Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 11 november 2015

Det blev en solig dag

Av Neta - 11 november 2015 00:19

Det trodde jag inte igår då det var jämngrått större delen av dagen eller i natt då det tokregnade. Erna och jag hade ju planerat en innedag på Gränby men det ändrade vi på.
Elle skulle bada så L och jag hämtade henne i morse vid 8 och åkte in. Vid kyrka kom en ambulans från Ramsjö och körde först lugnt och fint framför oss. Ungefär vid Gränby by sen så drog den plötsligt på blåljusen och försvann i fjärran. Jag skämtade med L och sa att nu blev dom nog akut fikasugna syftandes på en gång då en ambulans från Tierp kom med fullt pådrag men sen saktade ner och slog av allt då dom kom in till stan. Då sa vi också så.
Kan ju så klart bero på avbrutna larm, eller idag nytt larm eller en patient som blir sämre. Man vet ju inte, men det där att dom är fikasugna är ett litet stående skämt hos oss. Kanske för att avdramatisera de ggr Elle och Leif brhövt blåljus.

Erna och jag bestämde iaf att vi åker ut till Skaris och strosar runt lite och så åkte vi till Ikea sen. Jag ville kolla in soffor.

Det blåste lite småsnålt vid Skaris, vi parkerade nedanför restaurangen och tänkte gå runt för stt kolla in en ny brygga.
Det gick inte med rullstol. Inte tillgängligt alls!
Då gick vi upp mot badet ist, därifrån tog vi den här bilden. Nästan spöklikt utan alla båtar ;-) låg nån enstaka kvar bara.


Vid badet var det iaf lä. Riktigt gassigt i solen. Slog oss i slang med en kille från kommunen, vi tyckte han hade en bra arbetsmiljö idag ;-) jo han höll med om det.
Kom en liten söt tant med en hund med, vi pratade en stund med både henne och hunden.
Jag är ju lite miljöskadad då det gäller kommunens tillgänglighet för rullstolar. Är ju testpilot hos HSO. Dom har skrutit lite över det dom fixat just vid Granebergsbadet och nu kunde vi inspektera. Jodå där finns en handikapptoa med jättefin ramp lite i uppförsbacke, och en dörr som går utåt..... Mellan rampen och gångvägen är det ca 10 m gräsmatta....
IG från mig alltså. Försök rulla er själv i en rullstol på gräs, det går inte!

På väg från badet såg vi lite tappert kämpande blommor, denna midsommarblomster, en rödklöver och nån klocklilja. Snacka om växtkraft.

Åkte så småningom till Ikea, tog en fika det första vi gjorde.

Kollade in sofforna, väljer ju mellan röd och grå. Lutar åt röd tror jag. Men nästan alla klädslar utgår under första halvåret nästa år och ersätts av nya. Man kanske ska ha lite is i magen men vill ju också ha dom till jul.
Jaja, vi åt lunch där och gick sen ett snabbt varv nere med. Handlade för hela 19kr ;-)
Lyckades skippa skumsnögubbarna med....
Ut till F-hov och hämtade E o L. Ut till Gränby och handlade, kom till o med ihåg saffran :-)
Sen hem. Slöade framför TVn, både Aidensfield och Lilla huset på prärien. C lagade mat innan kören lax och potatis.

Ja det var mintisdag i korthet. Hoppas er var bra med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards