Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Lördag 27 jan 00:53

Vi tog det lugnt efter frukost, C gick upp tidigt och har varit på stiftet hela dan. Vi fikade och kollade på gårdagens tårtslag. Men känns som samma man sett tidigare säsonger.
När vi hämtade in posten hade det kommit ett paket till mig.

En hopfällbar vattenkokare. Har länge letat efter en liten att ha med på resor, finns ju inte överallt och det här tyckte jag var suveränt.

Av silikon och rymmer max 75 cl. Är med kalkfilter och allt. Fin färg med. Köpte från Aller media. Så nu kan vi få kvällsfika var vi än bor.

C har ju inte så mkt pengar så vi hade lovat åka in och hämta henne. Bussen hit kostar en del när man ska lösa enstaka biljetter. Så vi hämtade E och åkte först till Lidl för jag hade nästan slut på frysta köttbullar och här duger bara Enebackens frysta. Lite mer bl.a ett par ringar falukorv från samma firma hamnade i korgen med och deras chicken nuggets som ju är helt panerat kött. Precis när vi var klara ringde C och var det med.
Hämtade henne och åkte till GC, en pajbit o fika på Ovan Där och sen in på Kvantum där dom hade lite annat billigt. Mest förbrukning.
Vi köpte isterband med och stötte på föreståndaren för charken. Så L passade på att fråga om stångkorv.Det finns inte längre att få tag på. Både Scan och vårt lokala lilla charkbolag som gjort den har slutat tillverka. Finns en Sthlmsfirma som fortf gör men för att man ska få beställa av dom som butik måste man beställa ur hela sortimentet. Lönar sig kanske inte med transporten annars eller vad tror ni? Grattis ni Sthlmare iaf.
Han berättade en annan kul sak om varför det heter just stångkorv. Det var för att man innan frysarnas tid torkade den och då hängde den på en stång i taket. Sen la man den i blöt, och stekte då den antagit den konsistens vi är vana vid. Då var det en lyxkorv eftersom den inte saltades eller röktes som mkt annat av slaktmaten gjordes.

För oss har det ju varit vardagsmat som varit billig. Nu i helgen ska iaf Elle och jag försöka oss på att göra lite egen. Vi skojade och sa att vi kanske ska börja sälja. Haha!

E hängde med hem och vi käkade här allihop, lite chickybits o grönsaker i pitabröd med en sås på gr.fil och sweet chili. Såg På spåret där jag ikväll kunde väldigt mycket, och Talang där ju Albinz var med, klanen Fredriksson med f.d CL- medlemmar och några till. Kul att se dom och att Nicke verkar frisk igen.

Nu har C gått i säng, E blivit hemskjutsad, L är nog på väg i säng och jag sitter här själv och skrotar som vanligt. Så tyst och skönt så här dags. Min kreativa tid.
Men även den tar slut så ska avveckla dagen jag med. Ha en fin lördag hörni!

ANNONS
Av Neta - Fredag 26 jan 00:14

Idag var den borttagen från mina intresseanmälningar. Så nära som 4a, känns lite surt, hade så gärna velat bo där. Så himla fint där mellan gårdarna och mot ån och så centralt.
Nu har jag svårt att tänka om. Kom på att det är nog smart av mig att välja 55+ boende eftersom sånna lägenheter är anpassade med hiss från markplan, ingen kantsten till porten, lite bredare dörrhål och inga trösklar. Även badrummen är anpassade.

Det som finns ute nu är en liten etta i Tuna backar och några tvåor i Enköping. Har ju iofs min doktor i Enköping men känner inte just nån där, skulle nog bli väldigt ensamt. Ettan är för liten och har ingen balkong, åtminstonde det vill jag ha.

Så nu får vi se då när jag hittar nåt igen. Vill inte hyra privat som någon skrev, känns för osäkert att man kan bli uppsagd när som helst. Pengarna vi får för det här kommer inte att räcka till att köpa något heller. Dom ska ju liksom delas. Blir nog mer än guldkant. Skojade om en moppebil häromdagen och det skulle kanske funka i stan.
Vår lilla cancersjuka granntös åker mellan stan och Bjkl och ut till pappan lika långt åt det andra hållet med sin, men hon är ung och tålmodig. Igår blev hon dock avträngd från väg 600 av en tradare, vilken idiot till förare där. Hon hamnade på hjulen på åkern som tur var och några vuxna kunde sen få upp bilen. Hon gjorde inte illa sig heller men blev rejält uppskakad. Har inte hon nog ändå?
Borde ju vara någon som såg det tycker man.

C kom hem från sina 4 kryssningar idag, hade med en present till mig.

Tack Classe!

Jag gjorde pizza till hon kom, eller två för degen hade gått ut. Men nu har vi lunch i morgon med.

Tomatsås, ost och skinka på båda, även mozzarella. Men tomater och salladslök förutom det på denna.

Paprika och vitlöksoliver på den här. Riktigt gott om jag får säga det själv Haha! Sallad på spetskål till.

I morgon ska hon upp tidigt och in till stiftet för avslut, lämna ifrån sig dator och kamera. Malin kommer upp från Göteborg med, eller är nog redan här.

Varit soligt och fint idag, ca 9 gr som varmast så en föraning om våren verkligen.

Märks på växterna, dom börjar som sträcka på sig. Hörde faktiskt fågelkvitter idag med.

Nu ska jag dra mig mot sängen, alla lampor har slocknat och det börjar bli lite konstiga ljud från L. Haha!

ANNONS
Av Neta - Torsdag 25 jan 00:34

Ni som skriver till mig. Men som sagt jag har ändå ett lindrigt handikapp jämfört med dom som behöver assistans.
Nån frågade om anpassningen jag har.
Har en duschkabin jag kan gå in i direk, utan kant alltså, ett längsgående handtag i den. Den har duschdraperi till golvet som hänger som ett vanligt men sitter med magneter på sidorna när jag duschar. Det blir alltså som en vägg då.
Duschpall har jag men den köpte jag själv då jag ville ha en annan modell än den kommunen kunde erbjuda.
Förhöjd toasits, arbetsstol i köket som är höj och sänkbar, förhöjning på sofforna, tidigare också på sängen men när vi köpte ny blev det en högre ist.
Sen har jag gånghjälpmedel i form av kryckor och rollator som jag bara använder i trädgården. Rullstol och en elscooter eller permobil som är korrekt benämning.
Ute har jag en ramp från gatan in på tomten eftersom vi har ett nedkliv in på den.
Garage till scootern med en ramp längst med så jag kan köra in. Alltså ingen sån ?brödburk? som är vanliga till dom utan en liten bod snarare.
Fick också en parkettramp ut mot altanen men den tog vi bort och la dit ett tralltrappsteg ute ist. Den andra var iskall att kliva på och det blev fel vinkel för mig.

Ja det är väl det jag har. Klarar än så länge dom 2 trappstegen från hallen och in. Ger mig dock inte på källartrappan.

Idag skickade jag E och L till butiken här i byn på kundkortsdag. Hade bra priser på en massa mat, fläsk, bacon, karre?, kyckling, kycklingfärs, högrev och räkor plus tvättmedel och sköljmedel. Nu har vi också allt hemma för att göra vår stångkorv.
Vi åt fläsk med löksås o rivna morötter ikväll.

Inte mkt som slår det. Nu ska jag köpa paltbröd nästa gång jag är i stan med för bunkrade ju några paket så klart. Paltbröd o fläsk med vitsås måste man bara ha iaf nån gång på vintern. När svägerskan som bor i Spanien kommer hem vill hon ha det med, vinter eller inte Haha!

Idag offentliggjordes också hur årets majblomma ser ut. Svart och guld med en pärla i mitten.
Den säljs ju till förmån för fattiga barn i Sverige och medel ur fonden söks av familjen gm skolsköterskan.
C sökte faktiskt ett sommarlovskort till bussen ur den och fick det med då hon gick på gymnasiet. Precis när jag blivit utförsäkrad.
Annars kan man söka medel till allt från glasögon till besök på en djurpark t.ex grannarna fick tågbiljetter till hela familjen för att åka till mormor i Norrland på sommaren.
Den här fonden ligger mig lite varmt om hjärtat eftersom barn hjälper barn gm att sälja. Beställer numera då vi inte har barn som säljer längre, ett kit varje år med kransar, småblommor, en bilblomma och ett pin direkt från majblomman.se då de börjar sälja i april.
Förra året köpte jag även en nyckelring men tror att det var en jubileumsgrej. Pins spar jag sen, ska ha en tavla med dom på nån gång men än så länge hamnar dom i lådan i skrivbordet.

E blev kvar ikväll och vi har kollat på Mästerkocken, Rene?s brygga och Lerin, denna underbara människa.
Nu har hon precis åkt, jag har pratat lite med C som är på sin 4e kryss på raken men kommer hem i morgon. Blåser som attan, så pass att båten ligger kvar inomskärs tills allt stängs och folk lägger sig. Sen drar dom på över öppet vatten.

Ska dra mig mot sängen nu, börjar dra i ögonlocken. Sov gott ni som är vakna.

Av Neta - Onsdag 24 jan 00:37

Har inte sett en enda politiker som har bemött det idag mer än nån Liberal som lovar ändring. Jag tycker någon i den regering som är ansvarig hade kunnat göra det.
Vad händer med alla som mist sin assistans? Det blir väl så att anhöriga, vänner och personal vrider sig själv i spiraler och rätt som det är orkar dom inte längre.
Sen det här snacket om bedrägerier. Es gamla habläkare skrev så bra på Fb idag, bedrägerier ska aldrig accepteras men det förekommer. Stölder sker t.ex på varuhus varje dag men inte läggs dom ner för det. Men assistenter och ledsagare tas bara bort och inte hjälper hennes intyg, då är det hon som kan något om de diagnoser hennes patienter har. Ändå blir hon överkörd av skrivbordsläkarna på t.ex FK.
Jag fuskar inte tror inte så många andra funktionshindrade gör det heller.

Ska inte en förälder få orka vara det till alla sina barn? Ska inte en dotter få vara just det? Visst hjälps man åt men det får ju aldrig bli ett jobb. Jag hade ju C som hjälp på vattengympan i början, mest för jag kände att jag inte ville att nån jag inte kände skulle hjälpa mig. Till slut kände jag ändå att det var svårt att ha en dotter som ledsagare, när var det jobb och när var det bara hjälp?
Lika med L, han kunde ju inte gärna trava med in på damernas omklädningsrum. När vi t.ex åkte och handlade tyckte jag vi kunde hjälpas åt ändå och så har vi ju gjort också.

Jag klarar väldigt mkt själv, men när muskler värker och stelnar som dom gör värre på mig än en frisk person efter ett pass, då orkar jag inte. Det går bra i duschen så länge varmvattnet rinner om det finns en duschstol så jag kan sitta. Men jag vill gärna och behöver gå med någon därifrån över det våta golvet.
Jag behöver hjälp med fötter och ben. Sitter jag kan jag både smörja och torka själv och få på mig kläderna med. Men nertill måste jag ha hjälp på badhus och gym. Nån måste också komma nära med rullstolen. Hjälpa mig med skorna. Tänka åt mig när jag är helt slut för det blir jag där, och då,pratar vi inte om dålig kondis.

Hemma däremot klarar jag mig helt själv, där blir ju badrumsgolvet aldrig blött och jag har mina hjälpmedel och på sängen klarar jag även strumpor. Där kan det ju också få ta tid. Går inomhus hemma för det är ordnat så att jag alltid kan ta i någonstans. Likaså på altanen på sommaren. I trädgården går jag med rollatorn och kan slå ner häcken lite överallt.
Jag har min scooter så jag kan åka ut själv. Har alltid kryckorna med mig. Behövs om jag ska gå in nånstans. Tar mig inte upp själv om jag ramlar, det gör att jag helst har sällskap ute, men jag klarar mig annars.

Jag blev påpropsad 40 tim i månaden från början men inte alltid jag hann utnyttja det. Jag hade sökt 25. Handläggaren som tyckte jag skulle ha mer för det var viktigt att jag fick komma ut och göra kul saker. Inte bara träna.
Sen tog dom bort 30 tim med 2 dagars varsel när det skulle förnyas. Då blev jag utan helt ett tag för ledsagaren kunde inte jobba bara 10 timmar utan fick sluta.

Nu har vi prioriterat det sociala ist och ses varannan vecka ist för att stressa med träning 2.5 timmar. Det när jag inte fick fortsätta på vattengympan. Gym är ju inte bra för mig egentligen.

Jag är ju medveten om att jag har det lindrigt ändå, saknar dock vattengympan. Jag behöver ju den, men måste ju vara i den varmaste bassängen. Kan inte bara åka till simhallen som andra kan. Är ju lite vinglig med så vill inte vara bland barn heller, rädd att skuffa till nåt.

Vi kan däremot hålla på lite med gummiband och så, och borde bli bättre på det när vi är ute den varma årstiden. Jobbar ju med det hemma.
Men det blev ju ändå kännbart för mig med, och i viss mån för familjen med. Jag har inga vänner som hör av sig längre heller än mindre kommer och hänger eller hjälper till. Alla jobbar ju och jag kan ju inte längre hänga med dom på dans och aktiviteter utan hjälp. Det som var så viktigt att jag skulle kunna. Lite ironiskt är det.

Nu vill jag ju också flytta från L, han klarar inte att jag är så här. När han inte orkar blir han bara elak.
Han är ju inte heller frisk och ingen ungdom precis. Jag klarar mig nog bäst själv efter en himla massa hjälp vid flytt men där får ju J och C hjälpa till så är det bara och det gör dom ju. Men jag måste ju få en lägenhet, står kvar som 4a på den jag vill ha och den är inte uthyrd än. Rikshem jobbar nog lite annorlunda än Uppsalahem. Måste ju samtidigt kolla på andra. Men med min låga inkomst klarar jag inte hyra på 10 000, är så begränsad.
Prata som hastigast med en annan kompis som separerat idag och hon håller redan på flytta. Men kan man ta vad som helst och dessutom har jobb, bil och körkort blir ju allt så mkt enklare.

Jag vill inte gnälla men visst ställde allt det här med indragningar till det. Men det blir nog bra till slut, det måste man ju tro ändå, bara.......

Av Neta - Tisdag 23 jan 01:37

Lite småfrusen hela dan idag. Det är inte kallt inne men när det blir runt nollan så känns det kallt iaf. Lite konstigt.
Precis krupit ner i en renbäddad säng, duschade innan idag. Så skön känsla att få krypa ner så här. L sover redan han ska ju på sitt gubbdagis i morgon. Tror jag ska unna mig en fm i sängen med tekoppen och en bok. Lite småförkyld så kan ju skylla på det. Haha!

Idag har jag suttit med näsan i 6e boken om Sågverksungen Bricken på Svartvik hela dan, skriven av Jolos dotter Vibeke Olsson. Hon skriver så himla bra.

Hon har hunnit bli 50 år nu och det är i 20-talet, precis efter kriget. Sveriges välfärd börjar så småningom byggas och en Konsumförening startas.

C är kvar på båten. E har jobbat idag. Och vi ( läs Leif) har tvättat, tvingade honom att fixa lite i köket med, sätta tbx vitrindörrarna bl.a Synd att man måste bråka innan det blir gjort bara.

Nu ska jag dra ner armarna under täcket och hoppas på bättre sömn än natten som var. Väcktes av helikoptern strax efter 2 och sen var det kört. Var väl i nån slags dvala av och till men somnade aldrig ordentligt.

Godnatt!

Av Neta - Måndag 22 jan 01:52

Idag gick jag inte ut. Kände av kroppen som ju inte gillar kyla. Kämpat några dar nu men till sist går det inte.
Skönt att kunna lyssna på och lyda kroppen utan den där klumpen i magen. Den hade jag ofta innan jag fick diagnosen men inte orkade upp till jobbet. Tänk om jag visste då vad jag vet idag. Hade medicinerna hjälpt så jag kunnat jobba mer? Ja det får jag aldrig veta.Mycket frånvaro hade jag iaf.

Fint ute idag med, nu kan jag sitta i soffan och se isen med, nu när ingen grönska skymmer. Mest suttit där och läst idag.

Har haft namnsdag idag, både jag och Elle. Och minsann om jag inte fick presenter, brukar vi aldrig ge men det här hade hon beställt i okt. menat som julklapp, men det kom inte till jul.

Ett förkläde i samma tyg som hilkan jag fick. Ni minns den som L fick posera i Haha!

Sen en orange klocka, har velat haft en sån länge. Har massor av klockor i alla möjliga färger. Kul att dom nu är så billiga så man kan ha det. Men har även ett par lite finare smyckeklockor, problemet med stigande ålder är ju bara att det är svårt att se tiden på dom....haha! Har även en guldklocka jag fått av kommunen för lång och trogen tjänst.

Hon hade med sig bullar och wafers så namnsdagsfika blev det med. Och så hade hon köpt färska blåbär. Älskar dom.

Vi åt lite avokado och räkor med vitlökssås och ugnsrostat bröd, såg Så ska det låta och däremellan skrivit med C som är på båten.

Nu ikväll har jag gjort matbloggen, så gick den dagen med.

Av Neta - Lördag 20 jan 23:44

Nu börjar vi bli bortskämda. Hela sjön var som ett vitt papper fullt med flugor. Man går, åker skidor, spark eller skridskor, eller så sitter man och pimplar. Det senare är ju lite mysigt.
Hela facebook är fyllt av folk som är ute, verkar som folk lever upp lite.

E har varit hemma hos sig idag. C har tvättat och packat till dansbandsveckan på båten. Hon drar iväg några dar och träffar dom dansvänner hon har spridda över landet.
L vete 17 vad han gjort, hållt på med nån dator tror jag och så har han gjort nytt bordssmör. jag har fixat lite runt skrivbordet, slängt 2012 års papper och gjort i ordning för 2018 års. Fick äntligen upp kalendern på anslagstavlan med. Så nu är jag med även där.
Gjorde en plocktallrik till lunch och Grekiska biffar till middag. Gjorde ju egen blandfärs så sparade lite framme.

Ryggen beror inte på varken uvi eller nåt värre. Snarare på taskig ställning när jag sitter m paddan i soffan. Kollade med sticka idag, inga bakterier och har ju ingen feber. Skönt att kunna släppa den oron. Det bästa jag gjort att se till att jag har egna stickor, även om dom är dyra.

Nu ska ryggen iaf få vila. Fick Vibeke Olsons senaste bok om Bricken ska börja kika i den.

Av Neta - Fredag 19 jan 23:24

Vi har haft ett fantastiskt väder idag, så ovant att se solen och så fint ute när solen lyser på snö.
Välmåendet späddes på ytterligare när L fick för sig att prova fjärrkontrollen som jag har till bilen och det funkade. Det var alltså hans det var fel på och inte bilens centraldator som han trodde. Dom låg ju i min väska även igår men ingen av oss tänkte på att prova. Så det kan bli va! Haha!

Ungefär som när vi var i Göteborg för länge sen när J var liten och han låste in nyckeln i bilen och hade ett himla göra att komma in i den igen, fick låna handtag från färgburkar från en butik och försöka få upp dörrknappen. Tog ett par timmar.
När vi sen äntligen satt oss i bilen för att åka till lägenheten vi lånat av en kompis så öppnade jag väskan och vad tror ni låg där? Jo mina bilnycklar.... Jag stod inte så högt i kurs då för jag var ju övertygad om att dom låg kvar i lägenheten.....
Nu kan vi skratta åt det men det kan jag garantera att iaf han inte gjorde då.

På fm idag kom journalisten som skulle intervjua C, det tog ett par timmar och jag passade på att betala räkningarna och fixa lite under tiden, skönt att ha det gjort.
Vi får inga gäster i morgon heller, han trodde men hon hade grejer att fixa plus nåt mer. Få se när det blir för nu är det tjockt på helgerna ett tag.

Jag la ändå på min afrikanska duk när vi tog bort julduken igår, köpte vita tulpaner till det bordet, blev så fräscht. Den är aningens kort men täcker bordet + några cm iaf. Så fin. Brunt och guld blir fint till rosa gardinen med.

E kom med hem idag efter att vi besökt en relativt ny orientaffär i stan. Stort och med en fräsch frukt o grönsaksavdelning. Otroligt fint kött och superbilligt, 69 kr för biff t.ex men jag köper ju bara svenskt kött så jag avstod ändå, dumt kanske men dom kunde inte riktigt säga vad det kom från och hur det var slaktat, då får det vara. Orienta heter butiken och ligger i Kungshörnet. Allt var inte billigt men stort utbud av grönt och bra priser där. Lönar sig att handla där om man är i stan tror jag.

Vi käkade sen lunch på CG i Gränby, tog en av deras egna köttfärspiroger och värmde i micron dom har för att värma barnmat i. Jättegod! Handlade både fläsk o nötfärs och ska göra egen blandfärs som man köpte den förr 70/30. Har inte orkat det än men innan jag lägger mig iaf. Lite mer hamnade i korgen, kaffe och lite annat nödvändigt. Sen skickade jag in L på ÖB efter toapapper så nu kan vi både äta och ..... Haha!
Tjejerna gick till Chopchop och handlade mat till sig med hem. Vi käkade Wallenbergare. Sen har vi kollat på På Spåret och Talang.

Ska bli fint i morgon med, så härligt! Få se till att få lite sol på näsan.

Nu ska jag fixa lite innan sängen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se