Mina ord och tankar

Alla inlägg under september 2021

Av Neta - 23 september 2021 01:33

Ja nu är det väl höst på riktigt. Strumporna är redan på och idag fick jag hjälp att sätta upp sammetsgardinerna.


Gröna i sovrummet


Och blå i vardagsrummet. Kalldraget minskade direkt. C gick också runt och kollade elementen.

Idag togs den stora busken mellan mig och Elle bort på framsidan. Den kapades till roten ska få växa upp igen men då inte få bli så hög.
Jösses va ljust och fint det blev, i hela lägenheten faktiskt. Men också mer insyn så hon fick sätta upp gardinlängder även där.


Men ljusa sånna som inte tar bort ljuset men ändå skyddar lite mot insynen. Nu ligger busken på min gräsmatta och det är en massa löv där den stod så blir väl väckt av lövblåsen i morgon kanske. Haha! Sydde en duk av det här tyget också så den ska läggas på i morgon efter städen.


C köpte pizza på hitvägen. Sparde kanterna till soppan i morgon.

När hon bytt gardinerna gick vi alla tre till affären, jag storhandlade lite. Så skönt att ha hjälp då. Köpte även den rosa höstastern jag kikade på häromdan.
Vi hade lite planering för min födelsedag då vi gick, köpte en tårta för halva priset så blev lite fika hemma sen och fortsatt snack. Dom har kul ideer mina tjejer, ändå får jag inte veta allt.

Köpte lite mys till helgen, Elle ska på konferans utanför Örebro så jag blir ensam. Om jag inte lurar hit nån förståss. Men lite räkor, frukt, godis och så klart jordnötsringar. Cider och vin finns redan.

Känns som det hänt massor idag, men det har det ju egentligen inte. Nu sen dom gick har jag plockat undan lite och sett till så att hon kommer åt att städa. Ska riva ur lakanen och sätta på en maskin direkt i morgon bitti och hon ska få hjälpa mig bädda rent.

Men först lite sömn!

Av Neta - 22 september 2021 01:15

Äntligen plockat ur det sista ur resväskan. Å vet ni min mindre resväska med rosor på fick plats i den gröna, så då löste jag det platsproblemet.


Skönt att få tillbaka golvytan där resväskan stod och komma in i garderoben på ett vettigare sätt. Lakanet hänger där för det ska bäddas i. Skorna ska så klart in i garderoben, inte läge för tygskor nu ju. Jag har ju t.o.m börjat med strumpor redan. Haha!

Plockade även in sommarklänningar och 3/4 byxor. Tvättade dom efter Gotland sen blev det höst.


Kolla vilket fynd jag gjorde i den andra garderoben. Skitsnygga grå skor med kilklack. Funkar ju till min prickiga klänning. Har t.o.m en grå handväska. Kilklack på skorna och kanske aningens stora men löser det med ett hälgrepp.


Hade dom i bakskallen men var lite osäker. Köpte dom till nån kryssning. Blev så glad att jag kom ihåg rätt.

Mitt matexprement blev iaf urgott. Kokade pasta till. E tyckte också om det, hon tål ju inte burktomater så då var ju det här ett alternativ till pastasås.
I morgon ska jag få lite hjälp av C, vi ska ses vid affären och handla, hämta paket och sen ska jag få upp lite nya gardiner. Lite tjockare långgardiner i sammet ist för de somriga spetskapporna jag har nu. Tar väl bort lite kalldrag iaf.
Ska handla blandfärs så jag kan göra köttfärslimpa. Varit sugen på det ett tag nu. Gått och varit sugen på Hasselbackare i veckan med. Nu kan man väl göra det va? Blir ju inte så bra på färskisar.

Tokrensade på sociala medier igår och idag. Tog bort över 100 st på twitter. Sånna som sällan eller aldrig märks. Rensade på insta också och ska ta tag i facebook i morgon.
Fick märka att man inte alltid prioriteras IRL med idag. Nån som var bjuden på festen skulle komma om det inte dök upp nåt annat. Haha! Tror inte jag sörjer så mkt om hen inte kommer. Ska vi duka till den personen?

Pratade med M ikväll, han hade varit hos doktorn idag och blivit lite misshandlad stackarn. Det är synd om pojkarna hörni. Dom är lite känsliga(re)

Nu ska jag iaf knyta ihop säcken för idag.







Av Neta - 21 september 2021 04:58

Ny vecka och ny pension. Kul när det är höjning iaf. Haha! Hörde om nån som trots höjning fick ut några tior mindre. Jag fick 443 extra. Behövligt nu när jag ska in varje onsd så småningom. Om jag törs. Haha!

Månd innebär påfyllning av dosett. Så det fixade jag. Hängde en tvätt, körde och hängde en till. Frusen så jag gick inte ut.
Mamma ringde och hade sett att dom sålde krabba nu men den här veckan tycker både E och jag att hon ( E ) ska vila. Föreslog att jag kunde åka in och handla dom och att vi kunde äta nästa vecka då föreslog hon fred kl 16. Lite tidigt men hon vill väl komma hem hyfsat. Hon fyller ju ändå 90 i februari. Första gången hon kommer hit. Vi har ju setts under pandemin men bara utomhus. Nu åker hon ju färdtjänst om inte syrran ska med. Måste fråga henne.

Laddade för att plocka undan sommarkläderna men kom aldrig dit. Fastnade framför TVn. Svenska Truckers. Får göra det i morgon ist.


Dagens lunch, ost & skinksallad från Heat, blev över igår så då delades det ut. Glömde sen äta middag trots att jag hade kyckling att ta reda på, var väl inte hungrig då.

Gjorde iaf ett expriment, la kycklingköttet som var tillagat med en grovhackad lök, lite tärnad röd paprika och tärnad squash i microskål.
Hällde på 1/2 lit vatten och smulade i en hönsbuljongtärning.
Rörde ut 3 lite rågade msk idealmjöl i 1/2 dl vatten och rörde i det + en skvätt kinesisk soja.
Satt på locket och 2 x 5 min på högsta effekt. Rörde om emellan.


Ser iaf gott ut, ska smaksätta ordentligt och koka ris eller pasta i morgon. Lite vätskigt ändå, inte så tjock sås som jag hade hoppats på. Mer pastasås kanske. Har iaf bjudit in Elle på middag. Kanske C med om det är i morgon hon kommer.

Nu hade jag dock blivit lite småhungrig, men va ju nästan sovdags. Rostade 2 skivor och drack bara vatten till men hade iaf ost på. Tog en satsumas med medans jag fastnade framför nåt program om egnahem och radhus på tvåan. Kul med lite boendehistoria både från USA och här. Nästa vecka handlar det om miljonprogrammen, ska försöka komma ihåg det då. Det jag såg finns på UR play.
Gick ett varv och plockade lite, knöt ihop soppåsen och ställde vid dörrn. Ställde in grytan eller såsen i kylen.

Fast det är 20 gr i varje rum tycker jag kylan slår emot mig när jag kommer in i sovrummet. Förmodligen för att det är tomt hela dan, ändå hade jag varit in och tänt lamporna innan. Kanske får tända värmeljus därinne också. Kalldrag från alla fönster men C kommer och hjälper mig byta till sammetsgardinerna vilken dag som helst Haha! Elementen är lite ljumna.
Ska bädda rent i morgon och byter då till vintertäcket.

Skrev det här i en sovpaus vid 4, bara 6 gr ute. Nu ska jag försöka somna om.

Av Neta - 19 september 2021 23:02

Elle är ju sekreterare i parasportförbundet. Idag avslutades en vecka med en prova på dag. Assistansbolag och och patientföreningar var där också och informerade om sin verksamhet. Leif var där och jobbade med dom som sysslar med sport via dator, inte helt lätt tydligen. Men bra öga - handkoordinationsträning.

Här är informationsbordet för parasportförbundet där jag fick vara med idag också. De sporter man fick prova på var bl.a Boccia, Tennis, Skytte, Bowling och rullstolsdans.
Elefanterna på bordet utför olika parasporter och är gjorda av Twitters egen elefanttecknare Micke. Vi ramade in dom och det blev så,fint och många ville köpa så vi hänvisade till konstnären.

Heat i Uppsala hade sponsrat med lunch för alla som jobbade.


Vi fick välja på kycklingsallad eller ost o skinksallad med pasta i båda. Dricka och hembakt bröd ingick. Dom vill gärna fortsätta att sponsra på olika sätt. Så himla bra!

Vi stod granne med neuroförbundet och knöt en mycket trevlig kontakt.

En kul men intensiv dag inte minst för E, men trötta var vi båda två.


Jag åkte ner och röstade då jag kom hem. Tog med mig kryckorna och det var en himla tur för jag fick stå 20 min i kö. Så mkt folk. Skönt att jag tog mig ner iaf och anvende min rösträtt.

Ännu mer slut och med värkande knän o ben åt jag resten av burriton. Trodde inte jag skulle kunna ta mig från köket till soffan men det gjorde jag. Senare när jag fixade mig lite fika hällde jag kokande vatten på vä hand, himla onödigt. Greppade dock en glass i frysen och kylde ordentligt.
Sen har jag inte gjort nåt annat än hängt i soffan och pratat i telefon både med kompisen i Dingtuna och M.

Ska snart försöka orka ta mig i säng. Kommer att sova ovaggad i natt.

Av Neta - 19 september 2021 00:52

Dagarna går och vi med dom höll jag på säga Haha!
Ute en sväng på fm idag och när jag kom hem stod den här utanför dörren.


En kristi törnekrona, är nog mer än 20 år sen jag hade en sån. Tror jag ledsnade på taggarna men den är ju fin när den blommar. Får stå på köksbordet för det är fullt i alla fönster. En snäll granne var hit med den.

Köpte ett ganska stort paket med rökt kalkon i ojämna skivor på Maxi för några dar sen. Idag hjälptes E och jag åt med att trassla ut skivorna, gjorde en ziplockpåse till brunchen och några småpåsar med trassel man kan ha i omeletter m.m
Vi fikade och fortsatte vår planering lite, vi är ca 20 nu med respektive och icke facebookare. Idag pratade vi tårtor. Vi har bestämt att ha allt laktosfritt det påverkar ju varken smak eller konsistens och då kan alla äta allting. Vi hoppas kunna beställa tårtorna så på Maxi också. Jag får ju bestämma sort eftersom jag fyller.


Blir troligen frukttårtan och till C som inte tål mandel kör vi en bakelse. Dom kanske kan göra en fruktbakelse rent av. L får plocka upp dom den dan vi ska ha balunset eftersom han ändå åker förbi.

E hade varit till kiosken och hämtat paket, DHL kommer dit, och köpte varsin burrito till oss på Sjöhagen.




De ska vara två men på take away gör dom en stor. En rätt matig sallad och tre såser till, deras egen tacosås, guccamole och en vit majssås. Den vita är det majonnäs i så den skippar jag men det är gott att blanda den gröna och röda till. Sen petar jag ur det gröna chilin ur salladen. Gillar inte starkt.
Man orkar bara halva burriton då det säkert är 3-4 hg köttfärs i, lagom kryddad. Så nu har vi färdigt bara att värma i morgon med, vi ska ju båda vara på Parasportdagen på Fyrishov. Skönt att slippa fixa med mat då vi kommer hem.


Det här ska bli min nästa rosinvestering, Champange heter den. Tycker den är så himla fin. Har lite planer på en lång rosenrabatt på baksidan. Köpa en ny om året typ. Sitter ju en orange där nu.


Hittade en bild på en ung jag. Taget i min etta på regngatan. Hyrde möblerat av en tant. Kaktusen i fönstret fick jag av mormor. Hon hade en jättestor. Den där är kvar, delade den för några år sen. Och den är förnyad med skott några gånger men står fortf i mitt fönster.


Provsmakade sommargurkan jag gjorde på gurka jag fick av Mi o Ma. En snabbsaltad gurka som ska stå i 5 dar bara. Blev jättebra!

Måste också få visa er en underbar och en rolig bild från mina flöden idag. Båda är delade flera tusen gånger.


Storken kommer med bebis. Behändig strl tänkte jag Haha!


Den här får tala för sig själv. Haha!

Nu sova, taxin kommer tidigt i morgon.

Av Neta - 18 september 2021 00:06

En stackars ensamstående mamma på twitter hade gnetat och kämpat för att kunna ge sitt barn en dator när han fyllde år. Vad händer? Jo han hinner få en dator av sin pappa före. Dom här unga tjejerna förstår inte vikten av att ha en bra kommunikation. Förmodligen inte deras X heller.

Vi pratade om det här M och jag idag. Han hade också sett det här.
Han umgås ganska otvunget med sitt X, han respekterar henne och stöttar henne. Dom umgås med sina barn ihop.
Synd att inte min tjurgubbe till X klarar av det längre. Respekt har han nog glömt hur han stavar till.
M tror att han har nån form av autism och det är ju isf fler i den familjen som har. L kan tiga och liksom krypa in i sig själv ist för att prata och lösa saker. Inbillar sig väl att han kan tiga ihjäl jobbiga grejer men se då hugger han i sten. Sen vara precis tvärtom nästa gång man ses, då får man nästan inte en syl i vädret. Lika att han har så lätt att bli fanatisk, det finns liksom inget mellanläge.
Glad iaf för att tjejerna inte ger upp där. Att dom orkar.

M funderar på hur han ska avveckla sitt lilla åkeri. Han har väntat med att göra det tills hans enda anställda chaufför fick pension. Dom har väl delat på uppdragen. Tänk om alla var så mån om sina anställda. Han ska åka till Grekland med honom i avskedspresent. Hustrun och Ms x ska med för dom är ju så bra kompisar. Men M fyllde ju också 70 nyss så han funderar på att sälja bilen och avveckla företaget. Börjar också fundera på om han ska byta hus med en av sina ungar som har ett litet i närheten. Vet inte hur stort hans är men det ser stort ut på bilder. Pool har han också. Bättre för en barnfamilj ju.
Jag har fått honom att titta på vanlifesidorna och han tycker som jag att det är läckert. Smidigt fordon när han åker på dans. Nu har han nåt stort schabrak till husbil med plats för motorcyklar. Grabben hans har visst kört tävlingar.

Vi pratar mer och mer i telefon nu ist för att skriva DM. Vi tänker rätt lika. Det är kul att prata med honom och han visar sån total respekt för vad jag vill. Peppar som 17 när det är nåt.

Har bara tvättat lite idag och lagat mat så klart.


Hade ju en öppnad fiskbullsburk. Hittade en påse mangoldstjälkar i grönsakslådan så slängde i dom sista minuterna med potatisen.
Elle kom in i kväll så vi gjorde lite dip på färskost, gräddfil o salsa och dippade tacochips i. Hon hade med sig lite godis in också. Kollade på doobidoo och pratade lite om festen. Jag tänkte jag skulle kunna göra en del men nej jag ska tydligen inte det. Till slut fick jag ett par småsaker iaf som måste göras samma dag. Resten tänker dom ta själva och lägga ut på Johnny. Elle är så slut som det är nu, efter söndan lättar det väl lite ändå. Men sen ska hon ju på nån konferans med Bcf.
Lite orolig att det blir för mkt för henne.

Tänker att vi kanske får koncentrera oss på själva frunchen och kanske köpa färdiga tårtor helt enkelt.
L ska komma har han tydligen sagt men ska dansa i Öret kvällen före. Så han tycker väl att han ska komma till dukat bord, nåja det ska ju diskas och städas efter också.

Vi är nu iaf ca 20 st så det tickar på. Kan bli 28 om alla kommer.

Men hörni nu är det så där sent igen! Sovdags!

Av Neta - 16 september 2021 23:37


För mig blir det himla svårt att se vad jag har i underskåpen. Funderade på att sätta speglar på insidan på vissa skåp men det faller nog på att dörrarna blir för tunga.

Upptäckte idag att det fattas viss sprit i mina skåp. Några småflaskor med punch har gått ut alldeles själva. Upptäckte också att jag har stressyn, kollade flera ggr efter en sån, såg ingen flaska men E kunde bara plocka ut en sen, men som sagt har funnits fler. Och jag har inte druckit nån.
Det där med stressyn har jag haft tidigare. Otäckt!

Kände på flaskorna i ett underskåp med och kände inte den jag letade efter, den kunde hon också ta fram, stod en bit in, men har en som är halv av samma sort. Den såg hon inte. Hoppas den är där men långt in. Ska börja skriva upp vad jag har tror jag.

Konstigt är ju också att jag kan bli idiotförklarad men säger jag nåt liknande blir det ett jäkla liv.




Nu är det höst på riktigt när Aveholtskan satt på sig strumpor. Tidigt i år men vädret får ju avgöra.


Idag tänker jag också lite extra på min lillebror Sten som dog i bukspottkörtelcancer 39 år gammal. Han skulle fyllt 67 idag, 3 år yngre än mig alltså. Var nästan klar med juriststudier när han dog, hade bara nån uppsats kvar. Vilket slit för ingenting sen.


Elle och jag var till affären idag, hämtade paket, dreglade över buketter och fina mörkrosa kryssantemum. Handlade lite frukt o grönt och en grillad kyckling. Behövdes både scarf, tunna täckjackan och vantar. Brrr?.
Värmde oss med en fika och äppelpaj när vi kom hem. Blev en plocktallrik med kyckling m.m senare.

Jag har inte lust med nånting nu, har att göra men ids inte. Skulle behöva nån som sparkade mig i baken. M erbjöd sig komma och göra det när jag pratade med honom idag men lite långt att åka från Malexander Haha! Vill inte ha hit honom heller. Tror jag är påverkad av allt strul som varit och vädret. Grått och kyligt idag, hoppas på sol i morgon.

Det är lite folk som tydligen vill uppvakta mig ändå, 9 i facebookinbjudan + några till som inte är på sociala medier. Kul!


Skrattade gott åt Leksansbröds lilla rim om deras glöggknäcke i ett inlägg på Fb idag. Vi kom ju aldrig åt det hållet i somras. Åkte ju till Järvsö. Men nu saknar jag fabriksboden där. Hoppas komma dit nästa år.

Nej snart midnatt, om man skulle plocka undan och gå i säng. Hoppas sova bättre än jag gjorde i natt.
Fundera på om jag ska orka byta täcke kanske, dags nu!

Av Neta - 16 september 2021 23:04
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards