Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 december 2023

Jul utomlands?

Av Neta - 28 december 2023 22:24

Är det nånting jag aldrig skulle komma på tanken att göra så är det att fira jul och nyår i varmare land. Det är det löjligaste påfund jag kan tänka mig. MIN åsikt, jag vet att vi kan tycka olika där.
Julen vill jag fira som den svenska tradition vi har här i kyla och helst snö. Nyår firar jag ju inget speciellt längre. Vi har genom åren L och jag haft åtskilliga nyårsfester där vi bjudit på mat och vin. Andra fester också.
Nu har vi ju av naturliga skäl inte det längre. Varken han eller jag har ju den ekonomin just nu. Då upphör ju umgänget med dom s.k vännerna helt. För ingen bjuder ju oss nu, lika lite som dom bjöd tillbaka förr.

Inte en enda av våra s.k gemensamma vänner har hört av sig i år. Inte under hela advent, och heller inte nu till nyår. Inte ens ringt.
Jag har några tjejkompisar som hör av sig men trots att det synts på sociala medier att L och jag firat tillsammans, har ingen hört av sig och velat träffa oss. Vi bjuder ju inte längre.

Känns ju lite konstigt, om vi kan umgås så trots att vi är skilda borde det ju inte vara så märkvärdigt att komma hit, eller rent av bjuda hem oss.
Vi hade väl en helt ok jul ändå, lugn och skön men jag kan inte låta bli att reagera. Tur vi har barnen.

Jag tror iofs också att Es död gör att många inte hört av sig. Det är några som inte hört av sig sen dess. *Vänner* som inte ens kom på begravningen.

Förra nyåret var skitjobbigt för sen skilsmässan har ju hon och jag firat tillsammans. Gjort en liten nyårsdukning på kul så där och gjort nån god mat alternativt köpt färdig nyårsmeny på catering. Nu är det dags igen och jag har redan ont i magen. Tiden har inte ändrat på den känslan.
Jag vill inte åka iväg, det är struligt med färdtjänst en sån kväll. Vill inte vara ute på kvällarna heller. Inte som det varit i den här stan med skjutningar.

L åker ju på dans. Ungarna har sina traditioner, båda har ju sina respektive. Träffar vänner. Som det ska vara.

Vi skålar väl från våra balkonger på 12-slaget vi som är hemma här. Men de flesta är nog borta.
Jag äter väl nåt och kollar på firandet från Skansen, det är min nya nyårstradition.
Tråkigt men iaf lugnt och jag slipper gå ut. Saknaden efter Elle den kvällen är enorm.

Lugnt har det varit idag också. Gjorde pasta och köttfärssås, blev 3 portioner.



Gjorde på salladslök, vitlök och paprika. Köttfärs så klart, lite tomatprodukter, oxfond och en skvätt fraiche som var kvar i en burk. Sen färsk bandpasta. Skönt att slippa julmat.

Nu tittar jag med ett halvt öga på golfresan. Ska väl fortsätta med det.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26
27
28 29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards