Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Torsdag 28 sept 01:07

Idag sov jag länge, det var ju så grått så man fick tända lampan fast kl var 10 när jag väl masade mig upp sen. L sov ännu längre. Man tror inte kl är så mkt som den är. Nattuggla som jag är, tar jag ju igen det på kvällen.
Vi åt frukost framför TVn, jag pratade lite med C, dom hade ingen ström i köket så dom åt nån grönsaksblandning m äppelbitar till frukost, tyckte jag skymtade nån sås/dressing på bilden med. Dom började sent idag skulle vara med dom ungdomarna som är arbetslösa. Det är 70-80% av dom.

Den här till ? 11-kaffet ? som idag blev lite senare. Som en kapsel av struthölje med skum i. God iaf!

E kom och vi började greja med kryddorna, har inte blivit nån bra ordning på det sen vi gjorde om, så vi fixade det, fyllde på burkar och skrev upp vad vi behövde köpa. Torkade av dom som står framme och gjorde nya etiketter till en del burkar med. Sen gick jag och beställde från Borgeby inkl saffran o vört. Kanske skulle det bli billigare att köpa en del av dom på Ö o B, men dom har inte allt och det är skönt att få hem allt på en gång. Köpte lite silver o guldströssel med tanke på jul o nyår. Så jäkla skönt att ha ordning igen. Gillar Borgebys kryddor dom har en fiskkrydda som är jättefin, sen deras franska salladskrydda, så god.
Det tog dock en himla tid och rätt va det var hade det blivit mörkt. Så blev sen middag.

Fick den här från wish idag, ska köpa svart resår så jag kan trä på den på rullstolens armstöd till vattenflaska, scannern när man handlar m.m så gulligt med de små nätfickorna, till läppvallan och näsduken kanske ;-) bra att den är mjuk så man kan knö ner den i rullstolskassen när man inte behöver ha den. Kostade bara frakten och kom snabbt för att vara därifrån. ? fin tycker jag, blir en färgklick på allt svart o grått.
Är egentligen nåt man ska ha i bilen, på bilden var det telefoner i nätfickorna men det får verkligen inte plats och jag har nåt liknande i skinn jag har ett block, pennor och telefonen i.

E gjorde tomatsås till oss nu ikväll, hon lägger en himla massa tomater, lite paprika, lök o vitlök i olivolja på en ugnsplåt m lite kryddor o kör tills de säckar ihop. Sen mixar hon det och det blir så jäkla gott. Sen kan man ha i vita bönor o käka som den är m bacon eller använda ist för krossade tomater. En sats blev drygt 1 1/2 lit. Bra om man har mkt tomater, receptet finns i min matblogg. Las in i somras tror jag.Det här dök upp på facebook idag, mycket ska man se :-D Inte på mitt julbord men C tyckte jag skulle köpa.

Nu är kl över midnatt, E fick åka bil hem och hennes scooter är parkerad i garaget. Alltså kommer hon i morgon med.... jippi! Blir kanske en tur in till stan efter resåren.

Nu ska jag nog avveckla den här dan. Sov gott om ni inte redan gör det.

ANNONS
Av Neta - Onsdag 27 sept 01:55

Vissa händelser i nyhetsflödet berör lite mer, t.ex sånt som rör barn. Idag läste jag nåt som fick magen att vända sig. En tragik som hände i för mig en väldigt känd miljö.
Innan jag började jobba på förvaltningen hade jag jobbat på förskola i många år. Så när jag idag läste om den lilla 1- åringen som somnade på vilan och inte vaknade mer berörde det mig starkt av flera anledningar. Jag är ju inte bara personal utan både mamma och farmor med. Kan mkt väl sätta mig in i den förtvivlan som följer med detta.

Jag vet att personalen får krishjälp nu och att övriga barn i gruppen tas om hand på bästa sätt. Men många av er undrar säkert hur det där med vila fungerar.
Oftast delar man på gruppen efter lunchen. Man läser för dom som inte behöver sova och på så sätt blir det relativt lugnt och tyst på avdelningen. De små söver man, ofta på madrasser på golvet i ett speciellt rum. Man lägger sig vid dom som behöver det mest, söver en eller två i taget av dom som inte somnar själva. Barnen har ofta egna kuddar, filtar och gosedjur. Det ska vara lugnt och tryggt. När slla sover går man därifrån men aldrig så långt bort att man inte hör om nån vaknar. En del avd nu för tiden har s.k babyvakter man bär med sig, då hör man minsta lilla pip.
På vissa förskolor sövs barnen utomhus i sina vagnar. Då är det alltid en personal ute. Man ställer vagnarna på rad eller i en ring. Man söver dom som behöver sövas gm att vagga vagnen. Miljön i den egna vagnen är ju dock trygg och välkänd så ofta är det här inget som behövs, dom sover ändå.

Att då märka om någon slutar andas är ju svårt. Fokusen är ju på dom som är lite oroliga, lite snuviga eller har svårt att komma till ro. Dom som sover tittar man ju på så klart men det kan ju gå en stund mellan gångerna om det är lugnt. Det är då det här kan hända. Men under mina 47 år i yrket har detta aldrig hänt, jag har inte hört talas om en sån händelse heller. Inte förrän idag.

Att sluta andas när man sover kallas om det är små barn för "Plötslig spädbarnsdöd" när det tragiska sker handlar det oftast om barn som är yngre än 3 månader. I väldigt sällsynta fall kan det dock hända barn upp till 1 1/2 - 2 år. Troligen var det vad som hände idag. Inget man har gjort innan kan ha påverkat det.

ANNONS
Av Neta - Tisdag 26 sept 21:20

I morse blev det lite panik! Jag hade bestämt med Carin, vår arbetsterapeut här ute att hon skulle komma 10.30 med min nya rullstol.
L gick upp tidigt och skjutsade in E till sjh, hon deltar i ett forskningsprojekt. Han åkte strax efter 8, och jag somnar om. Han glömde dessutom att lägga ur min rullstol som hon ju skulle ta tillbaka.
Jag vaknar 9.53, då kanske ni förstår paniken. Strax efter ringer L, det drar ut på tiden för E och han är på väg hem med rullen.
Nyvaken raglar jag upp och blaskar av mig i duschen, klär på mig och bestämmer mig ändå för att äta nåt, jag brukar ju annars vilja vara igång ett tag först.
L o Carin kommer samtidigt :-D, vi ställer in och provdrar den nya rullen, den väger ungefär hälften av min gamla. Sker produktutveckling även på det här området. Lite smalare och väldigt lättdragen även för mig själv. L kan utan vidare hantera den med en hand om det skulle behövas. Vi ska bara byta till luftdäck även i fram, hon hade missat att jag hade det. Däremot skippade vi bakbromsar på den nya. Vi har inte använt dom så mkt som vi trodde att vi skulle göra. Jag har ju inga problem med att bromsa själv och kan ju ta mig ur själv med.

E ringde och var klar, vi tog en snabbfika och jag följde med in. Vi ville ju testa rullen på riktigt.
Hämtade E, for till Biltema där han skulle ha ett oljefilter och jag köpte ogräsättika till plattskarvarna. Aldrig använt det innan så ska bli spännande. Tog en korv där sen ville E till Maxi så vi åkte till Gnista.
Både hon och jag ville sen till Lidl, dom har Österrikiska veckor. Köpte lite olika korvar och schnitzlar, lite ostar att fritera och knödel.


Åt dom med Bockwurst och senapssås, blev besviken. Inte på smaken på knödeln men konsistensen. Vidrigt! :-D

Då var den här till fikat mkt bättre.

Vi har några kvar att prova med ;-)

Måste visa mina söta rosa ljuslyktor med, 10kr på Maxi, höstljuset hade jag innan.

Vi åkte hem, E följde med och blev upplockad här sen och åkte på stickkafe' i Skyttorp. Vi åt, fikade och sen har jag hängt mest framför TVn. Just nu slötittar jag på Tro, hopp o kärlek.
Ska småfixa lite innan sänggång sen.

Av Neta - Måndag 25 sept 18:17

Lotten och jag har varit i stan idag, började med att gå till Svandammen och skulle kolla in Mandarinanden men den var inte där idag. Så vi gick och köpte lite lunch och satt oss vid ett bord i solen

Det var vi två och Stadsparkens alla getingar, men det gick bra ingen blev stucken.
Det är så höstfint nu

Lejongap och begonior utanför Flustret.

Träd vid Svandammen

Vid infarten till sjukhuset

På sushibutikens tak

Stadsparken

Vid Lycksalighetens ö.

På andra sidan ån

Lövstalöt

Efter Stadsparken for vi till Gränbystaden, tog en fika på CG och småhandlade lite jag glömt + en ny Sodastream, nedsatt med 300kr.
Gick ett varv på Ö o B, och sen över till Blomsterlandet.

Dom hade så fina Gloxinia, full med knopp.

Den här tyckte jag var fin. Blev den ist för att köpa olika växter till en grupp.

Lite höstpynt med

Servetter och sättvitlök.

Sen for vi hem, förbi Jordgubbsparkeringen.

Så härligt solig dag, ingen vind alls. Kan gärna få vara så här nu.

Nu ska jag steka lite pannbiff!

Av Neta - Söndag 24 sept 21:02

Precis lagt ut matbloggen och jobbat med den idag. Så lika bra att fortsätta här då :-)

Såg på Karolas köks hemsida att dom lagt ut lite från festen igår. Tydligen hade Peter från Boopers varit där med, honom träffade inte vi dock.

Jag vet nu att duon vi träffade igår heter Krister o Rune, det är Rune som har den omtalade luggen ;-)

Skulle mkt väl kunna tänka mig att ha en fest där uppe. Verkar inte vara så blodigt dyrt heller.

Har bara gjort det löpande idag förutom bloggandet. När jag ändå hade datorn öppen la jag in lite recept jag spart med. Mest tillbehör.

E var i kyrkan idag, var ekumenisk med alla tre körerna och välkomnandet av ny personal. Sen wraps o dricka efter.
Hon och L åkte till Hånsta sen, jag följde inte med. Men dom hade köpt lite bönor och tomater.
Hon följde med hit en stund sen. Vi gjorde den vita pizzan vi skulle gjort igår till lunch.
L o jag åt lax nu ikväll. Nu har jag pratat lite med C och slötittat på Parlamentet.

Hon var så fin i håret idag.

Nu ska jag kolla på Spårlöst, är Hans Fahle'n som har det ikväll. Det brukar vara bra då.

Av Neta - Lördag 23 sept 23:13

Gick upp hyfsat i morse, L kom ju sent igår och vi måste handla. Födelsedagsfest på Ica gjorde att jag ville in innan rushen och medans det fanns kaffe kvar. 5 för 100 på några sorter och 20kr för Icas eget som är helt ok. Inte som Gev...a men nästan ;-)

Vi var tidiga men det var fler än vi som tänkt så, nästan fullt på parkeringen. Man märkte inte så mkt av det därinne sen dock mer än vid kaffe o tårta utdelningen, men var iaf inte som nånstans söderut som jag såg på nätet om. :-D

Hämtade en gratis flyt tvål, konstigt nog fick inte E nån på sitt kort. Men sen gjorde vi båda fynd.

En liten picknickfilt med baksida av galon. Bara 60 x 110, har en sån redan men den är tynnre än denna och bara nån tunn plast på baksidan. Dessutom är den vit, med mönster visserligen men denna är mer tålig. Dessutom tjockare, så perfekt att ha över benen i rullstolen både vid kyla och regn. 75% på halva reapriset, blev 12kr. Fin tycker jag, lite Missonimönster över den.
50 värmeljus som brinner 6 timmar fick vi köpa för 10kr. Jag köpte iofs sånna i Ullared men det går ju åt, tänder ett gäng varje kväll.

Lite annat stod på lappen men lyckades med konststycket att handla för mindre än 500, trots inköp av 7 pkt kaffe. Blev 9 sen för E köpte 2 till mig med. Men hade många erbjudanden som stamkund med både 50 och 30 %. Sånt gillar vi.

Hem via lite andra ställen när vi ändå var i stan. På vägen mellan Röbo och Ärna stod det bilar på varje liten väg som gick in och på "jordgubbsparkeringen" stod det många bilar. Man såg en del stå utanför med kikare, termos och vattenflaskor med. Varför? Jo, pga Aurora. En stor militärövning som gjort att det är full vetksamhet på F16. JAS, Gripen och Herkules startar och landar och flygentusiasterna är överlyckliga. Kan vara en och annan SK60 som lyfter med. Det är ju ett spaningsflyg.

Jordgubbsparkeringen.

L får trots sitt Guldkort inte åka in på området under övningen så inget gubbdagis denna vecka. Hemligt, hemligt!

På hemvägen hämtade vi också mina gardiner, jag blev mer än nöjd med dom.

Tyckte om den här bilden jag fick till med, sjön i bakgrunden, glaskulan jag blåst själv, och gardinen då.

Fick några bilder från C idag, först en hon tagit med vidvinkel

Dom har varit på en vandring upp på ett berg idag med ungdomarna. Träffade på en livs levande och vild Herr Nilsson.

Vi hade tänkt göra en vit pizza ikväll, en utan tomatsås alltså. Men både E och jag ville göra något så vi beslöt att åka till Gryttjom och äta på Karolas. Där hamnade vi mitt i ett kalas, eller et var i runda rummet och vi satt ju så klart utanför. 50-talsfest med många ärtiga klänningar och vida underkjolar.


Maten var dock inte 100 idag. Det brukar den vara. Torr, smaklös och för mkt vinäger i bean. Smakade typ bara vinäger. Vi åt dock ändå för vi var så hungriga.

Skjutsade hem E och så hem och tittade på Klassfesten på 4an, startade om det. När jag såg Stefan Holm greja med flaggorna där kom jag på att jag inte hade riktig koll på Zimbabwes flagga. Men det har jag nu ;-)


Färggrann så det förslår.

Nu är det väl dags att avveckla den här dagen.

Av Neta - Fredag 22 sept 18:58

Nu är det nog oåterkalleligt höst, men först ska vi få njuta av ett par soliga och varma dagar, iaf här i östra svealand.

Från wikipedia

"Höst i Sverige omfattar framför allt september och oktober, och markerar övergången från sommar till vinter i Sverige. Enligt SMHI:s meteorologiska definition råder höst då en dygnsmedeltemperatur på mellan 0 och + 10 grader Celsius varat i fem dygn, så länge detta inträffar efter 1 augusti.
Flyttfåglarna flyttar söderut, och många djur går i ide. Hösten kännetecknas också av att skolorna börjar igen. I framför allt det gamla bondesamhället var hösten en skördetid.

Vanliga aktiviteter är bland annat svampplockning och älgjakt. På sportfronten innebär hösten att säsongen avslutas för flera sommarsporter, medan vintersportsäsongerna drar igång. Numera går ofta säsongerna in i varandra. Flera större löpartävlingar, som Lidingöloppet och Tjejmilen, samt orienteringstävlingar avgörs om hösten, och många skolor har idrotts- och friluftsdagar i skogen.

En period av klara, soliga, höstdagar kallas för brittsommar.

