Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2019

Min födelsedag

Av Neta - 26 oktober 2019 16:24

Den började inte så bra. Tänkte jag skulle duscha på morgonen men hade kört en maskin tvätt. I vanliga fall står torkställningen i duschen men nu skulle jag lyfta ut den i hallen för att torka kläderna där på natten och ha fritt in i duschen på morgonen. Kl var runt 23.
Något hände, en av ?vingarna? på torkställningen åkte ner, tror jag snubblade på den när jag skulle fösa upp den med foten. Iaf tappade jag balansen och ramlade från badrummet ut i hallen rakt på torkställningen. Jädrans va ont i hö knä jag fick, kände inget annat då.
Svor högt över min klantighet. Dåliga leder och muskler gör att jag inte kan ta mig upp från sittandes eller liggandes på golv eller mark. Hade ett litet helsika bara att komma av torkställningen och fick rulla fram till en liten bänk i hallen där tfn låg.
Ringde C men hon sov och hade telefonen på ljudlös. Ringde Elle där Leif också var, dom skulle ju komma upp nästa fm. Vi försökte komma på en lösning där dom inte behövde komma upp mitt i natten. Provade ringa C igen flera ggr, men nej. Kom då på när jag körde omkull med scootern, då skrev jag i Bjklgruppen och det kom en kille och lyfte upp mig. Kommer jag bara på fötterna så klarar jag mig ju.
Jag chansade och skrev i Tierpsgruppen. Lite läskigt då jag ju knappt känner nån här. Fick en otrolig respons, folk erbjöd sig åka från Tobo, Söderfors och andra ställen jag knappt hört namnet på.
Hade ställt frågan om nån var vaken på Tegelbruksgatan och fick också svar från en kille som kunde vara här om några minuter.
Då blev jag livrädd helt plötsligt. Det kunde ju vara vem som helst, våldtäktsman, mördare eller nåt annat pucko. Men vad hade jag för val?
Gick på skinkorna ut i yttre hallen, tur man är välpolstrad. Där nådde jag inte upp till låset på dörrn. Försökte flera ggr, tänkte att ja men är väl bara slå in rutan till sidoljuset då. Men i ren ilska fick jag upp dörren till slut samtidigt som det kom 2 killar. Då hade jag sträckt ryggen med och det gjorde skitont.
Killarna var jättetrevliga, fick upp mig på 2 sekunder och förvissade sig om att jag var ok, sen gick dom. Jag låste, sen satte jag mig på en stol i hallen och hängde tvätten. När jag skulle gå in till sängen kände jag att det var nåt med min hö stortå. Blodig, tre ggr så stor och gick bara röra lite. Bruten eller stukad, det var frågan. Den är bruten.
La mig med foten i högläge och ju mer jag slappnade av i sängen ju mer kände jag av min hö sida. Svårt att sova pga värk, hö är min sovsida. Axel, överarm, höft, knä och fot värker fortf av och till. Att sova åt fel håll va svårt. När jag somnade vände jag mig, och vaknade av värken. Så där höll det på hela natten.
Nånstans mitt i natten skrev jag med C som ville att vi skulle åka till akuten, men det ville inte jag. Hon hade missade samtal från mig, men också från ett pucko som samtidigt skrivit till mig på messenger att han fått kontakt med henne och att hon var på väg. Fattade direkt att det inte stämde. Blockade honom till slut.

Raglade upp vid 9 och in i duschen, gjorde en födelsedagsmacka till frukost.

Tyckte jag var värd den. Innan jag ätit upp kom Leif och Elle. Hade väl skyndat sig upp.
Under frukosten hade jag läst min tråd i Tierpsgruppen och fick en chock. Flera hunda hade skrivit och gillat. Jag blev dessutom uppringd av en journalist från Arbetarbladet som läst tråden så nu finns en liten artikel om min lilla olycka.

Leif och Elle hade med sig tårtan, rosor och en fackla jag önskat mig. Bortse från min stökiga uteplats :-)
L satt facklan i parasollfoten och lite bort från taket så inte det skulle ta eld. Det blåste dock så mkt att jag bad C ta bort det helt så nu är det bara ställningen därute.
L hjälpte oss också med borden och vi fikade innan han åkte iväg på egna äventyr den svikaren Haha!

Jag hade ju fixat allt för festen redan utom en rödkålsallad som skulle vara varm. Godaste jag ätit i den vägen. Vi dukade och fixade och tjejerna gjorde det mesta.



Fick en jättefin ängel av C

Vid 19 kom gästerna och kvällen blev kul, vi blev 10 st. Rätt lagom ändå. Åt, drack, sjöng och pratade. Fick så mkt beröm för maten. Alla tre barna + Rasmus, Mi o Ma så klart men även A ocg Bo. Vid 24 var det slut och det var vi med Haha!
Hade ont under kvällen så fick flytta till soffan några ggr. Men den var bara en 1/2 m bakom min stol.

Recept i föregående inlägg.

Sov dåligt i natt med, lär nog göra det några nätter.

Nu är E kvar och vi ska strax äta lite rester.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards