Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Måndag 5 feb 23:18

- 16 i natt, 14 i morse, 6 på dan och nu 14 gr igen som kan bli - 18 inatt. Jag hoppas verkligen att den hemlösa tjejen jag skrivit om tidigare sover inomhus i natt.

Men så vackert, saknar att kunna vara ute i solen sånna här dagar men det krävs lite planering och nån som vill vara ute med mig om det ska funka sånna här dar.

Har ist tagit hand om mig själv lite, gjort en inpackning av håret, djuprengöring av hud i ansikte och på halsen. Älskar min ansiktsmassagegrej jag köpte i Ullared. Fiixat med fötter och underben som blir så vansinnigt torra så här års. Masserade in olja före duscen som fick sitta ett tag och sen fick C hjälpa mig smörja in ordentligt efter dusch.
Bäddat rent och fixat lite så med, dammat runt sängen. Fick hem lite från affären också, måste ha apelsiner och mjölk hemma. Går åt mjölk till kaffet och har cravings på apelsiner just nu.

Testade nåt nytt till falukorven ikväll, morotsmos. Såg det i nån tidning och det var verkligen gott, gjorde exakt efter receptet men byter ut mer av potatisen mot morötter nästa gång.
Recept i matbloggen under tisd, bytte dag. Visst är jag djärv? Haha!
Hittade några skrynkliga champinjoner i kylen som fick hänga med korven i nån slags fräs.

Fick hem fluggrejerna från Anticimex idag men det har minskat ändå nu. Typiskt va? ;-) Några har fastnat iaf. Delade på dom för dom var stora tyckte jag. Satt en på ett underlägg på bordet och där fick vi flest, 3 st. Få se vad som händer i natt.

Tömde äntligen altankylen idag, ja inte jag men L. Inget hade frusit märkligt nog men nu är spriten inne iaf Haha!

Knäpper och har sig på altanen, dunsar nästa ibland. Vet inte om det är pga kylan eller om det är nåt djur som drar sig mot huset i kylan. Som är under där det är snöfritt o letar mat. Såg rådjur precis utanför tomten i natt men dom sprang ner mot sjön.

Tror jag ska ta min bok och krypa ner i min säng, blir nog nattlinne med lång ärm i natt. Va lite kyligt i natt. Fast det är lika på termometern inne nästan alltid så blir det så när det blir sånna här köldknäppar iaf. Inbillning eller blir det som en annan luft? Vad tror ni?

Sov gott!


ANNONS
Av Neta - Måndag 5 feb 01:19

Vilket väder det var på fm idag, tyvärr lite kyligt för mina leder men man kan ju njuta inifrån med.
Startmotorn på bilen måste bytas, vi har snart bytt allt som går på den där bilen. Lagt ner så mkt pengar så nu lönar det sig inte att sälja den, vi får aldrig tillbaka det vi lagt ut. Så jäkla trött på eländet men vi behöver ju en kombi.

Mi o Ma kom en sväng idag och fikade. Dom åker ju till Japan i april så vi pratade lite om det. Och om Australien där hennes syrra är. Ma fick med sig ett par böcker hem. Började snöa rejält på em sen men L va ändå ut och tog bort startmotorn, i morgon ska han till skroten och skruva bort en till, en hel..... men får ju gå dit. Inte långt iofs.

Började på den här idag, hunnit en bra bit. Svårt att lägga ifrån sig.

C skulle jobbat till 15 men fick jobba till 21. Mer pengar blir det jobbar 15-21 i morgn. Stackars E skulle på dopfest i kyrkan men kom ju inte dit utan L. Å bilen gick ju inte.

Gjorde matsedeln i andra bloggen och småfixat lite runt skrivbordet. Tänkte få det lite mer praktiskt.
Såg Så ska det låta och käkade en delikatess idag.

Paltbröd o fläsk.
Rensade lite i fasta datorn och bytte skrivbordsbild.Nu längtar vi efter sånt här och att kunna sitta ute och fika. Solen värmer visst lite redan.

ANNONS
Av Neta - Lördag 3 feb 23:50

Sov som en kratta i natt, hur dom nu sover Haha!
Somnade om i morse och sov till 11.30 Snacka om att förstöra dagen. Blev en frunch framför American home videos. C drog till stan och kom hem nyss, hämtad av sin privatchaufför (L)
E kom och vi hade lite handarbete

Finns lika mkt till lunch i morgon plus en matlåda till C som ska jobba. Svarvade lite rättika med, blir så saftigt och gott när man gör det. Så gott sen att antingen droppa på lite eller doppa en tuss i soya, japansk dito såklart. Är det någon mer än jag som saknar den japanska soyan Pearl Bridge? Har inte sett den här på evigheter. Dom som finns nu är både mörkare och starkare, den var perfekt.

Ja sen kollade vi på Mellon, kunde inte begripa varför jag kände igen John, men sen messade C. Var det inte han som var med i Så ska det låta när vi var där. Och det var ju därifrån då. Vi var ju med på en inspelning 2015.
Jag tyckte Sigrid och John var bäst. Vet inte vad som hände med Kicki, kände inte igen rösten. Sidekicken till David och Edward hade vi väl kunnat slippa. Tyckte det var hemskt att Edw slog Kicki, så dålig var hon väl inte? Bättre än honom iaf.
Påkostade nummer de flesta, går det inte till överdrift ibland? Eller är det jag som är en sur gammal kärring som retar sig på sånt? Sjung hur illa du vill men ha ett fancy nummer i övrigt så går det nog vägen, typ! Så känns det ibland.
Nåja det är ju tur att mellon finns så vi får något att klaga på Haha!

Idag betalade jag Ullared i maj med, behöver något att se fram mot då med. Vi prelbokade när vi åkte därifrån i höstas. Tar 3 nätter igen så har man ett par dar att åka runt på med. Så fint därnere och särskilt i maj. Vägen mellan Ullared och Falkenberg är nog en av Sveriges vackraste.

I morgon ska E på dopfest i kyrkan, C jobbar och jag har lite fix vid datorn så den dan går nog med. Så nu ska den här griniga tanten gå isäng.

Av Neta - Lördag 3 feb 02:38

Och då menar jag inte kakorna Haha!
Sömnen verkar utebli i natt, lätt huvudvärk och lite klåda på kroppen förmodligen nån allergisk reaktion. Får lite nässelklåda ibland.

Funderar på det här med drömmar.
Har haft två återkommande. I den ena är J liten igen och vi är ute och åker husbil på inlandsvägen. Jag kör!
Mamma har tydligen flyttat norrut för på vägen dit sover vi vid en speciell parkeringsplats mellan Orsa och Sveg. Vi blir väckta av en timmerbil som kommer och lastar.
Just det har hänt, men då var ju L med och vi hade husvagnen. Däremot har mamma aldrig bott längre norrut än Uppsala. Nu bor hon i en gul herrgård vid en älv, är frisk och lite mer som mormor var.
Men varför är det bara J och jag? Före Ls och tjejernas tid. Nog för att vi campade han och jag, men då var det ju cykel och tält på Gotland. Jag har ju inte haft nån direkt längtan tillbaka till campinglivet heller. Den fasen i livet är liksom över.
Däremot skulle jag gärna vilja ha en sån båt som Susanne o Peppe har, en som man bara kan gå direkt på. Inget klättrande, inget upp eller nedkliv eller balanserande. En lyxig variant av motorbåt.

I den andra drömmen är jag på landet strax utanför byn, sitter ute och väntar på taxi, i rullstolen ibland och andra gånger på scootern. Väntar på en taxi som inte kommer.
Det blir oväder men då drar jag bara upp nåt runt mig och hela ekipaget och kan fälla ryggstödet i nåt slags viloläge. Jag är helt skyddad för både vind och regn eller snö. Och jag har även värme däri. Sitter som i en barnvagn med både suflett och fotsack. Till och med ett nerfällbart myggnät har jag Haha!
Jag är någonstans efter Nolmyravägen, känner ju inte en kotte där. Varför drömmer jag så då och varför väntar jag på taxi? Har ju inte ens färdtjänst. Vem har jag varit hos?

Så himla knäppa drömmar som återkommer hela tiden. Hur ska man tyda dom? Den med J är ju lite mysig men den andra är ju bara konstig.


Av Neta - Fredag 2 feb 23:55

Vi hade fått några cm och det blåste så den lätta snön yrde utanför fönstret men inga extremt hårda vindar. Mer som att snön på tak och träd virvlade runt.
Vet inte riktigt vad jag gjort idag, fixat lite här och donat lite där. Flugorna har minskat något men är inte helt borta, trodde jag skulle få grejerna från Antizimex idag men icke.

Fick den här bilden av en kompis idag, den är ju lite kul.

E och jag bestämde oss för att göra en laddning sushi i morgon så hon och L åkte in till Nelins efter de grönsaker vi inte hade plus nori. L köpte en pizza till sig, han gillar inte sushi. Det är kul att göra egen, blir lätt för mkt bara. Men håller sig ju till lunchen dan efter iaf. E är jätteduktig på att få bra smak på riset, ska ju kännas att det är vinäger i.
E hängde med hit, åt lite plockmat, lite friterat och lite skaldjur med oss och kollade både på På spåret och Talang. Sen åkte hon hem och kommer hyfsat tidigt i morgon, tar ju ett par timmar med sushin.

Ja vi är lika knäppa som vi ser ut! Haha!

C är inte helt pigg, hade planer för ikväll men blev hemma. Ville vara pigg till i morgon.
Hon fyller ju 25 snart, så E har bokat en kryss, handikapphytten + en till. Några dar efter dagen hon fyller på men det är en fredag och då har hon andra planer så klart.
När vi bokat såg vi att det var mitt i vårt sportlov men det får väl gå. Hade det däremot varit på 08-lands lov hade vi nog bokat om.
Det är iaf ett band vi känner som spelar så nog ska vi se till att hon blir firad. Det dom spelar med har jag inte hört på evigheter. Blir nog bra! Ska bli kul att åka hela familjen, kanske rent av kosta på oss en 3-rätters. Hon fyller ju bara 25 en gång.

Ska försöka hitta sängen nu, ser att det blåst upp lite men ingen mer snö än iaf.Av Neta - Torsdag 1 feb 23:30

Man tror ju inte man ska få in flugor i januari men det var just vad vi fick. Vi har försökt se vad dom kommer ifrån om vi skulle se larver eller ägg men det har vi inte gjort. Buren till kaninen är snudd på steril nu, vi städar och försöker hålla superrent men det verkar som dom trivs ännu bättre då. Vi har gått igenom halm och hösäckar men där finns inga flugor, maten till henne har vi alltid i täta burkar, har inte i blomkrukor heller. Blir galen snart.
Dom ser ut som en minivariant av husflugor, 2-3 mm långa. Håller mest till i taken runt lamporna även fast de inte är tända.

Här på knopparna till fläktlampan i sovrummet. Ringde Anticimex i morse för tänkte att nu står jag inte ut längre.
Då åker dom inte ut på flugor!!!
Hon sa åt mig att göra det vi redan gjort och skulle skicka nåt klisteraktigt att sätta på fönstren, men vid fönstren är dom inte alls. Iofs har vi en glasplafond i taket på ena sidan i vardagsrummet, får klistra en på den. Vi slår ihjäl säkert 20 varje dag, dom är slöa som tur är så lätt att döda dom.

Någon mer som haft det så här? Tips?

Idag var C ner och träffade chefen på sitt gamla jobb härute. Han mutade med en rejält höjd timpenning så nu har hon gått med på att timvikariera. Detvar inte vad hon ville men hon måste ju ha pengar. Hon har också fått nån form av kredit på banken så hon kan avsluta körkortet och äntligen få det. Sen kanske det blir lättare att få jobb också.

Det var lite scary väder här tidig morgon och fm. Ska visst bli en repris i natt. På dan lugnade det ner sig lite iaf men det var tungskottat, L orkar inte garagenedfarten längre så C gick ut och tog den. Men så klart måste han dit och efterpeta lite ändå.

Bad C ta bort Knut från trappan in, då gjorde hon den här på bänken på framsidan ist. Karl -Johan heter han visst Haha!

Fast det finns ju dom som tar sådant här ett steg längre. Stulit från Uppsalagruppen.

Gjorde köttsoppa idag och C gjorde körsbärspaj. Hade en färdig pajdeg i kylen som snart går ut, sen gjorde hon en 1/2 sats smuldeg och strödde på.

Köttet är där också, jag lovar Haha! Kokade först köttet i buljongen från Stångkorvsköttet +vatten och en buljongtärning. Morot, palsternacka, purjo och potatis. Behövde inte krydda ett smack.

Så himla god och hon körde på frysta körsbär från affären som är urkärnade. Så goda, finns nästan alltid i min frys.

