreas m band spelade. Lyssnade en stund och gick sen till taxfree.

Tog en mamma- dotterbild

Och en bild på Elle.

Vi satt oss sen en stund och tittade ut lite innan vi köade till Skärgårdsbuffe'n.
Gjorde 2 saker jag inte gjort på väldigt länge igår, åt buffe' och drack mellanöl. ;-D insåg att det är Cinderellas fel att jag inte gillar buffe', den här var i en helt annan division. Så trevlig och ljus matsal, fint dukat m vita dukar och var man än satt så såg man ut. Man blev visad till sitt bord av en hovmästare som också tog upp beställning på dricka som sen stod på bordet då man kom efter att ha hämtat mat.
Jag valde alltså ett mörkt mellanöl från ett lokalt bryggeri på Åland. Tror det heter Stallhagen, det fanns både ljust och mörkt och det mörka jag tog var lagom mörkt, inte för bittert och jättegott.

Fick också ett halleluljiamoment när det gäller sill. Svart vinbärssill, kan ha varit den godaste sill jag ätit. Var bara tvungen att googla recept när jag kom hem. Tror jag hittade ett som var lika. Inläggningssill och vanlig lag som får svalna, då tillsätter man 1/2 dl outspädd saft av sv vinbär, sen varvar man sillbitar, rödlök och svarta vinbär innan lagen slås på. Jag måste bara testa det.

Efter maten hann vi upp till baren en sväng till. Lyssnade på musiken, tittade på dansare och pratade lite med Andreas efter.
Skickade L till taxfree precis innan dom stängde efter ett ölflak och sen var vi tillbaka i Grisslehamn. Gick smidigt både på och av båten och när vi kom ut efter kryssen så var det så skönt ute och inte den minsta regndroppe. Tog riktigt emot att sätta sig i bilen.

Fin himmel på hemvägen

Här och var dansade älvorna på ängarna i solnedgången.

Och då vi kom in till stan möttes vi av den här himlen.

Handlade lite på Gränby till idag då vi haft besök. Tommy och Maria kom från St Vika med sina pojkar, så kul och trevligt. Dom kunde åka till Skyttorp så L hämtade där och skjutsade dit sen. Hade fungerat bra. Men dom har 3 timmars enkel resa hit kommunalt. Så himla synd att vi bor så långt ifrån varann för dom känns verkligen som goda vänner. Tjejerna gillar dom jättemycket också.

Nu sitter vi här på altan med fördragna markiser för det blåser halv storm ute. Luften gick ur oss lite så risken är stor att det blir hämtmat ikväll. ;-)

Av Neta - Torsdag 17 aug 13:08

Det gör inte ont att sitta här idag. Så rofyllt, verkar som alla börjat jobba igen. Jag har gett mig själv ledigt, har lite småfix som ska göras men det måste inte göras idag. Lite stel i armen efter gårdagens bönfix med så den kan behöva vila.

C fick en tid för provtagning på allergimottagningen i morgon och en läkartid på månd. Verkligen i grevens tid men skönt att få det gjort innan hon åker. Idag fick hon ett foto på den gamla änkan hon ska bo hos ;-D skrattade gott då jag såg det. Inte 82 år, snarare 42.

L la just i våra lakan i masinen, torkväder idag. Blir nog inte mer avancerat för honom heller. Han klippte gräs och fixade ute igår så han behöver nog en vilodag med.

Blir nog grillat ikväll sen, gäller ju att ta vara på tillfällena nu. Snart är det för kallt.


Av Neta - Onsdag 16 aug 13:50

40 år sedan den här mannen dog idag. Minns beskedet som kom på jobbet av en förälder. Vi höll på klädde på eller om det var av barnen. På samlingen innan lunchen sen så pratade vi med barnen om det och spelade en låt. Sen lekte dom Elvis hela em och vi gjorde gitarrer i kartong. ;-D

Själv upptäckte jag honom sent, på min jacka satt en Tommy Steel knapp. Gillade honom bättre då i 10-11 års ålder eller när det nu var som man var antingen eller. Minns att jag tyckte Elvis var lite äcklig och att Tommy verkade snällare. Det ändrades ju sen.

Igår ägnade jag mig åt lite handarbete, kunde ju sitta ute och rensa bondbönor. Idag är det inget utesittarväder och det ska visst bli skitväder på em, sen hyfsat i morgon, regn på fred och hyfsat på lörd. Tittar vi bakåt har det också varit varannan dags väder. Det kan ju ändras iofs.

Funderar på att åka lite båt endera dan. Elle hade fått fribiljetter på Eckerö och vi har aldrig åkt med den. Kan ju vara kul, är som Rosella att kryssen är ungefär 5 timmar och kul att få komma ut på Väddö och Grisslehamn. Varit där en del tidigare. Vet inte vilken dag än, nästa v kanske. Äta lite gott och handla lite. :-)

Väntar på E nu, vi ska fixa lite med min stationära.

Av Neta - Måndag 14 aug 22:22

Nu har det varit inbrott här i närheten igen. Så hopplöst att folk inte kan skilja på ditt och mitt. Man törs ju knappt åka och handla för fort går det ju också. Tur att vi har förmånen att kunna ha familjemedlemmar som bor här när vi åker bort. Vi har också nån outtalad grannsamverkan. Man tittar till och kollar på bilar man inte känner igen.

E har varit här sen i lördags, skulle åkt hem igår men orkade inte. Alla var väl lite avslagna. Man är inte van att hålla igång så sent längre helt enkelt. Och det blev inte så mkt vin heller, Mi, L o jag delade.
Nu åkte iaf E hem, hon var fortf trött och hon blir påverkad av värmen med. Har ju varit riktigt varmt och soligt idag. Nu ska det bli fint hela veckan, tills helgen när vi ska ha kompisar här igen. Det är väl himla typiskt. Sen är det American car crusing på lörd.kvällen och den ska vi ju in på. På fred är Gessle i Botan då kunde det också stänka på kvällen.
Nåja det är bara månd än, det kanske ordnar sig.

Christine och Leffe var in och handlade lite idag, sånt hon hade på listan. Sen var dom till Stadsmissionen och lämnade mina kläder jag rensade ut. I morgon och onsd ska hon gå nån kurs inför resan och på torsd var det också nåt. På fred tänker vi gå ut och äta allihop för sen är det så mkt. Tur hon åker på kvällen så vi får hela tisdan med.
Elle gjorde lata fiskburgare till lunch till oss. Delade 2 färdigpanerade fiskbitar m citron och gjorde en röra på lök, vitlök och squash. Lite remoulad och varsin minitomat fanns inne och vi orkade inte gå ut och hämta fler. Men vi blev mätta iaf. Lidls dom här panerade bitarna är ju helt fiskkött och inte nermalt. Köper inget annat längre.
Nu ikväll grillade vi tjockkorv och åt med pasta. Riktig måndagsmat.

Oroligt på byn ikväll, bilar som kör som galningar och skrik och skrän. Märks att semestrarna är över. Många föräldrar har väl börjat jobba idag. Blir nog lugnare i mitten av nästa vecka då skolan börjar igen.

Ska nog lägga mig och läsa en stund få se hur länge jag kan hålla mig vaken. Blivit många sena kvällar men har vaknat tidigt ändå.

Av Neta - Måndag 14 aug 00:36

Vaknade sent till regn och 13 gr, snacka om kontraster. Solen kom iofs på sen em och det ska bli hyfsat väder kommande dagar men ändå.

Festen igår gick bra, C har väldigt trevliga kompisar och några av våra vänner kom också. 5-kamp, grillning, gott att äta och dricka, spel och mkt prat och skratt. Precis som det ska vara. Natten blev sen och väldigt mysig.
Sen kan vi ju konstatera att det finns underliga människor, inga av dom som var där dock. Men finns dom som tror dom är i centrum på jorden. Ska ha 100 % uppmärksamhet och som inte respekterar att man kan ha fler vänner och att man inte alltid är tillgänglig.

Händer en del kommande helger också, besök av vänner, kräftfest x 2 och en liten semestertripp ska det bli innan vi tar höst.
Ja just ja, sen åker ju C också ;-D mkt nästa vecka med.

Bild från en av 5-kampslekarna, kexet ni der vid halsen skulle hamna i munnen. Försök med det ni när man inte kan hålla sig för skratt.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se