Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Onsdag 4 okt 01:11

Har inte kunnat sy på många år men känt ett tag att kanske det skulle gå om jag inte sitter så länge. Mest fixat i sybordet idag och hittade mkt kul där, det är nog inte städat på några år. Försökte sy fast ett gummiband på en grej jag ska ha på rullen men trots lädernål så gick det inte. Den röd-svarta. Så åker till GC i morrn kanske dom kan fixa på nyckelservice. Kan dom laga handväskor så....

Det strulade som 17, först funkade inte zickzacken eller trikåsömmen men det lyckades L fixa nu ikväll. Undertråden strular fortf lite vid zickzack men tänkrr att den är ju inte använd så mkt på ett tag så skruvar lite hit o dit på hylsan o L har smörjt lite här o där m silikonolja, hoppas det blir bättre. Annars får jag väl sy raksöm då :-)

Gjorde ett fynd i en tyglåda ( finns några st) fleece, så kraftig o fin, ljusblå m mönster i rosa o gult som Missonimönstrat. Hade en ganska stor bit kvar. Tror jag sytt tröjor både till tjejerna och dockorna av det där, så,länge sen jag köpte det alltså. C fyller 25....
Fick en ide? till rullstol och scooter. Jag tror jag ska sy nåt till benen av det, som en långkjol kanske, sy på lite vit pressenning eller liknande för regn, bara dra på om man fryser eller om det blir regn och ha lite längre press än kjol i fram så man kan ha fötterna på. Då blåser det inte upp och så blir dom inte våta heller och är vindskyddade men har ändå fötterna fria åt sidorna om man måste ut m dom snabbt på scootern. Sen bara torka av m trasa, slippa tvätta alltihop. Måste man gå med den tänker jag att man bara snurrar bak pressen. Handlar väl om 3 steg in eller nåt.
Blir det bra ska jag göra en till E med om hon vill. Fast då får vi köpa mer fleece.
Jag vill inte ha som en åkpåse tror jag skulle få lite panik då, iaf på scootern.
Man blir både kall och väldigt våt på benen när man sitter i rulle eller på scootern då det blåser eller regnar. Upptill har man ju ponchon, och är rätt välklädd mot kyla. Men ponchon går bara ner till knäna och hjälper ju inte mot kyla, och där har man kanske bara tights eller/och jeans.

Vi sorterar på med förrådsgrejerna med, fy farao va skit vi spart. Det går inte fort, symaskinen är roligare, men ska skaffa mer lådor. Idag sorterade jag ur brödkorgar, hade väl så där 7-8 st där. Vi använder väl typ 2. Sen glasburkar, nån som behöver så hojta. Fina pepparkaksburkar tycks jag ha spart på, räcker väl med en eller? Bakar ju inte sånna längre. Sen ska det rensas tupperware, så mkt som vi inte använder. Skrymmande saker. Räknade till 3 tacofat i plast, varav 2 stjärnor vi köpt som man iofs kan ha till annat med, då har jag nån snurrbricka i trä m skålar med, och en med 4 hjärtskålar. Skulle kunna stå på torget o sälja alltså.
Ska rensa gardinlådor med, C tar väl när hon flyttar kanske, men man lägger på hög där med och det är ju kul att köpa nytt. Sen ska vi inte prata om handdukar, lakan och dukar....herregud.

Jaja fortsätter i morgon både med rensning och syning. Mest med syning tror jag :-DANNONS
Av Neta - Måndag 2 okt 23:30

Jag såg galan ikväll. Retade mig lite på att dom slagit hop den med Humorgalan i början, tyckte det tog fokus från barnen. Men det blev kanske inte riktigt så.

Jag brukar inte se den här galan men jag var inte chef över fjärrkontrollen ikväll. Visst jag hade kunnat gå därifrån men nu gjorde jag inte det utan tog smällen. I vår är det 24 år sedan de upptäckte Es tumör, och när jag ser nåt sånt här faller jag tillbaka till dit och då.

Nu har vi ju dessutom Saga i nästa hus vars tumör nu växer igen och det finns inte mkt hopp. Hon beskriver oerhörda smärtor i sin blogg som är svåra att komma till rätta med. Hon är 16 år och var den sista att visas på storskärmen på galan. Att se först henne sen familjen komma tog nästan andan av mig. Speciellt lillebror som kanske inte förstår så mkt.

20 % av dom här barnen klarar sig inte, men det är inte 80% som blir friska. Vet ingen siffra på dom som lever med inaktiva tumörer eller tumörrester och seneffekter för det pratas ju aldrig om dom men det är inte ovanligt bland dom som har hjärntumörer. Min dotter är en av dom som har en tickande bomb i kroppen.
Nu kanske ni tänker ja men herregud har det varit inaktivt så länge så är det väl lugnt. Det har nog jag också haft i bakhuvudet, men förra året var det två som behandlades samtidigt eller i ett fall före E som fick återfall och dog efter snabba förlopp. Varför det blev så kan dom inte svara på.Att stödja forskningen med 100 kr i månaden via autogiro är något som dom flesta av oss inte skulle märka så mkt. Så snälla gör det, info finns på barncancerfonden.se

Grå fm och en em och kväll med regn o blåst. Skönt att man inte måste gå ut. Vi har tvättat, rätt lagom sysselsättning. Lite korsord emellan och enkel matlagning. Såg galan och Kockarnas kamp. Impad av Tareq, men alltid gillat honom. Så jäkla glad jämt och kan verkligen trolla fram mat av allt möjligt. Framförallt i trädgårdsdax eller vad det nu heter.

Den här dagen tog också slut, i morgon är min lediga halvdag :-)

ANNONS
Av Neta - Söndag 1 okt 16:11

 


Redan oktober, det går så fort.


 

Hade vi varit statare för drygt 100 år sen hade det sett ut så här idag kanske. Hela bohaget och de yngsta ungarna på lånad kärra med lånad häst för. Få det lite bättre än förra stället, kanske...


 

Oktober förknippas väl med rosa bandet och idag är det Bröstcancerdagen. Årets band är försett med "Beat it" vilket känns som ett hån för mig som har anhöriga som gått bort och en dotter som fortf efter 13 år inte är frisk. Stöder så klart Rosa bandet i deras kampanjer men bär inte årets med den texten, har ju en rosaglittrig brocsch som sitter på min jeansjacka jämt ist. Har en reflex på väskan med,

det får räcka.


 

Kanelbullens dag på onsd med, gjorde precis matbloggen och la ut recept på kanelbullar där.


 

Många födelsedagar den här månaden med inkl min egen, tur det så det händer nåt kul.


Idag har L satt i vinterfönstren på altan, skönt på ett sätt för dom förlänger ju säsongen lite. Dom har ju lovat både blåst och regn till veckan.

E har inte varit här idag, just nu är hon på hyresgästsföreningens grillfest där hon bor. Kul att dom ordnar lite trevligheter och att hon verkligen går dit med.


Idag har C varit i Gutu ca 10 mil från Masvingo på gudstjänst, jag fick just en bild på henne och pastorns två barn i bilen, en unge sovandes på varje sida. Så söta så man smälter. Jobbig dag med lång resa för småfolk.


Nu ska jag gå och rimma en torskrygg. Vi sov så länge så vi hoppar lunchen idag och äter tidigt, tar nåt fika ikväll ist.

Jag har lite problem med andningen, astmaliknande besvär och hostar upp en himla massa slem. Vaknar flera ggr/natt och svimmar av på morgonen, sover som djupast då. Lite känning uppåt  ryggen så vet inte om det är lunginflammation på G. Har ingen feber än men jobbigt ändå. Försöker hålla mig upprätt iaf så det inte slemmar igen helt. Vill ju inte bli sjuk till helgen.

Av Neta - Söndag 1 okt 00:32

Igår kom kryddorna vi beställde häromdagen. Idag packade vi upp och fyllde på. Började riva lite i förrådet när jag skulle ha burkar.

Förrådet har vi gjort i ett av smårummen vid köket. Slutade med att hela köksbordet är belamrat med saker därifrån. Kryddfixet var ju snabbt gjort men är nog mkt vi kan rensa ur förrådet. Blir lätt att man lägger nåt ?så länge? där. Brahagrejer ni vet.

Frysarna står där, sen är det hyllor på båda väggarna, längst in på ena sidan är linneskåpet och mot fönstret står mitt sybord, symaskinen står alltid uppe där men det är inte alltid lätt att ta sig dit.

Första hyllan har jag lite konserver o sånt på. Lite skrymmande fat och så. Mellanhyllan används till glasburkar och flaskförvaring. Sista hyllan är syhylla med lite tyger, muddväv o sånt.

I ett skåp i hyllan bredvid frysarna har jag julporslin och lite fina skålar o så jag inte använder så ofta. 2 hyllor ovanför är belamrade med lite större ljusstakar, burkar o annat som inte får plats i köket.
Nu kände jag att det skulle vara skönt och gå igenom allt och kanske kassera en del och även lämna till stadsmissionen för försäljning.

Så vi satte igång men blev inte ens halvklara idag. Hittat mkt jag inte tänkt på att jag har, fina burkar t.ex

Måste ju användas kände jag. Stora burken är skorpburk, går i 3 påsar Ikeaskorpor.

Så vi har och göra i morgon med tror jag. Tur att E kom idag för hon visste vad som var Cs grejer. Dom kan vi ju inte slänga.

Ja så då bet ni vad vi gjort idag och ska fortsätta med i morgon. :-D

Av Neta - Lördag 30 sept 00:39

Någon gång kommer vi ju inte att kunna bo kvar här. L har ju redan problem med att skotta garagenerfarten och han drar sig ju för att klippa gräset, fixar inte allt på en gång. Underhåll av huset är ju minimalt och kommer inte ske av honom iaf.
Så frågan är var man ska bo. Jag vill nog bo med lite mer service än en affär och nån pizzeria. Jag kollar på både Sala och Enköping. Att bo i Uppsala är inget alternativ, det har vi inte råd med. Vill ju ha lite pengar kvar efter det här till lite guldkant på ålderns höst :-)

Just nu leder Sala, man får väldigt mkt lägenhet för pengarna där, finns 3 or under miljonen med hyror under 5000. Då kan man ändå bo hyfsat centralt. Och vi gillar ju den staden.
Lite läskigt är det väl och vi känner typ en människa där, ja eller två då med dottern. Men man får väl se till att lära känna folk, gå med i en förening eller nåt.
Finns en park mitt i stan och lite vatten med, nära till nåt bad med. Inte som här kanske men ändå.
Det är visst marknad där i helgen så vi kanske åker dit på den och känner efter lite.

Upptåget går ju dit och så det är lätt att ta sig, det skulle nog till o med E klara att åka tror jag. Finns all service med.

Enköping är dyrare, väldigt fin på sommaren men på vintern vete 17. Har varit där och känt efter lite i sommar, men nej. Händer mkt skit där med.
Har ju funderat på både Gävle och Tierp med men det sista är lite väl avsides. Tror jag skulle trivas bäst i Sala ändå. Närmare till mitt älskade Dalarna med, kanske blir ett torp i Rättvik nånstans. Med minimal gräsklippning då.

Idag har jag fixat lite vid datorn, betalt räkningar till C och lite andra måsten. E kom en stund, tog hem scootern så hon har inte varit här ikväll. Vi kollade på Doobido och gjorde bara en kall tallrik med räkor, ägg, avocado, mozarella, tomat och vitlöksbröd. Lite oliver och stora kapris och så ett glas vin. Jag fick nån reaktion av maten i ansiktet, blev knallröd och varm men det försvann fort. Kaprisen är ju rätt syrlig kan ha varit den.
Såg utröstningen i Idol med, måste ju kolla hur det går för Chris.

Ja så nu gick den här dagen med, helgen ska bli grå men hyfsat varm ändå verkar det som.

Av Neta - Fredag 29 sept 23:59

Någon gång kommer vi ju inte att kunna bo kvar här. L har ju redan problem med att skotta garagenerfarten och han drar sig ju för att klippa gräset, fixar inte allt på en gång. Underhåll av huset är ju minimalt och kommer inte ske av honom iaf.
Så frågan är var man ska bo.

Av Neta - Fredag 29 sept 01:50

Känner att jag måste ta upp det när vi ändå är igång och pratar om sociala medier. Jag är ju med på Twitter också och vi är ett gäng där som brukar prata. Mest mogna tjejer som bor relativt nära varann. Men ibland funderar jag på det här med vänförfrågningar.
När man får det från personer man ser pratar och skriver bara på engelska, inte ens har samma skrivtecken som oss eller får från unga tjejer som har massor av nakna bilder både på sig själva i helfigur eller på tuttarna.
Varför lägger man då till mig som i min profil skriver att jag är så gammal som jag är, att jag har 3 barn och 2 barnbarn? Vad tror dom att vi har gemensamt eller vad dom ska få ut av det? Eller är det nån tävling i att ha flest vänner?
Jag godkänner aldrig sånt. Dom kan ju omöjligt veta vad jag skriver om iaf. Och dom här nakna, vill dom att vi ska byta nakenbilder eller? Inte intresserad kan jag ju säga. :-)
Några av dom yngre tjejerna bland dom jag pratar med, och med yngre menar jag runt 40, får också s.k dickpics. Tack och lov har jag sluppit det. Förstår inte det heller, varför liksom? Finns ju få saker som är så osmakligt.

Har ju en privat profil på Insta så där bekräftar jag ju bara dom jag vill. Lika på twitter och på facebook är jag ännu strängare. Meddelanden jag får från okända på messenger godkänner jag inte heller.

Kanske är jag en tråkig användare, men jag är ju med för att jag vill ha ett utbyte av de här kontakterna. Inte för att jag samlar på mig till den längsta vänlistan.

Av Neta - Torsdag 28 sept 18:55

Läs det här! Behöver jag säga att det skedde på en arbersplats med mest kvinnor? Sett hos en vän på en sida i sociala medier.

?Än en gång har jag råkat ut för att man på en arbetsplats går till chefen och berättar att kollegor umgås på fritiden och skriver om det på Fb.
Förra gången blev det världens grej, man tog dit en samtalsperson och vi fick sitta i grupper och diskutera.
Jag blev inkallad till chefen ang mitt Fb -inlägg: "bakar en kaka till tjejerna". Det stack tydligen i ögonen på folk.
Detta var jättemånga år sen. Fb var ganska nytt. Jag trodde vi kommit längre än så.?

Man tror knappt det är sant! 2017....

Sen en annan graj. En tjej hamnar på sjh och någon skriver om det, om det var fb eller blogg är lite oklart.
Nu visade det sig att hennes bror åkte upp till henne, så klart orolig efter att ha läst det. Hennes BROR, alltså ingen utomstående men tjejen blev skitförbannad på personen som skrev för det.
Snacka om hysteri. Stackars henne hon måste vara väldigt ensam.
Är det konstigt att världen ser ut som den gör om vi inte ens kan hålla hop i familjen och våga visa vår sårbarhet ens för våra närmaste. Skrämmande!
Skulle det ske i min familj skulle jag bli väldigt besviken på barna tror jag. Finns inte på kartan i min värld.

Många har åsikter om det här med bloggar och facebook. Förvånansvärt många tror att det man skriver på facebook kan ses av alla. Man bestämmer ju själv!
Jag skriver inte så mkt som jag gjort där längre. Men det jag skriver ses bara av dom som är mina vänner där och den vänlistan är numera väldigt reducerad. Med nåt undantag är det bara folk jag träffat. Vänner, dansvänner, gamla arbetskamrater, min egen familj och lite släkt.

Bloggen läser ju många och eftersom den handlar om mig och mitt liv skriver jag ju om det så klart. Jag är nog lite förvånad över att jag har så många läsare, mitt liv är ju inte så fancy precis. ;-)
Finns ändå dom som har åsikter vilket jag tycker är lite märkligt. Med vilken rätt liksom?

Korsar någon min väg och jag skriver om det nämner jag t.ex inte namn om jag inte vet att det är ok. Lika med att lägga ut foto så klart. Skriver sällan något elakt eller kränkande, sker det är det om typ diktatorer eller så, aktar mig för att bli privat men är däremot ganska personlig.
Skriver inte heller så mkt om eländen, tycker vi matas så mkt ändå i media när det händer nåt.

Men skriva om andra, om nära o kära, vänner och så blir ju oundvikligt när man ska skriva om sitt liv och vad som händer i det. Där bryr jag mig inte heller så mkt eftersom dom sällan går att spåra. Och gör dom det är det ok för dom.

Grått när vi vaknade i morse med. E kom tidigt ( nåja) och åt frukost med oss. Killen från hjälpmedel kom och bytte smådäcken på rullen.
Solen kom och vi var ute en stund, såg jättefina rödklöver, märks att dom också gillar vädret.
Så småningom åkte vi till stan, jag köpte resår, sen jagade vi små nyckelringar, alltså bara ringen. Inte helt lätt att hitta men L kom på att han skulle fråga på nyckelservice på Gränby och där hade dom. Ca 1 cm, kostade en krona.
Vill också ha något till drivhjulet på rullen. Tänkte på sånt man lindar hockey o bandyklubbor med eller liknande. Vill ju ha i rött o svart. Helst läder. Tips någon? Vi hittade bara svart och vill gärna ha 2-färgat. Blir så iskallt om händerna på vintern om man inte har något där. O snyggt måste det ju vara så klart, inte bara funktionellt. ;-)

Åt lunch ( väldigt sen sån) på Fågelsången, dagens var pasta med räkor och musslor. Vi hann precis före15. Så god men jättestora portioner, fanns inte en chans att orka.

Gick en sväng på Stadsmissionen, jag hittade inget men E hittade ett jättesött fat i rosa pressglas, lite på fot och såg ut som en tulpanbukett uppifrån. Sen världens sötaste lilla oljelampa i vitt porslin med rosor på. Ser ut som en fotogenlampa. Hon kommer säkert att visa den i sin blogg.

Vi köpte med oss sushi hem, E har varit så sugen på det sen Lotten o jag åt det i måndags. Å jag är ju aldrig omöjlig när det gäller sushi.....
Nu håller hon på att portionera upp tomatsåsen vi gjorde igår och resten av kvällen blir nog lugn framför TVn.

Måste påtala det här. Nya kort varje år, borde inte Stf vara mer miljömedveten än så? De flesta har ju ett kort och märken man byter varje år.

Den här då! Så läcker!

Nu ska jag sluta svamla! :-), ha en bra fredag i morgon. Njut i helgen, sen ska det komma kyla och vind sägs det.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se