Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 26 december 2015

God fortsättning

Av Neta - 26 december 2015 01:22

Julafton blev lugn och mysig. Vi hade lite kvar att göra eftersom vi tog en kväll ledigt, bl.a Knäcken men det är ju kul saker ändå. Den nyinköpta knäcktratten visade sig fungera perfekt. Har tyvärr ingen bild på den men du häller smeten i den och så kan du dosera rätt mängd.

Då var det värre med pappersformarna. Upptäckte att dom inte var lika stora. En del gick in precis medans en del blev både ett och flera veck på. Knäckbrickan fungerade dock perfekt. Och när inte dom räckte längre så satt jag formar i silikonformarna, dom står ju iaf still.

Blev lite konstigt med maten, vi gick upp vid 10 men åt inte förrän vid 12 så göra som vi brukar med det kalla till lunch och det varma på kvällen sprack.



Nu blev det ist grötbrunch med skink & ananasmacka på dan och sen åt vi efter Kan du vissla Johanna. Då plockade vi in både varmt och kallt men åt länge framför Tvn. Så avslappnat och skönt.
På kvällen förberedde vi lite till idag. Det var tur för vi var alla lite sega i morse.

Vid 12 kom sonen med familj och mamma och Rune. Som vanligt hade vi gjort alldeles för mkt mat. Vi hann väl käka lite av det ikväll med men får nog kotta på det lite i morgon med. Som det brukar med andra ord. ;-)
Blev lite trångt med långbord med nya sofforna trots att vi tryckte hop det lite. Jlgranen står ju där också. Men med lite vilja så gick det.
Gjorde en efterrätt med som i vår familj alltid kallats "mormorsefterrätt" man bottnar med en eller två fruktkonserver och tar med deras sockerlag. Päron och mandarinklyftor hade jag idag men tog med bara lagen från päronen då det var en stor burk. Sen fyller man på med flera sorters frysta bär, nu blev det hallon, björnbär, smultron och jordgubbar. Sen serverar man den med glass och vispgrädde.
Så gott och uppfriskande efter julmaten. Blev lite kvar så nu ikväll blandade vi grädden med gröten som blev kvar igår och hällde i bärresterna med lag och allt. Blev som ett rosa fluff.

Fick några fina julklappar bl.a en oljelampa till badrummet.

De två första säsongerna av Aidensfield, tights, strumpor och en brännare. En fiffig grej till vinkartongskranen med. Har ju lite problem med kraften i fingrarna ibland.

Tjejerna var nöjda med sina saker. Hade bl.a köpt målarböcker för vuxna till oss alla tre och en smart tårtskärsmall i aluminium man sätter runt en rund tårta och sen finns det skåror man skär i.

Efter På Spåret och Friman ikväll gick luften ur oss lite. Elle var helt slut, hon har det lite jobbigt med andningen sen en tid, C har ju jobbat så mkt, dubbla pass varje ti o fred. Hon är så nära den berömda väggen nu så jag blev nästan glad när hon själv sa att hon inte mådde bra och skulle vara hemma i morgon. När hon ringde jobbet nu ikväll så sa hennes kollega att hon bara väntat på det samtalet, så till och med dom har märkt hur slutkörd hon varit. Men hon är ju både envis och plikttrogen den ungen så hon har ju inte lyssnat på kroppen. Hoppas on är pigg till nyår iaf.
Det har ju gått så långt att hon säger att hon inte har lust att dansa längre. Men jag tror det beror på att hon jobbar så mkt. Hon orkar inte helt enkelt.

Nu ska jag avsluta här och försöka sova i morgon blir det lugnt iaf.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 29 mars 04:18

Mr X är här. Han somnade med lampan på och släckte den inte förns 3. Som att försöka sova med en strålkastare rakt in i rummet. Men jag var för trött för att orka väcka honom eller gå ut i vard.rummet och släcka själv. Nu kan jag inte sova. Han k...

Av Neta - Onsdag 27 mars 01:06

Med den här jäkla tröttheten märker jag hur min mobilitet försämras också. I synnerhet direkt på morgonen då jag går jäkligt illa. Ont satan då också. Går dåligt jämt och måste alltid hålla i mig nu. Att bära nåt samtidigt försämrar också balansen om...

Av Neta - Måndag 25 mars 22:39


Kom inte receptet med, blir så trött

Av Neta - Måndag 25 mars 22:37


Jag hade spart Chokladvåfflorna Så,dags nu men iaf. Haha! ...

Av Neta - Måndag 25 mars 19:32

Känns som något är fel. Inatt sov jag dåligt men gick inte upp i morse utan sov till 11. Har som ett tryck över huvud och ögon men det är tydligen vanligt vid extrem trötthet. Ringde vc men dom har ingen tid förns i slutet av maj. Fick prata med en ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards