Direktlänk till inlägg 5 juli 2021
Det händer nåt när man lägger potatisen varm i kladd och kryddor. Låter det dra och tillsätter resten sen. Det som lyfter just den här potatissalladen också är äpplet.
Jag hittade den i en tidning till sonens student och sen dess gör jag nästan aldrig någon annan.
Blir lika god både på färskpotatis och gammal, och det funkar absolut att göra den på frysta potatistärningar. Se bara till att dom inte är förstekta för då drar dom inte åt sig smaken på samma sätt.
POTATISSALLAD
4-5 PERS
600 gr potatis el.1påse fryst tärnad á 600 gr (ej förstekt)
2 syrliga äpplen
1/2 strimlad purjo, 1hackad rödlök går också bra
1dl bostongurka
1/2 dl finhack. persilja gärna fryst färd.hackad
1/2 dl finhack. Dill ----?-----
1/2 dl kapris
175 gr lättmajonnäs
1 dl kaffegrädde
1 msk svensk senap
salt och sv.peppar
Rör ihop majonnäs, grädde och senap med salt, sv.peppar och det kryddgröna. (Använder du rödlök så tillsätter du den här)
Koka potatisen knappt mjuk, skär den och vänd ner den så varm som möjligt. Blanda och låt det stå tills potatisen är kall.
Tärna äpplena och finstrimla purjon. Blanda det med bostongurkan och kapris Rör ner i potatisblandningen och låt stå ca 1 timme före servering.
När vi åkte hem igår regnade det och det hade också regnat massor under em det syntes på vägen. Från att vi åkte på 55an ungefär var det torrt och inget spår av regn fanns. Inte här hemma heller och det är mkt torrt i naturen. Regn skulle behövas här...
Iaf ett par nätter ha ha! Så skönt att få prata av sig om allt. Känna stödet från nån som känner mig och som förstår mig precis. Han följer med mig som stöd till prästsamtalet om begravningen i morgon också. Kanske inte ända in på mötet men finns...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|