Snart klar med min bok, läser nog ut den ikväll, så lämpligt då att Karin Wahlbergs nr 3 i sjukhusserien kom idag.

Ja det var lite för idag!

Av Neta - Torsdag 1 feb 01:43

Om 28 dagar är det Mars. Då är det iaf en vårmånad.

Mest suttit och läst idag. C har varit på kyrkofullmäktigemöte och vi skjutsade henne dit, plockade upp E på vägen och åkte in till Maxi. Skulle få både semlor och en LEDlampa gratis men semlorna var slut. Nackdelen med att åka in på kvällen. Nu var inte det huvudorsaken till att vi åkte in det var apoteket men ändå. Fick köpa blåbärsbullar ist. Dom har börjat med Dagens bulle, 5kr, livsfarligt! Haha!
Fyllde på frukt, yoghurt och mjölkförrådet också.
Kom hem lagom till Lerin. Fikade. Sen har jag läst en sväng till.

Mitt humör är inte på topp. Tycker inget går min väg nu. Skulle behöva hända något kul! Men eftersom jag inte är på något bra humör så tar jag inget initiativ själv och då händer ju inget heller. Ingen annan tar nåt initiativ heller. Hade tänkt kryss m familjen nästa helg över dan men inte ens den fick jag glädja mig över. Vad hjälper det att planera när folk gör som dom vill iaf sen. Trots att man sagt och fått ok.

Sover på saken och ser om det känns bättre i morgon. Kanske nån ringer och bjuder på middag, föreslår en dagskryss eller så står postkodlotteriet i hallen, drömma är ju tillåtet Haha!
Nu ska surkärringen sova!

Av Neta - Tisdag 30 jan 23:34

Tror inte den rörelsen blivit så stor i Sverige men idag drog jag mitt strå till stacken iaf.

Skrev en liten text och glömde den medvetet på ett lunchställe Lotten och jag var på idag. Det är ju liksom det det går ut på. Att lämna en bok nånstans så någon hittar den, läser och gör sen likadant. Bokhyllan svämmar över så tänker nog göra fler fairies framöver. Bra ställen att göra en fairey på är på allmänna kommunikationer, cafeer, restauranger, parkbänkar, tvättstugan eller varför inte i lunchrummet på jobbet.

Innan vi åt var vi på Erikshjälpen, L hittade en jättefin och stadig sängbricka i rotting, hon flyttar snart hop med sitt hjärta och tänker sig mysiga frukostar i sängen. Hon köpte även en tunika som var ursnygg och en handväska i skinn.

Jag köpte

Hittade ju en urläcker ljuskrona med som trådkoner från ljushållaren i våras. Den är dock omöjlig att hitta ljus till så den skänker jag tillbaka och idag hittade jag den här för 60 kr. Ska sätta i glaskupor för värmeljus.

Har ju det i golvljusstaken med och en av kronorna ute. Har klara helt omönstrade och även gula frostade så få se vad det blir.

Har ju en hylla i vardagsrummet med en massa oljelampr från SEA glasbruk, hittade en vas idag som får stå där med. Från samma ställe och av samma formgivare. Ibland är det bra att dom inte vet vad dom säljer. 30 krkostar den inte i butik. Bytte en ful Ikeavas mot den.

Efter vi ätit och tagit en tur ut på landet så hon fick visa var hon ska bo åkte vi en snabbis till Återbruket

Hittade den här sötnosen till marmelad och vita gardiner i tät spets. Har inte fotat gardinerna.
Lite andra praktiska småsaker för 1 och 5 kr med. Insats till en ljuslykta och ett mått.

Hemma mutade jag C att steka köttbullar och göra sås. Sen Tv-soffan. Mandelmann, ett program om vintervägar i Norrland på 3an, så bra! Sen Ullared.

Skruttan är sitt vanliga jag, C har lite svårt att få i henne medicin men med hjälp av L har det gått, även att tvätta såret. Nu har hon gömt sig i sin tunnel. Inte ens morotsgodis fick fram henne.

Måste till sist visa er en bild från framsidan idag. Så vackert när solen lyser på frost och snö.

Redan i morgon ska det dock bli sämre väder, snöslask och grått. Regn t.o.m så då är det väl grönt i morgon kväll igen då.

Nu ska jag avveckla dagen!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se