Mina ord och tankar

Senaste inläggen

Av Neta - Måndag 17 juli 23:41

Laddar för Malung, åker tidigt i morgon. Hus o kaninvakten är här.

ANNONS
Av Neta - Söndag 16 juli 23:15

Då menar jag inte bara galan utan hela Dansbandsveckan. Många band åker upp en eller flera dagar tidigare, eller stannar kvar extra för att kunna träffa sina branchkompisar. Jag vet att många tycker det är årets höjdpunkt.
Det må vara mkt folk, det må vara trångt på de 6 dansbanorna men har man en gång upplevt Malung så åker man tillbaka så är det bara. Det är unikt att så många dansare i alla åldrar samlas på samma ställe och kan dansa till 12 orkestrar 7 kvällar i rad. Desutom få gratis underhållning av både kända och okända under 5 timmar 8 em i sträck i en trevlig miljö. Visst kostar det, men en vanlig nonstopdans med 2 orkestrar kostar ju 200 eller mer idag. Då är entre'n på 300 billig för 12 band. Billigare ändå med veckoband.

Vår vistelse krymper för varje år, förr drog vi upp husvagnen lörd innan det började och stod hela veckan alltså 8 nätter. Kom upp till ett relativt lugnt ställe och åkte när det var helt dött eftersom stugor o campingar ska vara tömda till 12. Vi stod hos kompisar och behövde inte stressa.
Vi har betalt ockerpriser hos privatpersoner och bott på vandrarhem så sent som i fjol eftersom C ordnat egen husvagn.
Förra året drog vi upp den på söndan, var i parken på dan och började rulla hemåt vid 20-tiden. Gick förvånansvärt bra med nån rejäl rast.
Sen åkte vi tillbaka på fred, måste ju ändå hämta hem unge och vagn på söndan och fick ett bra och billigt sista minutenboende.
I år åker vi upp en dag o kväll, för att inte mindre än 2 av våra favoriter flyttats från lörd till tisd. Sannex och Martinez. Då spelar också MA och Janssons som vi gillar. L själv sa att vi åker hem, sover i bilen om det behövs. C är lledig tisd o onsd så det passar henne med. E vill inte med och är här med kaninen ist. Det funkar och nu får vi ev med en till som kan köra.
För upp måste vi, så är det bara, ev gör vi om det på lörd. ;-D

Galan ikväll då? Man är ju aldrig nöjd men jag kan ju konstatera att verkar man ha nån form av diagnos ligger man bra till ;-)
Jag är dock mycket nöjd med att att Streaplers fick specialpriset och att man lyfter fram deras hjärtstartare och de liv dom faktiskt räddat. Nöjd också med Sannex pris så klart! Kul att Tony som är gammal Sannexmedlem blev årets sångare.
Jag är dock väldigt onöjd med priset för årets sångerska. Inget fel på Maria hon är urbra, men Anna slår hon inte. Finns en proffsighet och en bredd där som är unik.

Nu laddar vi iaf för tisd och semesterdagarna nästa vecka.

Just nu tittar vi på Cowboykåken, en serie i 8 delar om en kille från södra Sverige som bygger ett timmerhus från grunden uppe i Jämtland. Börjar med att barka 300 stockar. Alla avsnitt finns att se på datorn men vi suger på karamellen.
Jag har dock sett programmen tidigare men lika kul att se dom igen.

ANNONS
Av Neta - Lördag 15 juli 15:18

På fm igår kollade vi på firandet av Victoria i Sthlm. Vilket ståhej. Men gulligt med alla deras barn.

L åkte och hämtade min solhatt med Albertinor på, snacka om kvarnhjul. Men bra för mig som tål solen dåligt. Blir som ett parasoll känns det som. Funkar nog som regnskydd med.
Men fin är den.

Vi hade ju lånat Mi o Ma:s kärra när dom fixade Elles baksida. Nu skulle han åka tillbaks med den. Jag kollade om dom skulle vara hemma och bestämde mig för att följa med.
Efter en stund ringde han och frågade om vi ville grilla med dom. Ja men så klart. Blir ofta spontanmiddagar med dom och jag älskar det.
Packade kylväskan med lite vin, Aperol och Prosecco, hämtade E som ville med och åkte upp. Herrejösses va blommor dom har, där ligger jag i lä. Han hade dessutom byggt ut en grillhörna på altanen sen vi var där. Så smart att kunna grilla uppe utan problem.

Vi fick en jordgubbsdrink med Bacardi Ruzz i då vi kom. Så gott och somrigt.
Han grillade vildsvin, första gången jag åt det tror jag. Marinerat i en god marinad, va så gott. Deras egna färskpotatis och en massa tillbehör. Coleslaw, sallad, tzatziki, nån grillsås och sa hade Elle gjort Hummus och tagit med. Magen stod i 4 hörn.

Vi gjorde Aperol Spritz i en kanna och drack. Visste ni att den bara blir godare för varje glas? ;-D
Prova själva, 3 delar Cinzano Prosecco och 2 delar Apperol, fyll glas med is och det till hälften och så bubbelvatten till 2/3 delar. Löjligt gott med den lilla bittra eftertonen. Friskt, somrigt, ochen otroligt vacker färg. Jag köpte ett kit med vinerna på båten men det blr ju Aperol kvar så köp 2 Cinzano Prosecco ( måste vara den) och 1 Apperol.
Efter en stund blev det efterrätt, rabarber & jordgubbspaj och kaffe. Så gott!
Kom fram oliver och nötter till resten av Aperolen och fast man är supermätt så sitter man där och äter.
Mitt i natten nån gång när solen iaf gått ner bröt vi upp. Det är ju några mil hem och L var trött, hans hand mår ju inte bra av nattkylan heller.

Hem och lyckades med bedriften att inte se nåt vildsvin nu heller ;-D undrar när jag ska få se ett sånt. Vill ju så klart inte ha den framför bilen. Men "alla" som åker den vägen påstår att man ser dom jämt.

Idag har vi väl inget direkt planerat. Elle är här och vi ska grilla sen.

Av Neta - Fredag 14 juli 00:28

Man har ju blivit spågumma på äldre dar ;-D minns ni att jag skrev detta i ett inlägg den 15 juni efter att det hade blivit känt att Chris slutat i Vikingarna och varför?


"Vikingarna vet nog inte vilket misstag och vilken förlust dom gör här.
Låt oss leka med tanken att dom gör sig av med Elviskopian som gnäller i pressen och ist ställer Chris där. Vilken kvalitetssäkring!
Har dom sen också samma värderingar som honom och står lika stadigt med fötterna på jorden som han ja då kan det bara bli succe'."

Precis det har nu hänt, ja att Chris sjunger med dom. Huruvida Elviskopian kommer tillbaka eller inte vet väl inte jag men just nu är han iaf sjukskriven som det heter. ;-) jag är så himla glad för Chris skull, han får ju en slags upprättelse här och hur sagan fortsätter ska bli spännande att se.
Ja och nu hade man ju velat till Malung på lörd med, men det går tyvärr inte. Får nöja oss med tisd.

Idag har jag ätit frukost med min son, det händer inte varje år. ;-) Missförstå,mig inte nu. Vi ses inte ofta men vi ses. Då med familjerna vid högtider och fylldagar. Och det har hänt att han kommer på långlunch om jag behövt hjälp.
Idag kom han för att han skulle lägga plattor utanför Elles altan och både grus och plattor var här.

Elle är ju lite rörelsehindrad av en fotskada som inte läker, det beror på hennes hormonella handikapp som i sig är orsakat av den hypofystumör hon opererades för som 7- åring. Puh!
Iaf så har hon svårt med balansen och extra svårt på gräs. Därför fick vi tillstånd av Uppsalahem att göra så här mot att det återställs om inte nästa hyresgäst vill ha det. Men hon har inga planer på att flytta. Nu kan hon ha sina växter här i krukor och den låda som Johnny också gjort åt henne. Vi ska göra ett planteringsbord också. Kanske kan hon ha nån stol där med så hon kan sitta där och njuta.

På sista bilden och bilden nedan ser ni blåbärsris, hon brukar plocka och frysa in dom. Hade plockat idag.
Ska ner och hjälpa henne fixa i helgen. Idag höll jag mig undan. Men det ska få sätta sig några dar först.

Dom fixade till lite runt golvet med. Var lite gropigt där. Busken som syns i slänten är en doftscheresmin. Fanns där då hon kom.

Jag har fixat lite vid datorn idag och gjort ett nytt inlägg om sommarmat i matbloggen. Kallt idag och konstigt väder, sol, regn och hagel.

C stackarn fick jobba dubbla pass. Hon bytte ju men sen sjukskrev sig den hon bytte med så ist för kort dag fick hon jobba 13 timmar.
Nu jobbar hon dygn i morgon men ingen sovmorgon för det, läkarbesök inför Zimbabve kl 9 sen jobb 15-15 och ett tolvtimmarspass på sönd. Kväll på månd och sen vaken ett dygn i Malung....... men dit ska vi.

Idag den 14 juli är det 2 viktiga födelsedagar, systeryster och Kroprinsessan. En av dom läser här, en inte, ni får själva gissa vem. ;-)

Nu mot sängen!

Av Neta - Torsdag 13 juli 00:17

Vaknade till strålande sol, sen blev det mulet ett par timmar innan solen kom igen. I 2 dar har dom lovat regnskurar men ist har vi haft sol och "altanväder" trivs som fisken i vattnet.
Christine har varit ledig idag, behövdes nog efter dubbelkryss. Skulle jobbat kväll i morgon men någon ville hon skulle byta så nu blev det dagjobb. Är ju bättre att komma hem kl 15 än att börja då :-) vi har bara varit hon och jag idag. L har jobbat m nya bilen. C har beställt en massa från apotea, hon ska ju bo på ett ställe i Zimbabve där det inte finns varken sjukhus eller läkare så paketet blir stort. Bandage, olika medikamenter främst mot magsjuka, allergin, förkylning o hosta. Blodstoppare, handsprit och alsol. Ja mkt grejer kan behövas under 4 månader. Hellre för mkt än stå utan.

Jag har ansat blommor, planterat 2 i större krukor, såpbesprutat rosa dahlian som fått nåt grått på bladen. Vattnat så klart. Älskar min bevattnare som jag når så långt med utan att behöva lyfta tungt. Bara det att slippa stå på huvudet ner mot trappstegen är guld värt. Vill ju ha blommor i altantrappan. C vattnade nere.

Peacerosen har slagit ut och har jättemånga knoppar. Det var lite torrt där så vi la slangen där i 10 min. Har precis lärt mig zooma in med mobilen ;-D står uppe på altanen.

Rosenvialen är som finast nu. Ska plocka in några på altanen. Lika plocka lavendel och torka, ni ser hur den sticker ut där i bakgrunden. Så vildvuxen. Hade ju tänkt ta bort den och bara spara en liten men det får väl bli i vår ist.
Scheresminen börjar ge upp för i år, men så här länge har den aldrig blommat på de år vi bott här. Över 4 veckor, det är nog rekord på mer än det sättet, lika står ju pionerna fortf, så kul.
Bären börjar bli plockbara, krusbär, hallon, smultron o jordgubbar. Får väl 20 blåbär med. Mycket blom på björnbären.
Inga körsbär just men det kan väl göra detsamma. Har nog i frysen. Mycket röda vinbär, dom svarta ser jag inte.
Har jag sagt att jag älskar den här tiden? ;-)

Blir lite slarvig med blommorna inne så här års, glömmer dom när man går direkt ut och äter frukost och går in sent. Ofta hämtar vi bara ut nåt till lunch och grillar på kvällen, L gör ju frukost o kaffe, plockar ju i och ur disken med så jag är knappt i köket, inte alls om E är här och idag gjorde C tomatsoppa t lunch o hamburgare ikväll. Tror inte jag varit i köket idag. Har en hoya där som måste få större kruka sen kanske den får bo ute. Då ser jag den ;-)
Var ut nu och stängde altangrinden, blåser men så skön nattluft. Stått öppet hela dan men kvavt härinne ändå.

Jaha är det sängdags nu? Tror det får bli det.

Av Neta - Onsdag 12 juli 01:36

Jag är en listmänniska, har alltid varit. Strukturerar upp och skriver ner allt från handling, packlistor, städschema och vilka maskiner som ska tvättas. L blir vansinnig, han är ju betydligt rörigare men så missar han mkt med. Ska vi ha folk på mat skriver jag upp vad vi ska ha och i vilken ordning det ska lagas. I datorn finns sen länge en stugkomihåg och idag gjorde E en vandrarhemskomihåg.
Listor till allt underlättar mitt liv tycker jag. Hur gör ni?

Ryggvärk idag med, la mig platt på sängen en stund på dan och har ätit värktabletter hela dan. Tror jag sitter fel. Alltid lätt framåtlutad. Tar ofta med maten till soffbordet. Det är väl träningsvärk helt enkelt.

Vi har ju en plats över i bilen till Malung E blir ju hemma och har hört oss för om nån vill åka med. Vi åker ju upp över ett dygn kan man säga. Upp tidigt på fm och hem på natten. Vi har gjort det förr så det är inget märkvärdigt. Har hört av sig några men inte bestämt med nån än. Men jag kan inte låta bli att fundera över hur folk är funtade. En tjej frågade om vi kunde hämta henne i Vällingby för det var ju inte så långt från Uppsala. När jag förklarade att vi bor norr om och åker norrut började hon argumentera om varför. Herregud säger jag bara.
Den som ska åka med får alltså ta sig hit eller finnas efter vägen. Sen åker vi över Harbo och uppåt till Hofors och över Falun Rättvik för det är bäst väg och går fortast. Men det ansåg hon var fel väg för man skulle åka Borlänge Vansbro. Vadå ska! Jag har åkt dit i så många år och båda vägarna så jag tror jag vet själv.

E kom idag med och lillstumpan kom hem efter en dubbelkryss, hade fått ett fint halsband i "hejdåpresent" man sku kunna tro att hon ska vara borta i flera år.
Trött men hjälpte oss ändå med maten. Sån är hon om hon ser att jag har ont. Blir nog mkt halvfabrikat när hon är borta och flyttar sen.

Nu ska jag flytta, från soffan till sängen.


Av Neta - Tisdag 11 juli 00:54

En riktig sommardag idag som varvats mellan nytta och onytta med värken i ryggen som kan vara uvi som smolk i bägaren. Har bara inte råd med läkare o medicin.

Det är ju så klart inte så här mörkt när vi äter långfrukost och läser nyheter. Så skönt och rofyllt att sitta där. Fåglarna kvittrar och det rasslar lite i träden.

Får man sen några sånna här med så. Inget slår egna nyplockade jordgubbar. Ska vara hallonen då :-)

Fixat lite m blommorna ute, plockat av utblommat m.m Löst lite korsord, läst, pratat med E som kom hit. Vi skrev upp lite vad som ska med till Motala.

L har tömt tanken på Forden och grejat m den hela dan.
Nu har han satt en deg, brödet var slut. Han börjar bli duktig om än lite enformig, samma bröd hela tiden.

3 skogsbränder har härjat i Uppland idag, i Märsta, mellan Länna o Almunge och i Funbolövsta där L bodde i närheten som liten. Ja ända till han blev vuxen faktiskt och farmor flyttade när E var ett par år. Saknar henne!

Ska bli fint i morgon med sen regn på onsd. Fast varmt ändå. Gäller att utnyttja utesittandet.

Ja mer var det inte idag :-)

Av Neta - Söndag 9 juli 23:16

Det är ju fantastiskt det här med internet. Hur man kan kolla sidor från hela världen. Igår hjälpte C mig att beställa en solhatt från England, en med Albertinor och hjärtan på. ;-)

Såg den på Camilla Läckbergs insta, hon hade lagt ut var hon köpt den, var på rea nu så med frakt kostade den 162kr. Vet inte om det tillkommer tullavgift från England då den kommer sen men den kommer före eller senast den 14 juli. Hur många svenska sidor anger det så exakt? Summan drogs direkt från MC-kortet. Då vet man att den fanns med. Så himla smidigt.

Idag har jag haft ont i ryggen, en ny värk som tillkommit och som inte är välkommen, gav sig inte ens riktigt med full ranson smärtstillande. Blev lite bättre när jag flyttade mig från stol till soffa därute. Måste kanske variera hur jag sitter. Försöker att undvika framåtlutning och avlastar ryggmusklerna genom att försöka ha stöd på hela ryggen.

Gjort en sats flädersaft idag, en lättsockrad variant som jag fryser. Tar en glasskopa direkt ur burk i glaset m vatten sen. Jag är personligen inte jätteförtjust i flädersaft men tjejerna och framför allt C älskar det. Jag kan ta det i en smoothie m t.ex hallon, det blir godare. Nu har vi bara blommor kvar på busken som är nästan överblommade påstod L, jag vet inte det jag tror latmasken bet lite där. ;-) Vi ska iaf låta en del få bli bär, blir gott det med. Skörd i september.

Suttit och tittat på en granne som målat hus idag, dom grejar som 17. Nyinflyttade och dom började med att gräva upp halva tomten och isolera grunden. Nu målar dom ett gult hus svart. Skitfult om du frågar mig men jag ska ju inte bo där.
Har så klart inte glott på dom hela tiden men tittat upp när jag vänt blad i boken jag läser nu.

Varmt o skönt med mest sol idag med. Folk gnäller över sommaren men kan jag bara sitta ute och inte frysa är jag nöjd. Påstås att folk flyr landet, jag skulle inte vilja åka utomlands så här års. Finast nu ju. Vill däremot se mer av vårt land, åka norrut t.ex Har inte sett nya höga kustenbron än och har lite vita fläckar i Dalsland och på norra västkusten. Blir ju gärna att man åker tillbaka till sina smultronställen.

L har städat motorrum och kupe' på Forden idag. Va lite dom lämnat, parkeringsbiljetter i mass, gamla kepsar o gu vet vad. En hel kasse fick han ihop inne i bilen. Han försökta också tömma tanken med slang men det gick inte. Slangsäkrad alltså! :-) Han måste ta bort tanken på den här också för att kunna byta pump, det känns ju inte kul med bensin i. Vi har också upptäckt att larmet fungerar ;-), det märkte nog grannarna med. Blev väl lite moteld till alla skällande hundar vi har runt oss. Tycker synd om nya grannarna som bor både mitt emot och framför hundar som skäller som fan. Triggar varann då dom sätter igång.

E har inte varit här idag och C åkte ju iväg på kryss och kommer hem på tisd. Blev lite latmat, kylrens till lunch och panerad fisk från fryst till middag. Men man får vara lat på sommaren. :-)

Nu ska jag lägga mig raklång i sängen med min bok och hoppas på att ryggen gillar det.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mina ord och tankar med Blogkeen
Följ Mina ord och tankar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se