Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 juli 2021

Av Neta - 19 juli 2021 23:00

Va in och tog prover i morse och fick väl inte den bästa personalen för fet direkt. Saknar Tierps vc, så bra och så proffsig personal.


Sen åkte jag upp till GC på,scootern, livrädd att inte laddningen skulle räcka åkte jag bara i halvfart. Ville ju inte heller åka genom Gränby där det varit så mkt skjutningar så det fick bli via kvarngärdet och vädergatorna. Först på Regngatan åkte jag ut på cykelvägen.

Det blev ju en liten nostalgitripp i områden jag numera knappt är. Stjernhjelmsparken var ju dit vi gick med jobbet men också Elles och min park där vi åt mellis i väntan på att det var dags att gå till Trägnagarna på Fyrisgården.
Kvarteret Blenda där jag jobbade på ett föräldrakooperativ på 80-talet.
Taddis som idag är nåt helt annat men som var mitt stamhak och dit kronprinsen, nuvarande kungen kom och tog en öl med kompisar och livvakter ibland. Dom var ett kul gäng som smälte in rätt bra!

Åkte genom Höganäsparken och förskolan min bästis var föreståndare på. Förbi Kvarntorget där vi ofta handlade på Migo, nu nerlagt.
Åkte på cykelvägen bakom radhusen på kvarngärdet där jag ju bott som purung och förbi min nära vän Gunilla som inte finns längre. Allt i en urmysig alle?.

Genade vid 4-mackskorset och åkte på insidan av Vaksalagatan, eller Hur jag ska förklara. Flyttade på 7 elscootrar, stod en i varje gathörn där. Åkte in Regngatan förbi min stora kärlek Classes lägenhet, ville in på min gård men där stod det två scootrar i vägen så då åkte jag ut på cykelvägen. Förbi hagar med äppelträd i och hamnade till slut dit jag skulle. Bara 3 lampor slocknade på vägen.
Fick syn på Elle direkt.


Var hungrig så vi gick till Kvantum och åt en kycklingpasta med en rolig sallad till. Marinerade grovrivna morötter, sv oliver och småtomater i olika färger och i en liten papperspåse låg en brödskiva. Orkade nästan allt, fick ge mig lite på slutet.


I bageriet var det blåbärsprinsess som gällde idag.

Åkte upp till Clas i sjön men min blomstege var slutsåld. Elle handlade en solcellslampa och batterier.
Åkte runt och kollade lite. Handlade på Kvantum.




Det sista vi gjorde var att köpa sushi till i kväll innan vi åkte hem.

Nu glömde jag en sak, vi var ju för 17 in på Guldfynd som har typ allt nedsatt. Elle köpte lite örhängen, 3 par tror jag det var och jag köpte 2 sånna här.


Ljuslyktor med utstansade hjärtan som var rosa på insidan. Hon fick hämta dom i skylten för det var dom sista. Så nu måste jag göra mig av med 2 andra Haha!
Men jag har en rosa finduk till matbordet och ni minns kanske ljusfatet från i julas som Leif gjorde. Jag tänker ställa dom här lyktorna på det tillsammans med en rosa minivas jag har. Fylla fatet med svarta blommor som ser ut som porfyr. I det lägga några prästkragar som är ungefär lika stora som dom, ca 3 cm. Ser framför mig att det kommer att bli fint. Ni ska få se sen så klart!

Åkte hem med en chaufför som kört både E och mig förut. Han hade koll på oss Haha! Frågan är om vi inte börjar bli lite kändisar i taxikretsar här för när E åkte in idag så frågade chauffören henne om hon verkligen skulle till GC, för jag hade ju åkt till ett annat ställe. Haha! Då hade hennes chaufför pratat med min.
När vi sen beställde till hemresan fick vi samma hämtningstid, som jag sen fick ändrat till 10 min tidigare. För vi ringde samtidigt så båda operatörerna fick samma hämttid till samma utgång som inte var den som dom hämtar på oftast. Blev samma bil med och det går ju inte.

Jag packade upp mina varor och fick årets andra getingstick på det andra låret när jag satt mig ner i köket. Den kröp nog ovanpå byxbenet. Liteclindrigare än förra gången dock, dom betten är fortf svullna och kliar.

Tog sen en fika då vi kommit hem båda två. Sen gick jag till baksidan för det var lite väl svalt i skuggan på framsidan. E gick in och vilade.


Astrid Lindgren slår ut


Temyntan lyser upp.

Så småningom åt vi vår sushi i solen på baksidan fast under parasollet. Vi lyssnade på Streaplers livesändning från Malung, är ju digital dansbandsvecka med några få betalande publik som också äter under konserten. I morgon är det Donnez. På lördag är det Sannex, tror ni att jag vill dit eller? Jaaaa! Men sån tur har jag nog inte!

Dans i Sverige kan inte komma igång förrän i steg 5, nu är vi i steg 3 sen den 15 juli, i sept blir det preliminärt steg 4 och när steg 5 blir är inte uppgivet. Beror väl på vad som händer i pandemin.

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/sa-ska-restriktionerna-avvecklas

Vi vattnade krukor och det som var känsligt, fyllde snigelmatarna och sen gick vi var och en till sitt.

Saknar Christine, inget fel på Elle men vi ses ju jämt. Men på sönd ska vi grilla om det blir sånt väder och då kommer hon.

Till sist får ni en kul bild jag fick Haha!


Så det kan bli!
Nu kudden!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards