Mina ord och tankar

Alla inlägg den 8 maj 2020

Av Neta - 8 maj 2020 23:23

För 2 pers

Strimla 8 sockerärtor, 1 salladslök och 1 paprika tunt
Grovriv 1 morot och 6-7 cm rättika
Lägg i en marinad bestående av

Ingefa?ra, riven, efter smak
Vitlo?k, riven, efter smak
1 msk sesamolja
1 msk ostronsa?s
2 msk japansk soya
1 msk pressad lime el. citron

Låt det marinera minst en timme.

Gör i ordning 2 port valfria nudlar och vänd ner.

Kycklingspetten vi åt till det idag är från frysdisken, säljs i 50-pack och väger runr 30 g. styck. Finns i olika smaker, dessa var sojamarinerade. Körs i micron några min bara.

Av Neta - 8 maj 2020 22:30

Uppsalahem har godkänt mitt garage till scootern, där jag bl.a laddar den så det kommer nog snart hit. Så skönt då jag även har rullstolen i det.

Jag har fått färdtjänst och får åka med scootern.

På månd morgon kommer nya köksluckorna och bänkskivan.

Kontaktade ett lokalt rörmokeri idag och får diskmaskin installerad i mitten av nästa vecka. Skiter i det Uppsalahem har kontrakt med, kan dom inte höra av sig när dom sagt så. Och det är ju jag som betalar så gör väl som jag vill eller?
Tycker så jag.

Av Neta - 8 maj 2020 00:17

Ja nåt annat var väl inte att vänta. Tror danser är det som kommer igång sist, spås ju ett andra utbrott av coronan i höst så dans blir det nog inte förrän tidigast nästa år tror jag. Det är ju också en högriskaktivitet rftersom man umgås så nära..
Men tråkigt som 17 är det för alla som idkar denna livsstil för att inte prata om banden. Få se vilka som finns kvar sen.

Få de hur det blir med vår Gotlandsresa, bara hoppas att färjan går att boka om till nästa år om vi inte kan åka där i slutet av aug. Min absoluta favorittid på den ön. Inte så mkt turister kvar men varmt i vattnet och många fina dagar ändå.

Nu börjar också midsommarfiranden ställas in, sett flera som gjort så på Fb. Man får väl göra en egen stång och träffa dom närmaste, hålla lite avstånd, äta gott och köra lite små grodorna glest. Haha!

Vi pratade lite om allt det här tjejerna och jag idag, vi har nämligen haft en riktig trivseldag idag. Som vi behövde det alla tre. Det har ju gått i 180 i flera veckor nu.



Vi åkte in till stadsparken, tittade på alla fina blommor och åt lunch vid gula villan. Köpte de obligatoriska jordgubbarna, hör till när man är där. Var mkt folk i parken, både sällskap men också många ensamma. Underhållna till maten av dragspel och gitarr blev vi med. Nåt boende som var där med 3 pers + personal. Dansade med långa armar till musiken, såg mysigt ut. Fin musik med, Sommaren är kort på dragspel hör man ju inte varje dag. Haha!

Blev en pirog med svamp för mig, tjejerna tog broccolipaj. Kaffe och glass efter, min favvo från Sia, citronglass.
Maten var lite smaklös men fräscht serverad.

Gillar vår stadspark jättemycket.

Efter det åkte vi ut till Kungsängen och kollade in liljorna.

Dom är i sin fulla blomning nu så passa på att åka ner och titta. Går inte att ge rättvisa åt prakten på bild. Det här är Cs bilder.

Orienta fick sig ett besök när vi ändå var i krokarna. Mest frukt o grönt.

Nu hade vi fått väldigt mycket frisk luft och började känna oss nöjda, vi hade bestämt att ta hem sushi redan innan vi åkte in. Var inte hemma förrän vid 18 så den intogs i mitt kök sen innan C åkte hem.

Orkade inte riktigt allt.
E gick in till sig efter Badhotellet som ju började sända nya avsnitt idag. Jag kroknade också men hade lite att ta reda på och en tvätt att hänga. Kom in i nån andra andning sen.
Nu sitter jag i sängen och skriver det här. Kommer nog att sova gott i natt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards