Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2020

Mat

Av Neta - 18 oktober 2020 00:30

Jag har många saker jag gillar i matväg. En av dom är ugnsrostade morötter. Dito rödbetor kommer inte långt efter.
Varit sugen på ugnsfalu hur länge som helst och idag kom jag äntligen till skott.

Delade potatisar, E hjälpte mig skala morötter, sen skivade jag en lök och en stor vitlöksklyfta. Lite squash hade jag med. I med allt i en bunke, på med kryddor och olivolja, rör om och upp på plåten runt korven.
Skar korven nästan ända ner, i med senap och på med 2 skivor hamburgerost. Den senare ska inte vara i ugn upptäckte jag. Undrar om det ens är ost? Den blev som ett brunt plastigt skal. Bara gröpa ur korven.
Lite tärnade tomater till å jösses så gott. Det bästa är att jag har en portion kvar.
Blev ett glas rött till också. Korv och rödvin funkar utmärkt.

Glassbilens sandwisch blåbärspaj blev efterrätt, fanns bara några få veckor tyvärr. Nu finns sandwisch med päroncognacsglass. Tyvärr kör den ju inte ner här nu under vattenledningsbytet, så jag har inte kunnat köpa den.

Inte varit ute annat än på baksidan på ett bra tag nu. Dels tycker jag det är läskigt med ökningen av coronan, dels så har jag ju så himla mkt värk nu.
E har handlat åt mig häruppe men snart måste jag ta mig in till stan. Ska hämta en klocka som varit klar över en vecka och köpa glasfärg. L har gjort en ljusbricka åt mig och den behöver visst också målas så en burk hobbylack är nog bra med.
Men när jag har så här ont är det lite läskigt att köra scooter. Fingrarna fastnar i ett läge, svårt att variera farten eller släppa fort om nån kommer i vägen och axeln stelnar och värker mer. Knäna blir stela och värker av att sitta i samma ställning länge.
Är inte bekväm med det då och har svårt för snäva svängar och sånt som kan behövas inne i en butik.

Tog med mig hela postdisken på affärn häruppe en gång när jag var så här. Det är också väldigt trångt där och krävs lite navigering.
Lättare i rullstol nu, då kan jag sträcka ut mina leder hur som helst lite då och då. Men då måste jag ju ha en dragare.

Måste försöka få en kontaktperson/ledsagare som kan följa med och handla. Har inte tagit tag i den biten än.

I morgon måste jag ta in pelargonerna. Blev inte idag. Får ta vagnen till hjälp, får nog plats med 4 på den och då nlir det bara 2 vändor. Hänga tvätt var det jag fixade idag. Måste köra en maskin lakan i morgon med och hänga över ställningen och över antingen strykbrädan eller en stol. Måste byta i sängen med hur jag nu ska fixa det. Får väl vänta till månd.

Funderar över var jag ska dynorna till utesoffa och stolar i vinter. Funderade på om dom kunde ligga på skjutdörrsgarderoben i sovrummet men tror inte ens soffdynorna får plats allihop. I Tierp hade jag ju ett stort frostfritt förråd, det jag har här är bara hälften så stort och ingen värme alls. Drar mig lite för att ha dom där, rädd att dom kan bli förstörda. I klädkammaren lär det bli mer än fullt om jag skulle ha dom där vilket skulle vara bäst så klart. Än har man ju kunnat sitta där ute med jacka på men är nog slut med det nu.

Nej nu blev det söndag, ska krypa ner och försöka sova.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Av Neta - Lördag 23 mars 23:33


Stavas det så? Hur som helst så glömde jag bort det totalt. Satt och lyssnade på den här. Jag har inte haft så mkt vallningar, inte alls faktiskt men vet ju hur det kan vara. Spröda och torra slemhinnor dock, inte bara på så känsliga ställen ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards