Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Torsdag 18 jan 23:50

Åkte till stan, behövde handla för typ allt var slut. Vi hade E med så kunde inte handla allt jag ville så ev åker vi in i morgon med.
Biljäkeln trilskas när det är kallt. Är nåt fel på elektroniken så det går inte att öppna bakluckan, inte ens m nyckeln. L är lagom glad för nu måste han starta om bilens dator.

Men allt går om man vill så idag lastade dom mig, E placerades på Ls stol, vek ner en av bakstolarna och in med rullstol, rollator och 5 kassar. Upp m sätet och in med tjejerna. Sen fick resten utom kassar ligga kvar. Han vill dock inte göra så i morgon. Men C ska ha Afrikansk middag på lörd tror vi, om gästerna kommer och hon ska handla till den.
Inte nog med det förresten, handskfacket går inte att stänga heller. Jo med gröntejp. Haha!
Man kan ju undra om vi ska ha nån kombi över huvudtaget.....

Ev får E vara hemma i morgon, så får han åka in extra m henne nästa vecka.

Ja det var väl det som hänt idag, nu sova för tidig uppgång i morgon. Kommer en journalist och ska prata med C.ANNONS
Av Neta - Torsdag 18 jan 00:52

Mitt i natta som vanligt. Sett lite tv ikväll, Vägens hjältar, tycker om att se hur dom löser problem. Sen Ledin på Capri, rena nostalgin, var ju låtarna och banden som spelades i flickrummet på 60-talet.
Lerin, hade lite kluven åsikt om honom i början men han växer. Den respekten han visar sina elever och just det där att han verkligen ser alla. Han är nog en ovanligt fin människa. Sen härliga junior så mysig.
Avslutade med Mästerkocken, Jakob gick vidare och andra jag lagt märke till som duktiga med. Gotlandskillen och Luletjejen som Leif handplockade hänger med också. Så kul.

Något som också är kul är att det ringde en journalist till C idag och ville göra en intervju på fredag. Om hennes tid i Afrika så klart.

Inte gjort mer än lite matlagning idag, vi hjälps åt C o jag, en skär och donar och en kockar. Blir lite roligare då. Sen har jag löst korsord, fixat lite m papper och läst.
Blir lite inrutat med TV på em och så dom här dagarna man inte har så mkt annat. Samma program vid samma tid. Slötittar mest.

Vi har lite snö nu, så vintrigt och fint. Ligger som ett orört täcke i trädgården.

Bild tagen i natt, är lite mer nu.

Ska krypa ner i sängen, lite frusen och blev lite hungrig av att se matlagning, vansinnigt sugen på räkor blev jag med. Måste äta det i helgen. Orkar inte fixa nåt nu heller så hoppas jag somnar från hungern.

Måste visa den här, tycker den är så klockren. Självklart för oss som är lite äldre men inte för alla föräldrar tyvärr.

ANNONS
Av Neta - Onsdag 17 jan 00:30

Men vi har ju inte fått några mängder direkt, inte om man jämför med neråt Närke och Östergötland. Har iofs börjat fara lite i luften och knaka lite i rutorna igen. Tyckte det lugnade sig lite ikväll.
Det har varit skönt att slippa gå ut idag. Vet inte om jag hörde fel men tyckte metrologen sa nåt om sol till helgen. Kan det vara möjligt?

Jag fick iaf inte sänkt pension som en del andra tycks fått. KPA kom idag och jag får en liten höjning även där, 36 kr ut efter skatt. Inte mkt men iaf inte sänkt och med de andra 100-lapparna blir det ju lite mer pengar. Fondernas utdelning är väl lika skulle jag tro men skulle inte göra mig nåt alls med höjt där också. Haha!

C har hjälpt mig våttorka lite i vardagsrummet och lagt på nya dukar. Lika mysigt som det är att plocka fram julen lika mysigt är det att få plocka fram de vanliga sakerna igen. Ska handla på torsd och då ska jag unna mig lite tulpaner, såg dom hade 20-pack med blandade färger på Maxi. Gillar dom buketterna bäst. Skulle haft lite blåbärsris bara, så fint med tulpaner. Får väl plocka några andra kvistar i trädgården annars, om man inte kommer fram i skogen. Kan ju inte ta in björk och sälg tyvärr.

Ska byta lite lampskärmar med, såg att dom på köpmandisken börjar se schaviga ut, men dom har väl suttit där i 15 år eller nåt. Så sugen på nya gardiner till vardrummet också. Haft mina rosalila i linne hur många år som helst nu. Kanske ska jag ha en kappa i stora fönstret ist. Vi får se.

Blir nog en lugn dag inne i morgon med. Korsord, kaffe, lite tv och radio. Tog in radion i vardrummet idag, har nån liten kub från Clasi sjön. Dissad av L för den är inte stereo men se det struntar jag i, hör nog ändå jag. Den är lätt att flytta med sig ut också när den tiden kommer.

Verkar inte som jag fick lägenheten heller, stått som 4 i 2 v nu. Så synd då den var så perfekt i läge. Hoppas det kommer ut fler där snart.

Nu är det sovdags. Sov gott ni med.Av Neta - Tisdag 16 jan 03:11

Blå,står för blue som är deppigt här. Idag är tydligen den måndag då det brukar vara tristast väder på året, folk mår som deppigast och är panka efter jul. Vidare är det långt tillnästa storhelg så folk misströstar väl lite så med. Nån har alltså räknat ut det här.

Men det är också Tulpanens dag och med den lite hopp om vår.
Fick du några? Inte jag, får nog köpa mina själv jag.
Ja hopp om vår även om det är i morgon som snön ska komma. Så dags nu Haha! Men vi lär väl inte slippa i år heller. Tycker annars att den cm vi haft varit alldeles lagom.

Jag tyckte jag hade lite dåligt med bröd och salladsrecept till bloggen. Matbloggen alltså. Bröd hittade jag på olika sidor och jag sökte på Sallad till mat och hamnade på Arlas sida. Där fanns det mycket godis. Så nu har jag bröd till påsk minst, hittade bl.a Lingongrova och sallader till midsommar ungefär Haha! Såg att Zeta har många salladsrecept med. Får väl kika där vad det lider. Men suttit och jobbat med det till mitti natta.
Upptäckte att påsk är redan v 13 i år, påsklovet här tydligen veckan efter påsk. Ja ni vi är snart där!

Det blåser så det knakar i rutorna och har så gjort hela dan. Ls gubbdagis börjar i morrn men han visste inte om han skulle åka. E har börjat jobba idag iaf och det hade varit fullt hus. C ska få besked om det jobb hon helst vill ha i mitten av denna vecka. Samtidigt har hon blivit erbjuden jobb som både assisstent och ledsagare men hon vill helst göra nåt annat. Håller alla dörrar öppna dock. Smart hon!

Nu är det avveckling som gäller, kl är redan äver 3.


Av Neta - Söndag 14 jan 18:56

Avjulningen går framåt men långsamt, nu är iaf bara ljusstakarna kvar inne. Granen är nerburen och lådorna packade.

Börjar se ut som det ska däruppe iaf. Men jag är fortf så slut att jag somnar flera ggr om dan. Sänkan är urhög men jag tar mitt sista pencillin på tisd morgon och sen ska dom kolla igen. Orkar inte mkt.

Åkte iaf med till Österby igår på Knutmasso men det var lite där i år, Gimo körde ju samma kväll iom att det blev en lörd. Vi vardär nån timme bara men C tog lite bilder iaf. Men mörka o inte så bra så lägger inte ut dom.

Försökte få E att ha sitt födelsedagsfika hos sig idag eftersom jag inte orkar nåt men det gick inte. Bättre att vi får städa och diska och plocka undan. Dricks av vårt kaffe till ex, rejält trött på det. Hatar att bli utnyttjad men detta var sista gången. Sin bror får hon bjuda hem till sig iaf.
Hon kom iaf med en kaka och bjöd på hämtmiddag så alltid nåt.

Blir lugnt ikväll med, ska försöka få lite luft innan sängdags sen.

Av Neta - Lördag 13 jan 02:40

Ikväll har det skrivits om 2 skottlossningar i Sverige, en i Helsingborg och en här i vår närmaste stad, Uppsala. På båda ställena var det 2 pers som sköts, i Helsingborg avled en och en är svårt skadad. I Uppsala sköts 2 pers på en pizzeria i Flogsta nära Fyris park. Dom kände inte varandra och satt på,olika ställen i restaurangen. Gärningsmannen hade varit inne 10 min tidigare och gått omkring bland borden, kom tbx och sköt. Två barn hade varit 2 m från en av dom som blev skjutna och chockades svårt.
Både han som sköt och de som blev skjutna var av utländsk härkomst. Skadeläge oklart och de spanas med helikopter efter han som sköt.

Jag tycker alla dessa våldsbrott börjar bli läskiga och vi får nog tyvärr inse att det är personer vi snällt släppt in i det här landet som tackar oss så här. Sverige är inte tryggt längre, de här personerna tar ju med de konflikter dom haft i hemlandet hit. Vi har ju till och med IS anhängare här.
Samtidigt får polisen allt sämre villkor och resurser.

Men att man inte ska kunna ta sig en pizza på lokal en fredagkväll utan att se sig över axeln. Då går det för långt.

Här i byn har det inte varit sån dramatik men en familj fick sin postlåda sprängd ikväll. Vi satt inte ens ut vår som L gjort så vi kan ta in. Hängde ut en kasse som vi gjort hela jullovet. Gör mig också så heligt förbannad. Vilka är dom här fega snorungarna som förstör annans egendom gång efter gång? Å vad 17 är det för föräldrar som inte fått sina barn att fatta att man inte gör så?
J var nog inte så lydig alla ggr men han nöjde sig iaf med att vara uppkäftig och vattna blommor på hemkunskapen med olämpliga saker. Tjejerna har jag aldrig fått klagomål om.
Man får inte vara flat som förälder utan se till att ungarna fattar när dom gjort nåt dumt och låta dom ta konsekvenser av det.

Usch det här blev gnälligt men det är så jag känner när jag läser om sånt här. Nu ska jag försöka sova.

Av Neta - Torsdag 11 jan 23:05

Därav inget inlägg igår. Sämre i urinvägarna och det har gått upp i njurarna, fick dock lite hjälp idag. Ville bara skriva och förklara det. Hörs en annan dag.

Av Neta - Tisdag 9 jan 23:27

Vaknade ganska tidigt idag, iaf för att vara jag. Haha! Tog en lång het dusch och kom sen in i sovrummet till det här

Stråland sol och så var det hela dan. Intog grötfrukost inspirerad av C, men eftersom jag har svårt för havregryn tinade jag en rulle köptas tomtegröt som jag åt med hallon och blåbär, ja inte hela rullen så klart men gott var det.

Kom på att jag inte öppnat min påse från Cellbes med min nya gröna tunika så den åkte på idag.

Blir lika förvånad varje gång över hur lederna gjort mig så hjulbent, har väl aldrig varit det innan.

C och jag drog sen till stan med Lotten. På rakan utanför flottiljen mötte vi 2 brandbilar och sen ambulans och polis när vi kom in på Svartbäcksgatan. När jag kom hem såg jag att dom åkt på en trafikolycka i Lövstalöt i en korsning vi passerat bara 4-5 min innan. Måste ju skett i princip direkt efter det att vi passerat.
Vi kollade sen på ett hus med 55+ boende jag står på kö till. Hagbard för er som känner till stan. Står helt plötsligt som nr 4 till en lägenhet där. Så man kan ju hoppas. Har dock inte kallats till visning av själva lägenheten, än.
Åh ja vi ska skiljas!

Sen ut söder om stan till Björkbackagården, C ska dit på intervju i morgon och ville se var det var, var hon ska gå av bussen och hur hon skulle gå sen. Så mysigt att åka där på de små grusvägarna i strålande sol, fick nästan vårkänslor.

Vi åkte över Danmark tillbaka in och drog till Gränby där vi tog en lunchpaj och fika på Cafe? Ovan Där, sv. kyrkans fik. 59 kr för en stor pajbit med sallad tyckte vi var billigt.
Strosade runt lite där sen men den enda som handlade nåt var Lotten. Jag var och är ju inte helt 100 men skönt att få göra någonting ändå. Höll på somna i rullstolen och somnade på vägen hem med. Kom hem helt slut men lite stödvila, medicin och kaffe så blev det bra igen.

C åkte på första körövningen efter hon kom hem, blev mottagen med öppna armar och många frågor.
Precis innan hon åkte kom det blåljus igen men nu på vår lilla gata. Äldre grannar ett par hus bort där nån blivit opasslig. Otäckt när det blir så nära och drabbar nån man känner. Vi får väl höra så småningom.

Nu tog C och jag lite kvällsfika, ost, kallrökt skinka och oliver. Nu ska jag lägga mig, tror inte jag hinner så många sidor i boken ikväll.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se