Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 27 februari 2024

Vår i Uppsala län

Av Neta - Tisdag 27 feb 23:05

Åtminstonde metrologisk enligt UNT nu ikväll


Annars går mina dagar sin gilla gång. Mest löpande saker.

Idag gjorde jag enklaste sortens pannbiffar, färs, rödlök, ägg och kryddor. Åt dom med bönorna och osten från igår. Bönorna hamnade i en vinegrett nån timme innan. Lite gurka och tomater också. Tomater och rädisor smakar ju egentligen inte ett dugg så här års. De små snackgurkorna däremot som man köper i tråg smakar ljuvligt. Lite dyra kanske men om man skippar tomater så går det nog jämt upp.

Har biffar till i morgon med. Få se hur jag äter dom då. Kanske med sås o potatis bara. Lingon o saltgurka med isf.

Det här med att komma på mat är ibland så tradigt. Har en välfylld frys men ibland är man inte sugen på nåt av det ändå.
Förr när vi levde som familj C, L och jag och då E var hemma ofta körde jag

Månd, köttfärs

Tisd chark av nåt slag typ korv, isterband, sylta, skinka i nån sås m.m

Onsd, fisk

Torsd, soppa + nåt till kvällsfikat

Fred, mys, kunde t.ex vara bakpotatis med nån go fyllning, räkor m tillbehör, charkbricka med ost, tacos eller burritos. Ett glas vin till. Det kör jag med fortf om L är här nån fredag sist räkgrytan med ris. Roligare med sällskap.

Lörd blev det ofta nån gryta eller nån gratäng, då fick det väl ta lite längre tid. Då hjälptes vi ofta åt.

Sönd lite finmat och efterrätt. Vi hjälptes väl åt där med.

Numera fallerar det där ofta. Men nu är jag ju själv, det är ju bara jag som bestämmer. Höll väl i torsdagssoppan rätt länge men nu kan den lika gärna bli nån annan dag.

Ingen ordning alls alltså. Haha!

Nu laddar vi först och främst för den 20e då det är 2 år sen Elle dog. C kunde vara ledig på em och jag tänker att vi gör fint på graven och kanske käkar giraffmat, antingen åker dit eller tar hem. Vet inte om det är gratis utkörning hit längre. Står inget på,hemsidan längre. Om nån av dom andra kommer står väl i stjärnorna.

Sen ska vi på trädgårdsmässan C och jag bara några dar senare. Den ser jag verkligen fram emot.

Helgen efter sen är det påsk med allt va det innebär. Konstrunda på långfredag och påskfirande här på påskafton men mer vårmeny än samma som jul. Lite fräschare mat.
Hoppas det blir så man kan sätta fram möblerna på framsidan och ha lite penséer och påskliljor ute. Men man vet ju inte hur det blir så tidigt kan ju bli mer snö med.

Nu ska jag sätta på en ny bok. Läst flera böcker i rad av Jo Thomas nu, fristående böcker, rätt lika men utspelar sig i olika länder. * Hälsningar från* heter serien och det är t.ex från en lavendelgård i Frankrike, olivlund i Italien, körsbärsodling i Spanien. Nästa bok heter Julhälsningar från ett slott i Normandie och den sista Julhälsningar från den Isländska lilla byn. Totalt 7 böcker.

Tror jag rent av ska lyssna från sängen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards