Mina ord och tankar

Alla inlägg den 18 juli 2021

Av Neta - 18 juli 2021 22:53

Idag har det varit skönt, lite mulet, lite blåst och bara 22 gr. Passar mig mkt bättre. Inget regn dock och det va ju lite synd.
Nästan så jag övervägde att lägga koftan över axlarna då jag åt frukost ute i morse. Lyssnade på Keyyos sommarprogram, riktigt bra faktiskt. Peter Jöback har varit idag men i morgon ska jag till stan så det får jag lyssna på senare. Mysig rutin annars att lyssna på dom programmen när man äter frukost.

Ska ta prover i morgon och sen handla lite när jag ändå är där. Spännande att ta sig från Svb till Gränby på scootern. Kommer laddningen att räcka?

Inte gjort så mkt idag men man får väl ha sånna dar med.


6 min tog det att göra lunch idag, tänk om det gick så fort jämt. Haha! Men blev så sugen på korv och vita bönor.


Bekämpat myror med, gillar inte myror på bordet när jag ska äta. Tror dom bor under mitt golv på uteplatsen. Rikt djurliv här, myror, sniglar, grävling, rådjur, ekorrar och en massa katter. Sen en och annan hund men dom är ju som regel kopplade iaf. Haha! Snart blir det väl en ny kanin hos grannen med.


Satt ju på kul en hallonplanta bredvid sv vinbärsbusken i en stor pallkrage, så nu kan jag mumsa lite bär. Stora, fina och söta är dom.


Orkade inte göra mat mer än en gång idag så Elle och jag tog lite ost o kex m.m Ikväll. Gick in vid 21 för det blev lite kyligt.

Nu ska jag gå och fylla dosetten till nästa vecka. Skriva lite vad jag ska handla och så. Sen blir det sängen, tror jag kan sova utan fläkt i natt.

Av Neta - 18 juli 2021 00:44

Satt och slöadecpå baksidan i morse med extra lyxig frukost, närmare gröt än så här kommer inte jag.


Får bara inte ner det, men risifrutti går bra.


Sen la Elle ut den här bilden och då kom jag på att det var idag som alla barn var inbjudna till vattenballongkrig av hyresgästföreningen. Och då måste jag ju åka ner och kika. Och nog hade dom kul alltid, men roligast hade nog 2 pappor som var med Haha!
Å vilken smart grej dom hade, kunde fylla massor av ballonger på en gång med slangen och när dom var klara åkte dom ner i poolen, det här är väl 4 omgångar skulle jag tro.
Jag ställde mig en bit ifrån med Sonja och tittade. Dom hade ju verkligen vädret och värmen med sig idag iaf, för våta blev dom, stora som små.
När dom skulle få fika gick Sonja och jag upp till pergolan där Linnea redan satt, snart kom Lena och Indra ut med och när E var klar kom hon. Berättade att dom fått städa på asfalten med slangen för det hade varit svårt att sopa upp.

I satt osssen och pustade lite hemma E och jag. Men sen fixade vi lunch var och en för sig och åt inne för det är så vansinnigt mycket flugor på framsidan. E behövde vila så jag gjorde en iskaffe och satt mig i skuggan på framsidan.


Hade en långklänning i crepetyg på mig,, sval och skön med sitt tunna tyg. När jag la handen på låret kände jag nåt kryp, trodde det var en skalbagge men det var en geting, stack mig inte mindre än 3 ggr innan jag lyckades trassla ut den från klänningen. Inte jättemkt för ingen gadd var kvar men gjorde lik förbaskat ont och svällde gjorde jag. E kom farandes med nåt hon sprayade på och jag tog 2 allergitabletter eftersom jag är känslig för insektsbett. Kände mig lite darrig ett tag så satt still.


Syns dåligt men är 3 märken.

Så småningom började vi vattna, stora artelleriet idag. Och jag gjorde middag åt oss


Färskpotatis, stekt torskrygg, sockerärtor och tomater. Dill & citrondressing. Ni anar inte hur gott det var med fisk. Varit sugen på det i flera dar.


Plockade de första hallonen och åt lite blåbärspaj till dessert. Har ju hallon och sv vinbär i en pallkrage. Sv vinbären lika mkt för bladen så jag kan göra sommargurka och bladdricka.

Svarta vinbärsbladsdricka

3 lit svarta vinbärsblad
2 kg socker (kan minskas)
3 citroner
60 gr vinsyra
1 tsk atamonpulver
1,5 lit vatten


Skiva citronerna, varva med blad och socker
Strö över vinsyra och atamon
Koka upp vattnet och slå det över
Låt stå i 5 dagar, rör om 2 ggr/dag
Sila och häll upp på flaskor
Förvara svalt och mörkt
Hållbart 3-4 veckor.


Gott och läskande i värmen.

Satt ute till midnatt, var så svalt och skönt ute. In och fixade lite i köket och sen hamnade jag här, sitter framför fläkten som blåser lite lagom på lägsta. Så nu kryper jag ner.



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards