Mina ord och tankar

Alla inlägg den 5 juli 2021

Av Neta - 5 juli 2021 18:24

Det händer nåt när man lägger potatisen varm i kladd och kryddor. Låter det dra och tillsätter resten sen. Det som lyfter just den här potatissalladen också är äpplet.
Jag hittade den i en tidning till sonens student och sen dess gör jag nästan aldrig någon annan.
Blir lika god både på färskpotatis och gammal, och det funkar absolut att göra den på frysta potatistärningar. Se bara till att dom inte är förstekta för då drar dom inte åt sig smaken på samma sätt.


POTATISSALLAD

4-5 PERS


600 gr potatis el.1påse fryst tärnad á 600 gr (ej förstekt)
2 syrliga äpplen
1/2 strimlad purjo, 1hackad rödlök går också bra
1dl bostongurka
1/2 dl finhack. persilja gärna fryst färd.hackad
1/2 dl finhack. Dill ----?-----
1/2 dl kapris
175 gr lättmajonnäs
1 dl kaffegrädde
1 msk svensk senap
salt och sv.peppar

Rör ihop majonnäs, grädde och senap med salt, sv.peppar och det kryddgröna. (Använder du rödlök så tillsätter du den här)
Koka potatisen knappt mjuk, skär den och vänd ner den så varm som möjligt. Blanda och låt det stå tills potatisen är kall.
Tärna äpplena och finstrimla purjon. Blanda det med bostongurkan och kapris Rör ner i potatisblandningen och låt stå ca 1 timme före servering.


Mys

Av Neta - 5 juli 2021 00:28

Så mycket svalare blev det inte idag precis. Vi lyssnade på Tareq medans vi åt frukost och så småningom tog en fika. I morgon är det en forskare och läkare från Pfizer, ja egentligen har ju det varit idag men jag lyssnar i morgon. Kan ju bli intressant.

Elle gick till sin sida så småningom hon har ju alltid skugga. Jag satt kvar en stund och gick sen och tog ut scootern för att åka till pergolan vid gaveln på vårt hus. Elle hängde på.

Det är nämligen så här att det är ett gäng av granntanterna som träffas där varje dag. Jag är inte alltid med men jag tycker det är så mysigt när jag väl åker dit. Idag var vi 7 st och en hund.
Vi fikar inte eller så men tar med en vattenflaska nu när det är så varmt. Sen sitter vi där och pratar ett par timmar, vi fick ju tak där i fjol, det är skugga och det fläktar lite. I år har hyresgästföreningen ställt dit en blomurna med. Där avhandlas mycket kan jag säga Haha! Socialt och bryter lite isolering. Dessutom lär man ju känna grannar från flera hus, även om vårt är mest representerad. Genialt tycker jag.

Vid 16-tiden går alla hem och gör mat sen. Idag var E och jag lata så hon åkte till pizzerian och köpte varsin kebabrulle. Även lite pommes för att få i oss salt. Blev dock mkt kvar, jag tog bara 10, är inte jätteförtjust i det. Åt halva rullen idag och har kvar till i morgon.



Blev iaf tvärmätt. Blev en iskaffe på maten sen. Vi sparde på disken med som ni ser. Haha!

Senare skulle vi åka upp med sopor och då åkte vi en sväng i spåret i skogen bakom oss. Dom har grusat och hårdgjort överallt där så vi kan köra våra scootrar.


Rakt nedanför oss har dom gjort ett hundbad, tyckte jag fick en lite häftig bild på en husse och hans hund. Vi fortsatte dock bort till sardinburken, det allmänna badet vid campingen där det sånna här dar är ståplats som gäller vid sjön.


Vid 20-tiden var det 90% människor med invandrarbakgrund där. Dom kommer som regel i stora sällskap, lagar maten på plats och sitter där med sina vattenpipor sen.
Till vår stora glädje var kiosken öppen så vi tog varsin glass.


Många husvagnar på campingen med, på båda sidor. Här på sjösidan.

Åkte hem genom bostadsområdena högst uppe på åsen. Hann inte mer än hem och bestämde oss för att ta lite ostplock då C aviserade sin ankomst. Skulle hjälpa mig byta till gardinkappa i vardrummet på hemväg till Tierp från en kompis på andra sidan stan.
Hon blev kvar en stund sen, blev både kex & ost, lite ölkorv och frukt.

Vi satt sen ute till det blev mörkt när hon åkt. Nu är det sovdags iaf.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards