Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Tisdag 13 mars 00:11

Hur blev det så här? Skjutningar, misshandel, rån och våldtäkter. Nåt mord lite då och då. Vilken våldsspiiral detfinns i det här landet. Man ger sig till och med på polisbilar, brandbilar och dess personal med stenkastning.
5 ouppklarade våldtäktsförsök bara i min närmaste stad på kort tid. Vad händer? Varför? Otäckt att man inte kan gå trygg på stan.

I morse var jag upp till distriktan och då insåg jag att jag har nog inte riktigt förstått hur mkt snö det kommit. Levt i min förkylningsbubbla några dar nu ju. Inte varit ute. Det jag ser är ju en större väg och där har inte varit några högar. Det började när vi kom till vår lilla ätervändsgatas slut. Där är ett T-kors, vi kommer ut mitt i en backe innan vi svänger vä ner på stora vägen. Åt det andra hållet var vår lilla väg halvvägs täckt av en stor snöhög på hö sida. Så hög att den skymmer sikt. 2 bilar kan inte mötas om nån svänger in hitåt. Finns inga trottoarer här och nästa tomt in mot vår gata är en förskola. Barn + snöhög mitt i vägen är ingen bra kombo.
Sen var det ju vallar som skymmer sikt i varje korsning och på stora parkeringen vid centrum. Dåligt röjt och inte sandat ens i backarna. Läskigt! Så brukar det inte vara. Håller mig nog inne jag. Sen måste man ju ge en eloge till tidningsbud och brevbärare, vilken usel arbetsmiljö men ändå ligger våra saker där i postlådan varje dag.

Sen har jag råkat ut för ett litet mysterium, ett läkemedel har försvunnit från läkemedelslistan på det apotek jag handlar från. Skrevs ut i juni med dom andra men jag harinte behövt drt förrän nu. Så konstigt!

Idag har jag suttit och jobbat vid datorn, C hade en kompis här sen åkte hon in på teori. I morgon ska hon köra.Varit sån tjocka här idag men nu ikväll släppte det iaf så pass att vi såg andra sidan igen. När C åkte bussen hem var det svårt att veta var man var och när man skulle av. Hon såg absolut ingenting.
Undrar om det i år kommer att bli som -76 då det snöade långt in i maj. Börjar kännas så.

Tröstade mig med ett färdigt påskris från affären idag. Har aldrig hänt förut att jag köpt. Men finns ju inte en chans att komma ut efter sly i nåt dike. Tröstar mig med att det iaf var Fairtrade. Om det var fjädrar? Ja det var det. Så hemsk är jag.

ANNONS
Av Neta - Söndag 11 mars 21:38

Ja vad gäller förkylning, och ljuset ute är ju i fas men inte snön. Fy farao!


 

Ska man behöva ha det så här i mitten på mars? Va?


 

Längtar ju efter det här!


 


Och ännu mer efter det här.... smörblommor.   


Blev nog en favorit när vi campade för där vi stod så slog dom ängen med smörblommor så vi kunde ta fångvis och torka. Dom ändrar sig ju ingenting i torrt tillstånd. stod i ett höganäskrus på hallbyrån varje år.

Den här bilden är dock tagen vid Lårstaviken ute vid Wiik.


Jaha mello då, såg ni?

Jag blev glad över att John Lundvik kom trea, från ingenstans till pallplats liksom. Hoppas alla orkestrar tar upp den låten, gått på repit (heter det så?, nu blev jag osäker) i min skalle hela dan.

Benjamin ja han åkte väl in på dubbla räkmackor han har väl ett kontaktnät kan jag tro med 2 sjungande morbröder och en mamma i samma branch. Även om Linus mest "teatrar".

Kroppsspråk efter pappa läste jag nånstans, som ju inte heller är helt okänd.

Sen syns i TV varje vecka, för dom som tittar vill säga men det gör nog dom yngre. Jag har slutat se, blir bara förbannad. Klart han får röster.


Men nu ska jag inte gnälla över det. Sprutdags i morgon bitti så ska försöka komma isäng i tid.


 

Godnatt!ANNONS
Av Neta - Fredag 9 mars 22:56

Appen postade inlägget utan att jag tryckt för det.

Ja iaf så har dom dragit dom där pengarna och ändå trots att jag räknade ut det så noga fick jag restskatt. Man kan alltså inte till 100 proc lita på skattetabellerna. Det gör mig irriterad, minst sagt. Jag har inte kollat fel tabell heller för dubbelkollade att det stämde med den som stod på skattsedeln flera ggr och räknade ut dom 3 ställen jag får pengar från både separat och tillsammans. Sen hade jag ändå en marginal på några tjugor i månaden. Borde alltså fått tbx dom.

Idag har vi fått en ny liten sessa också. Dom avlar av sig i kungahuset Haha! Ska bli kulmatt se vad hon får heta.

Allas vår Lillbabs fyller 80 idag också, tyvärr på sjh med trasslig pump. Hoppas på bättring snart.

Ja ni kanske redan räknat ut att den *bekant* jag var på lägenhetsvisning med häromdagen var en väldigt nära bekant Haha! Min dotter! Hon gick ju ut med det på sin Fb idag.
Får ju fast jobb i Vendel -Tegelsmora församling från aug men innan dess ska hon jobba där i sommar, gå lite kurser nu i vår och åka med på läger nästa helg. Dessutom hjälpa till lite här på expeditionen. Hon vikar också på sitt gamla jobb.

Hon skulle absolut bo i Örbyhus, så därför har ju jag sökt en del i Tierp. Men nu dök ju den här lägenheten upp i Tierp och vi skulle iaf se den. Men hon föll som en fura. Pappren är skrivna och hon flyttar in 1 maj. Vi kan alltså bli grannar Haha!

Här på nb fast åt andra hållet. 2 rum och köksvägg skulle man kunna säga. Haha!

Kyl o frys längst bort. Diskmaskin och spis med ugn. Bra mkt skåp och lådor ändå.

Stor dusch m tvätt o torkmaskin och linneskåp. Elektrisk handdukstork.

Hall med 3 inredda garderober och städskåp.

Inglasad altan. 2 ytterligare garderober i sovrummet. Fönster åt baksida och gavel. Inte illa för en första bostad. Dessutom ligger den högst 10 min promenad från tåget, som tar bara några min till Örbyhus och jobbet sen.
Det som är kul är att hon vill ha mig med i processen att välja möbler och saker så nu tillbringar vi mkt av den tiden då hon är hemma med att sitta mitt emot varann i varsin soffa med våra paddor och kollar in saker och jag fick förtroendet att göra en lista över det man behöver både i saker och den bas av livs man bör ha hemma. Hon lagar ju mat och ska göra matlådor har hon tänkt. Men här finns ju det mesta bara att hämta, nu ska hon ha eget hushåll. Har tipsat henne om att göra en önskelista på inflyttningspresenter.

Naturligtvis har jag hennes godkännande att skriva här.

Nu ska jag kolla att min sjuka man kommer ur kläder och i sängen. Sovit har han gjort länge Haha! Jag ska hoppa i säng jag också!Av Neta - Fredag 9 mars 22:17

Dagens snö bild ( som dottern tagit) visar inte alls på krympta hopsjunkna högar utan det är ju mer snö än förra fredagen. Men idag är det iaf nån +- grad. Sen sägs drt att våren är så sakteliga på väg söderifrån så vi får väl hoppas på det då.
Det har vräkt ner nu ikväll och vi har en klass 1 varning över Uppland. Vi hade ju planerat en dagskryss idag men brydde oss aldrig ens om att boka då ju förkylningarna härjat hela veckan och vi förstod att det inte skulle hinna bli någon lindring till idag. Vi hade nog inte åkt ändå idag med det här vädret. Varnades ju för det redan igår.

Idag fick vi tillgång till deklarationen sen förra året. Jag gick ju in på min skattetabell, jämförde med det dom drog på pensionen och begärde att dom skulle betala in 300 extra i månaden.

Av Neta - Torsdag 8 mars 13:45

Vilka tänker ni på lite extra idag?

Jag tänker på:
Farmor- En kämpe som nog inte alltid hade det så roligt. Blev gravid före äktenskapet men pappan i fråga tog iaf på sig faderskapet och det hade nog blivit bra om inte pojken fötts död. Då drog han som en avlöning. Ville inte vara med längre. Dom var inte gifta.
Hon träffade ju så småningom farfar men det äktenskapet var nog inte så lyckligt. Han var lite för törstig, blev elak och dominant. Minns fortfarande de uppgivna tårar hon inte kunde dölja ibland. Men också, hur hemskt det än låter hur hon blommade upp när han dog och hon kunde rå sig själv.
Dom fick 3 barn där båda sönerna ärvde faderns "törstighet" hur orkade hon alla dessa år? Så besviken hon måste ha varit. Inte minst när dom flyttade från stugan och in till stan.
Farmor var den enda som blev uppriktigt glad över J och hejade på mig att klara det själv då jag valde att inte leva med pappan. Mitt stöd och min trygghet. Ler tillbaka när jag tänker på min första midsommar som mamma. Jag ville inte att hon skulle sitta själv så vi bestämde oss för att fira midsommar på hennes balkong, jag skulle göra Jansson och ta med. Hade aldrig gjort egen och tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Gjorde på kokt potatis och äggstanning. Som vi skrattade åt det sen Haha! Så hon lärde mig. Sen har jag bara fått beröm för mina Janssons.

Gammelmormor- fick också kämpa i livet. Som vi förstått nu när vi börjat släktforska lite så föddes hon oäkta med fader okänd. Gravid med godsägaren eller vad han var i Ullfors ryktades det om. Träffade så småningom en man och födde väldigt många barn. Alla med bibliska namn. Blev en stor bullrigt glad syskonskara varav en var min

Mormor- vet inte så mkt om henne som ung mer än att hon bodde i trakterna av Ullfors och Strömsberg. Träffade morfar ganska tidigt och fick 6 barn varav 5 pojkar som det gått bra för allihop. Dom var från början ganska välbärgade men det blev någon slags ekonomisk kris och dom miste mycket av vad dom hade. Bodde när min mamma var liten i en hyrd tvättstuga. Det var väldigt dåliga tider i Sverige på 20-30-talet. Morfar som varit guldsmed fick börja som fabriksarbetare så småningom. Mormor var barnmorska och jobbade natt. Dom slet hårt och det vände. Dom kunde bygga en småstuga i Svartbäcken och där föddes jag, ja eller vi bodde där första 6 månaderna i mitt liv. Trångt måste det varit och nog inte så lätt för pappa kan jag tro.

Mamma- så klart! Kämpade nog mer än vi anade med pappas drickande och fick stå ut med mycket. Men dom köpte iaf ett parhus och där bor hon än. Fast nu med Rune som varit mer pappa och morfar till oss än vad vår egen varit. Blommade upp efter skilsmässan från pappa. Då var vi ute och dansade samtidigt, lite ovan situation kanske.

Förutom blodsband då? Ja då måste jag nog säga Astrid Lindgren. :-)
Som hon stod upp för alla barn och orättvisor. Som hon tog politiker i örat om inte bokstavligt. För den hon var helt enkelt, för det sunda förnuft hon hade. Alla vet ju så jag behöver nog inte gå in på det.


Sen en vän sen många år. En mamma som vid en separation såg bort från egna känslor och såg till 4 barns bästa. Det hon upplevde tänker jag inte gå in på nu. Men det var nog tidvis mer än det smakade. Hamnade en bit från barnen med allt vad det innebar. Blev nog lite missförstådd. Betraktades som egoistisk vilket är det minsta hon är. Jag har själv suttit med en av sönerna och berättat och förklarat som jag sett och hört av henne. Tror jag fick honom att tänka till lite.
Hon är en förebild.
Vi har ju tyvärr iom flytt och så inte så mkt kontakt idag mer än på Fb.

Vad vill jag då skicka med till mina tjejer, 2 döttrar och 1 sondotter.

Känn efter hur ni vill leva och jobba framåt för det.
Ta ingen skit.
Låt ingen annan styra er och styr ingen annan.
Ändra på det som inte känns bra.
Behandla alla som ni vill bli behandlade av dom.
Gör er av med energitjuvar.
Lev medans ni är unga, res, ha kul, och glöm inte oss äldre.

Av Neta - Onsdag 7 mars 23:59

Dämpar med medicin och ibland är det lugnt, men sen kommer det ett riktigt anfall. C är förkyld och L kroknade ordentligt idag. Funderar på om han inte har influensan.
Kryssni gen på fredag blir nog inte.

Så tar nog en paus härifrån tills alla är friska och det händer nåt att skriva om igen.

Av Neta - Tisdag 6 mars 22:31

Så trött på hosta nu, dessutom har jag ett skal från en popcornkärna långt bak på tungans sida som jag inte får bort. Skaver ju!

Idag var jag på en lägenhetsvisning med en bekant. Ett hus byggt -17. Å herre Gud säger jag. Kodlås med tagg. Inga nycklar alls.
Liten lya med 2 rum men ingick tvättmaskin o tumlare i en o samma maskin, elektrisk handdukstork, diskmaskin, frys som standard, inte stor men lagom för en. Lite större kyl än halv o frys under, överskåp där med.
Den var liksom anpassad för rullstol som standard, breda dörrar, handtag i duschen, låg elcentral m.m Tittöga var det i dörren med. Postfack inne i porten och tidningsfack utanför varje dörr.
Öppen planlösning med köket på ena väggen i ena rummet riktig spis med ugn och 6 överskåp och 9 lådor nertill.
Jättefräsch och rymlig toa o dusch med arbetsbänk och skåp ovanför tvättmaskinen.
Linneskåp i badrummet, 3 garderober i hallen + städskåp, ytterligare 2 garderober i sovrummet där det var 2 fönster. Inglasat uterum utanför ett stort fönster som också var ganska stort. Inte så farlig hyra 6400 nånting. Markplan med öppnings och låsbara fönster i uterummet.
Förråden precis utanför porten även dom hyfsat stora. Luftigt mellan husen så inte så farlig insyn.
Varför hittade inte jag den först? Haha! Men har ju undvikit nyproduktioner.

Sen har dagen mest tillbringats i soffan, läst ikapp lite tidningar idag med och har nån kvar. Precis tagit hostmedicin så det lossnar. Drar mig nästan för att lägga mig ner. Trodde jag skulle hosta upp lungorna natten som var, får väl ta till nån huskur. Sprit kanske! ;-)

Tänkvärt!Av Neta - Måndag 5 mars 23:37

Jodå! Vaknade vid 5 och höll på flyta bort, kokade. Över 38 i feber. Nån timme senare frös jag. Masade mig iaf upp och in i duschen vid 10, lite piller och frukost i kroppen med.
Hostar mer än jag är snorig och ni vet ju vid det här laget vad jag tycker om hosta. Inte alls!

C var snäll och rev ur de svettiga sängkläderna och L hjälpte mig att bädda rent. Tvättat överkasten till sofforna med och C har hängt ut dom under taket på altanen. Tog några kuddfodral i samma maskin.

Blev varma koppen och stekt ägg till lunch, orkade bara inte laga nåt. Läste innehållet på vk och höll på spy. Mkt skit i dom.
C åkte in och postade och fixade med ett brev på em. Åkte typ mellan två bussar bara. Köpte nässpray så jag har det hemma. Om utifall att.

Satte mig sen vid datorn och fixade matbloggen typ ett dygn försent men den kom ju ut iaf. Passade även på att lägga in recept jag spart. Har hittat ett långpannebröd m dinkel och morötter eller palsternackor i (man har antingen eller) jag vill prova.
C gjorde maten ikväll. I övrigt är det vila som gäller. Nu funderar jag på om jag ska sitta och sova i natt.
Först ska jag iaf stänga av den fasta datorn. Godnatt från hostlisa!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se