I det gamla bondesamhället markerades Mikaeldagen som vinterhalvårets början."

Ja jag har redan börjat byta lite i garderoberna, lagt undan sandalerna. Nu är det väl dags för strumpor och lite mer riktiga skor igen. Damma av skinnjackan och ta fram vantarna.

Dags att tömma krukorna ute med och ta in det som ska övervintra. Först in på altanen och sen in på riktigt. Göra nån höstplantering och sätta på bordet på altanen. Brukar ha en sån inne under tak, då står den längre. Till halloween stoppar jag in nån minipumpa och nåt mer kanske, sen till jul brukar jag jula till den lite. Funderar på nån slinga och några kvistar tall i år. Lyktor runt från början. Lite mysigt på sitt sätt det också, även om det är mkt roligare att göra i ordning på våren. Börjar till påsk!

Ska försöka komma ut efter ljung och göra en krans till dörren. Så fint med en smal ljungkrans.

Fredagskväll, L är på väg hem och E håller på göra en asiatisk sallad med glasnudlar och räkor med jordens godaste dressing, ska lägga ut den i matbloggen sen.

Ha en fin fredagskväll!

Av Neta - Fredag 22 sept 01:10

Har vi gjort nåt idag? Ja sylten är klar men inte tack vare mig. Vi har väl sen suttit mest och ugglat med våra paddor, jag somnade till o med en stund på dan.
Har inte varit ut idag ens. På nåt vis har dan gått ändå, man fixar lite här och donar lite där.

L ringde och hade fått lite tips om handbromsen han inte får ordning på, nu skulle dom riva nåt och svarva nåt, fråga mig inte vad. :-D lyssnar bara med ett halvt öra på sånt där. Han höll på tillverka nån fjäder med kom jag på nu.

C är tillbaka i Masvingo, helt slut hon har lite problem med värmen. Sömnbrist på det sen. Pratade bara en kortis idag.

E o jag gjorde en riktig bonnamat idag, stekte fläsk i ugnen, och gjorde rödlökssås. Åts med kokt potatis och rivna morötter, gjorde inte ont alls.

Nu ikväll har vi kollat lite kryssningar över dan. Få se om vi åker nästa vecka, med Eckerö igen. Hade velat åkt i morgon men han kommer ju inte hem.

Vi har också funderat lite över vad vi ska ha med till Rättvik. Borta bara en natt men ska ju vara ute hela dar. Jag kom på att vi skulle ju så klart haft med nån upp som kunnat dra E i sin stol iaf på lördan. Men vi har ju bara boende för 3. Vi tänkte ju själva att vi skulle åkt fram o tbx samma dag men så kom L på att han ville till Insjön och då kom vi på att vi ville till Leksandsknäcke ;-) så det blev en övernattning ändå. Att få äta hotellfrukost med utsikt över Siljan gör ju inte ont heller.

Vi har också kollat på lite till en Afternoon tea eller Afternoon Prosecco vi tänker ha här hemma framöver. :-D Valfritt! Kan bli Afternnon Coffee med.
Ska ju vara lite salt, lite matigt, lite fruktigt och nåt sött. Scones är ju givet, och rågsnittar med ansjovissmör med, Lemon curd och färskost, sylt o grädde till sconesen. Men nåt mer snittaktigt och nåt bakverk ska nog till med. Kanske "Dubbelt så goda" som är som dubbla macroner med kaffekrämsfyllning mellan. Inte gjort dom på "100 år" långt innan jag ens visste vad macroner var iaf.

Vi tänkte iaf hitta på nåt i helgen, skördedag i Österby på lörd med försäljning på torget kan ju bli mysigt om det är fint väder. Sen är det äppeldagar på Linne's Hammarby. Såg ju lovande ut vädermässigt på sönd iaf. Vi får se om det blir något av det eller nåt annat. Rädd för att vi behöver handla också.

Nu är det dags för den där sängen igen!Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se