Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Måndag 16 okt 01:03

Nej det är inte jag som blivit blåst utan vinden som tar i. Fastnade i ett korsord och tiden går. Under tiden har det blåst upp. Funderar på om jag måste gå ut och dra för markiserna i det fönsterhålet vi inte har satt i fönster. Drar mig för det är becksvart o kallt. Lampknappen sitter inte smidigt till därute.

Idag hade jag fått för mig att vi skulle tömma alla halvrisiga växter i krukor och lådor. Men en del uppe på utbyggnaden är jättefina fortf och har liksom kommit igen.
En del tog vi bort och en del lyfte vi in på altanen under tak men mycket får stå kvar.
Grävde ner några rosor, en rödvit stor satt vi i en djup blomlåda, tror den övervintrar bättre i den än i krukan. En vit jag köpte som en liten krukros i midsomras men satt om i större kruka hade växt till sig till en liten buske så den grävde vi ner i rabatten + 2 som är Cs som hon fick på sitt avskedsparty. Har under årens lopp grävt ner många krukrosor och dom växer och frodas i rabatten. Dom får några bananskal runt rötterna på våren. Det gillar dom.
Ryckte upp tobaksplantorna ur stora lådan och tömde amplarna. Tog in en rosmarin, dom är ju lite frostkänsliga men alla pellisar, begoniorna och fuchsiorna står ute under tak, fick lite kärlek o vatten idag. Blev så fint därute igen.
Verbenor, pysslingkragar, lejongap och nåt mer står så fina på utbyggnaden.
Plockade några jordgubbar, har både blom o kart. Dom blir ju små men smakade bra.
Växthuset står men finns några ämnen på paprika och äppelgurkan få se om det hinner bli nåt mer, däremot plockade vi av alla tomater och slängde plantorna på komposten.
Hann inte få vitlöken i jorden men det hinner jag i morgon. Ska sätta mellan sparrisplantorna med, dom håller ju ohyran borta.

Nu får jag nog gå,ut och dra för ändå....

Hörs en annan dag.

ANNONS
Av Neta - Söndag 15 okt 00:23

Idag styrde vi kosan mot Kapellskär i strålande sol. Vi var tidigt på plats men det började droppa in lite bekanta iaf.

Vi hann till och med fika liteinnan vi checkade in, ingen dålig utsikt va?

Gick smidigt att komma på, och vi var nästan först i danssalongen. Det är rätt kul, man börjar ju känna igen en del personer som åker ofta och dom sätter sig alltid vid samma bord, och där är vi inget undantag. :-D

Blev en lång väntan, vi var väl ombord strax efter 14.30, men numer börjar dom inte spela förrän 16.15 tidigare har dom börjat 15.30, men bra för dom som äter buffe, dom hinner ju äta innan dansen.
Några kända personer var ombord, en tidigare Sannexmedlem med blomma och sina söta döttrar. Så kul o ses igen. Farbror Hasse, trevliga Ola och en hel del dansfolk från Uppsala, fast dom känner man knappt igen längre. Dom har blivit så vuxna :-) men dom känner ju oss som Js föräldrar och kommer fram och då märker man ju vilka dom är.


Så äntligen kom dom.

Och golvet fylldes på 3 sekunder. Å så himla bra dom är! Det är ren o skär njutning till 100%. Det finns inget att jämföra med, dom är bara bäst. Å så trevliga och gulliga. Kommer alltid och hälsar och pratar en stund. Säger att dom tycker att det är kul att vi kommer. Jag har ju varit på dom av och till sen Andreas O började och dom andra började ju efter honom. Ja Sannex har vi dansat till långt före det också men då har det varit andra personer med, bl.a 2 som nu är med i P-H och en av dom är ju grundaren. P-H spelar på båten nästa helg, få se om vi åker då. Inte omöjligt.

Må brakontot fylls till bredden efter en sån här dag. Glad att vi åkte.

Hemmavid 22 och tittade påMoreus, men nu börjar ögonen bli tunga. Dax att avveckla dagen och krypa ner till fjäderholmarna.

ANNONS
Av Neta - Torsdag 12 okt 23:44

Sitter och lyssnar på regnet, det fullkomligen öser ner. Kommer vindbyar som nästan trycker in vinterfönstren på altan, man ser hur plasten bågnar. Då har vi ju ett hus bara 8 m därifrån som man tycker ska läa lite. Men vinden kommer från sydost tror jag, lite snett på.
Kontraster mot igår då det var strålande sol hela dan. Vi satt ute en stund på Gränby med näsorna i solen, så skönt. Glad att jag inte kryssar ikväll.

Idag har jag skurit purjo, försökte göra det i matberedaren först men det gick bara med det vita. Jag vill ju ta reda på allt. Fick hjälp av gubben på slutet. Köpte 4 st igår och det blev 8 påsar a? 150 g. Lite längst ner och ofräscha blast tar jag bort o skär av nån cm på toppen. Bra iaf. Enligt kokbokens vikttabell ska en purjo väga 150-200 g. Så jag kör en påse för 1 st.

Frös 7 påsar och resten fick hoppa med i potatis o purjosoppan ikväll. Gjorde med färsk hackad dill och knaperstekt bacon i.
Hade tänkt o göra en laddning ärtsoppa men glömde lägga i blöt. Har ni förresten tänkt på hur svårt det är att få tag på rimmat bogfläsk? Vi har en liten charkfirma här i stan som har det ibland men inte jämt. Gäller att bunkra när det finns. Vill helst koka med en hel sån bit med ärtorna. Ser färskt oftare, undrar hur svårt det är att rimma det själv? Då ska man väl ha salpeter har jag för mig. Var får man tag på det?

Satte L på att göra en smulpaj m äpplen, kollade inte så noga då jag höll på vid spisen. Först hittade han inte havregrynen ( dom stod längst in på en hylla) så han tog bara vetemjöl. Sen glömde han kanel o socker på äpplena så den blev lite annorlunda. Men det gick ner en bit till fikat på maten ändå. Skulle haft kanelglass till, men har inte sett det på länge. Fick bli vanilj.

Usch nu blåser det så det blir lite otäckt nästan. Tror jag går och lägger mig så jag slipper höra det.
Hörs i morgon!

Av Neta - Onsdag 11 okt 23:46

Frost här natten som var. Ovanligt tidigt men i helgen ska det visst bli 15 gr igen. Lite avis ändå på Mi o Ma som sticker till Malta i morgon bitti.

Fick ju ombesiktning på bilen och han fixade ju det. Besiktade igen för nån vecka sen men fick bakslag igen.
Med det har vi levt hela helgen samtidigt som vi trivs mer och mer med bilen. Bättre för både E och mig.
Den har dessutom bara gått 14000 mil. Lite för en 01a.
Dessutom har vi ju bytt en himla massa på den. L har ju hittat en firma i Tyskland som via Sverige på nåt vis säljer orginaldelar väldigt billigt, under halva priset mot mekonomen.
Han köpte iaf spritt nya bromsbackar och bytte igår fm ute i kyla och regn och smörjde nånstans. Mer visste han inte vad han skulle göra. Körde ju in E till sjh och tyckte det kändes bra ändå men det hade det ju känts innan med.
Lite uppgiven var han när han åkte och besiktade ännu en gång i morse. Tog ur min rullstol och tog med sig busskortet. Utifall att...
Men den gick igenom och han fick höra att han hade bra o jämna bromsar. Så jäkla skönt. Var beredd att korka upp skumpa här ikväll och fira...
Men säg den glädje som varar.
Lotten kom, hon och jag och Elle skulle till Gränby. Vi tar vår bil för det är enklast med rullstol och rollator. När L ska köra upp den från garaget så startar den inte.
Men va? Nyss genomgången på besiktningen ?!? Han gjorde nåt och fick liv i den, vi tog den in och för oss startade den fint.
Men nu ikväll när han skjutsade hem E ville den inte därifrån. Han fick lägga sig under bilen där i mörker o kyla o peta på startmotorn, då gick det. Glapp där tror han själv. Mer jobb alltså. Tar aldrig slut. Men han löser väl det här med.

Det roliga var också att han startade Saaben idag då hade ena bakhjulet fastnat. Den har ju stått med handbromsen i över en månad. Ska man skratta eller gråta? Vi måste nog se till att vi kör med båda om vi nu ska fixa den till C. Medryttare har jag hört om, men kan man skaffa en medköraandrabilen? :-)

Sen till ett bättre besked, igår gjorde E en grundligare röntgen med ultraljud av sin lever. Ytterligare en specialist har nu uttalat sig och tror att förändringarna är benigna och att det rör sig om adenom. Däremot har dom hittat en gallsten som är 15 mm. Men ingen mer cancer iaf. Gallsten känns som en baggis i sammanhanget och bara hoppas dom kan ta den med laser så hon slipper op då varje sån innebär en stor risk för henne.

Ja vi var alltså i stan idag, träffade två kompisar sen Årstatiden, en tjej som fick barn före mig och som jag köpte liggvagnen av, vi umgicks en del och en granne från Körveln. Hennes son och J lekte. Vi hade ju också en himla bra gemenskap där på gården och vi bodde grannar i 14 år. Mycket roligt hände där.

Vi käkade långlunch på Kvantumfiket, gick ett varv på TGR och Ur & Penn, köpte en jäkla massa purjo m.m Sen åkte vi hit och fikade.
E blev kvar över maten och vi kollade på bönderna och finalen i Dessertmästarna.

Nu är jag nog ensam vaken och ska nog avveckla den här dagen med.

Av Neta - Tisdag 10 okt 00:47

Det blir ju så när vi är ute och åker, äter ute och bor över att det blir mer kryckgående än vanligt. Då får jag betala för det. Är det dessutom ruskväder blir det värre. Framför allt stel i axel, handleder och armar. Men också värk. Jag tappar saker och får lätt kramp om jag överanstränger.
Gäller att ha mjuka varma kläder för. När det är så här blir det kalldrag och lite rått även inomhus i gamla kåkar som vår. Vi eldar ju inte längre och det blir som en annan värme.

Tog det alltså lugnt idag och lämnade t.o.m matlagningen till L på lunchen, och E stannade och åt efter sitt jobb så då hjälptes dom åt. Inget avancerat, det blir mindre sånt här nu.
L var också snäll och gjorde nytt bordssmör. E har åkt hem.

Så det finns inte så mkt att berätta om idag. Vi får höras i morgon ist.

Av Neta - Söndag 8 okt 19:00

Upp earlybird i går morse, frukost och iväg i strålande sol.

Var tvungen att fota på Harbovägen, så vackart ute nu med alla färger, och när solen ligger på händer det något.
Solen försvann dock rätt fort och det blev gråare och i Hofors kom regnet. Sen regnade det förbi Falun men innan Rällsjön hade det upphört och vi såg att det var ljust på himlen åt Rättvik till.
Vi sa redan hemma innan att om det blir skitväder struntar vi i marknaden och åker till Tällberg och käkar ist, så viktigt var det ju inte. Då hade vi ju hellre suttit i en matsal vid en sprakande eld och myst.

Köer på riksvägen gjorde att vi åkte in och åkte en gata ovanför den. Smart drag för då kunde vi ju åka rakt in i stan bara. L släppte av oss strax före tunnbageriet för Es skull och åkte och parkerade, fick parkering vid ån så det gick smidigt. Vi satt där och lyssnade på Frälsis sång under tiden, blev nästan religiösa på kuppen. ;-)

Kyligt var det och skinnjacka och vantar var inte i vägen. Vi gick en gata upp och ner och när vi gick tillbaka mot solen var det riktigt rart. Hade nya pläden med fleecesidan mot knäna och det var urbra, sen hade vi bytt till plattor med benstöd som vi ju limmade på från ett liggunderlag på förra året och då blåser det ju inte kallt på benen bakifrån heller, och det blir lite varmt.
Köpte inte så mkt men hittade ullfrotte?sockar, 4 par för 100 kr. Så köpte till både mig och tjejerna. Mönstrade som pippitröjor.

Elle fick ett par vita. Har inte sett ullfrotte?sockar sen dom var små. Då körde vi jämt med det, varmare sockar finns ju inte och det var kanon för mig när vi var ute på jobbet med.

Sen gick vi och käkade lite thaimat innan vi tog loppisdelen och en gata till. Så smart att ha alla loppisstånd samlade. Lite fika i församlingshemmet i ett så häftigt rum, en eldstad jag utan vidare hade kunnat stå rak i och målningar i Dalastil från golv till tak på väggen. Började med dopet, sen kyrkgången, bl.a hur man möttes utanför kyrkan före ellerefter högmässan. Konfirmationen, bröllopet, sista smörjelsen, begravningen och himla-eller färden neråt mot den eviga elden om man inte skött sig. Bland det häftigaste jag sett i den vägen. Satt ju folk och fikade så jag ville inte fota.


Vi gick ut igen och jag hittade den här. Kikat på den på flera mässor men aldrig kommit till skott. Bra när man har pälsdjur då den får upp hårstråna ordentligt ur mattorna. Sen kan man borsta sitt djur med den när dom ömsar päls. Slipper dom drälla så mkt. Skruttan har ju lite angora i sig så när hon ömsar är det hopplöst.

Strax före 17 kom det ett kort oväder, började med snö!, gick över i hagel och sen ösregn. Var över på en kvart. Innan hadedet blåst lite men närsolen kom tbx så upphörde det.

Stod en stund och lyssnade på Mats Jingelz, men var lite frusna, skickade iväg L efter kokosbollar och jag ville köpa tuttull, Rättviks eget mjuka tunnbröd innan bageriet stängde så vi hörde inte alla låtar. Gick och köpte det sen gick vi mot bilen med den här utsikten.

Lyser som guld i solen. Men E hade ju gått mycket och hade ont så vi parkerade oss halvvägs och L hämtade bilen.

Stod här och väntade, så häftig missionskyrka.

Sen åkte vi och checkade in på hotellet, jättemysiga små längor med gräs på taket vid Söderås med 2-6 rum i varje länga, alla med utsikt mot Siljan.

Nedanför oss var en bastu med badtunna.

Mysiga rum. Vårt 3- bädds visade sig vara en liten dublett.
Första rummet där man kom in.

Inre rummet.

Fanns toa m dusch, ett litet pentry, tv så klart och stolar och fåtöljer.

Efter att ha packat in gick vi ner till restaurangen och åt. Den får inga toppbetyg av mig, jag åt lax med vitvinssås, märkte inget av nåt vin i men översaltad. Snudd på äcklig. Dom andra åt schnitzel och hade mer tur. Ingen märkvärdig restaurang alls, som en taverna, självservering och maten kostade 159 kr och det var inte prisvärt för vad vi åt.


Min lax som L dränkte i den äckliga såsen.

Elle.

Upp till rummet och kollade klassfesten, sen satt vi och pratade lite men knoppade tidigt.

I morse vaknade vi till grå himmel och regn.

Ner till frukosten, satt oss lite längre in, mysig lokal med fina smidesdekorationer på väggen. Väldigt enkel frukost. Fil, juice, bröd och pålägg. Te eller kaffe. Apelsinjuicen smakade bara vatten. Trodde inte den var omrörd men E hade rört om innan hon hällde upp. Inget småvarmt och inte ens en kaka till kaffet.

Dom hade fin spegel på toan med Rättvikshästar på.

Åkte hemåt via Tällberg, Leksand och Insjön. Här Tällberg

Leksands kyr

Från bron

Leksandsstaken vid infarten. En sån vill jag ha! Fast mindre då :-D

Åkte till knäckebrödsfabriken, där var det kaos. Kö in och så himla mkt folk men vi köpte en låda 5 kg rutbröd i 2a sortering, några pkt trekanter, ett tunnbröd, hårt bakat på havre, och en trekantsburk.Sen till Insjön, E köpte lite hårband och örhängen. Nån kniv o skalare på outletten och jag en lite mindre Fiskarssax för 50 kr.

Över till Falun via Sågmyra och käkade lunch på Donken, kaos där med så vi åt i bilen. Kö till Drive in ända ut påvägen. Började blåsa nåt så infernaliskt och sen regna kraftigt, det vädret fick vi med oss ända hem och pågår än. Nu ska vi göra lite middag, E blir kvar för i det här vädret skjutsar L i morgon bitti. Ska se programmet om Helikopterrånet senare.

Jadet var vår dalahelg. Blev inte så mkt handlatsom jag trodde men det är ju bra för plånboken iaf. ;-)

Av Neta - Torsdag 5 okt 23:27

Vaknade till sol i morse, för första gången på evigheter känns det som sov jag en hel natt. Var därför på benen tidigt. Det har inte heller hänt på länge utan att jag måste. Solen försvann dock efter ett tag.

Det första jag såg är jag kollade facebook i morse var däremot inte kul. Kompisarnas son hade haft inbrott i sin jobbarbil och grejer för många kronor var borta. Det hände inne på deras tomt när dom låg o sov. Läskigt att veta att folk varit inne på ens tomt på natten skulle jag tycka och bilen var ju så klart låst. Frågan är om dom är utsatta för nån liga eller om det är nåt annat dumhuvud.

Pratade med mamma igår och det var en helt annan röst än när vi pratade sist, nu kände jag igen henne.

Nobelpriset i litteratur var en överraskning även i år! Kan ni tänka er :-) Verkar inte vara så tung litteratur heller. Läste om en bok som skulle handla om en Butler i 50-talets England som åkte på semester i sin arbetsgivares bil just runt där. Kazuo Ishiquro heter han, pristagaren alltså och är född -54 i Japan men kom som 5-åring med familjen till Storbrittanien. Ska nog försöka läsa den boken.

Apropå Nobelpris så skrev Babben en härlig kommentar om medicinpriset på Twitter häromdan. Har sett att citattecken blir frågetecken när jag skriver på paddan så struntar i dom.

Det känns lite orättvist att tre amerikaner får Nobelpriset i medicin för upptäckten av mat & sovklockan i kroppen när Skalman var först.

Skrattade gott åt det och är en av 100 som delat, och över 600 som gillat.

Försökt ringa min vc idag men kom inte fram, gick inte ens fram signaler. Nåt fel det förstår jag ju men lite läskigt med om man varit mer sjuk. Nytt försök i morgon.

Hörde på nyheterna att Postnord nu ska få 2 dygn på sig att leverera post. Haft ett dygn hittills. Någon som tror dom klarar det? Jag skickade pelargonskott till en bekant 7-8 mil bort, det tog 10 dagar. De flesta hade vissnat så klart.

Har ju inte satt på mig strumpor efter sommaren än, men nu såg jag att det nog blir dags i helgen. Hoppas jag inte får svullna fötter bara. Men tror inte det funkar med ballerina om det blir 6 gr. Får nog klämma in fötterna i gympaskor.

Såg på lokalnyheterna att det var mkt radioaktivitet i vildsvinen i norduppland, kvar sen Tjernobyl. Finns alltså i naturen. Vi åt grillat sånt i somras därifrån och då lär det väl finnas i bär och svamp också eller? Vågar man äta?

Nu har ytterligare en bra programledare berättat att han ska sluta på Svt, Pekka Heino, men han har tydligen valt det själv. Dom bästa försvinner ju! Kommer att sakna både honom och Rikard Olsson.

Ikväll började serien Syrror på 4an igen. Jag tycker den är bra! Jag har ju aldrig jobbat på akuten så jag behöver ju inte reta mig på att det inte är rätt heller. :-D
Tänk att folk måste reta sig på det, det är ju faktiskt ingen dokumentär utan en Tv-serie i syfte att roa.

Till slut har jag en fråga till er. Vet ni vad detta är för äpple? Vissa är mörkare röda ändå och utan prickarna. Men det ska vara samma sort.

Hörs i morgon igen!

Av Neta - Torsdag 5 okt 00:04

Nu har den här rackaren blivit omgjord till flaskhållare för rullen. Det inte jag och min maskin kunde fixa det fixade killarna på nyckelservice (som också är skrädderi o skomakeri) galant med superlim och en söm med nån superstark tråd. 20 min och 80 spänn var det värt, har ju bara betalt frakten på hållaren.
Passade på att handla lite, frukt & grönt på Kvantum när vi ändå var där. Ja ost o lite bullar slank med också. E var med in och hängde med hit sen. Fikade, lunchade och hon bjöd på kroppkakor till middag. Är på väg hem nu.
Jag blev dålig på em och kunde knappt få syre kändes det som. Lite djupandning och sömn på det så kunde jag sitta upp iaf. Ska boka tid för det här.
Blev inte så mkt fixat idag, är så dammigt där inne med men ingen ide o ta tag i det än. Det går ingenstans heller. Sover med fönstret lite öppet nu och tar kortisonspray till natten och det funkar.

Doften av nybakt rågbröd ligger tung över huset, så nu har vi matbröd ett tag igen. L som bakat ikväll.

Börjat kolla lite på en ny symaskin, verkar inte som jag kan få ordning på trådspänningen dessutom lägger den bara av ibland och jag kan inte rubba den manuellt ens. Den är iofs 30 år, men Elles är ännu äldre och den funkar :-)
Vill ha en manuell med bara nyttosömmar och hittade en Singer för 1500, fanns i ljusgul, rosa o turkos :-D Få se vad det blir men Singer är ju ett känt märke iaf. Husqvarna köper jag inte, hälften av kostnaden är ju bara för märket. Svindyra.

Singer Simple, passar mig utmärkt :-) fanns en billigare men den här är ungefär som min gamla Hugin. Ska väl hålla min livstid iaf.

Nu ska jag avveckla dagen, fortf lite påverkad och trött.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se