Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2019

Av Neta - 10 oktober 2019 22:15

I morse hade jag en dialog med Tierpsbyggen om min granne som stökat i natt igen. C ringde också och pratade med dom då det här med haschrökande grannar inte är så trevligt. Hela mitt tak var fullt av fläckar i morse med, C trodde det var snus. Samtidigt hade bovärden sagt till C att dom inte haft nåt klagomål på honom innan jag flyttade in. Det stämmer ju inte för när jag ringde störningsjouren i somras sa ju dom att jag inte var ensam. Och igår sa hon på kontoret att fler klagat på natten.
Det är alltså knäpptyst på dagarna men ett himla liv på nätterna. Ifrågasatte det till grannen själv på messenger men fick bara ett Håll käft tbx.
Så vi får väl se om natten i natt blir lugn eller om det byggs och flyttas möbler då också. Jag ska isf ringa störningsjouren. Men innan dom hinner hit från Östhammar kan det ju vara lugnt igen.

Var iaf ner på marknaden, kom på att jag skulle kolla efter en sportbag av nåt slag som jag kunde hänga bak på rullstolen. Har ju både två kryssningar och en Göteborgsresa framöver.
Hittade verkligen en, så stor att jag tror både C o jag kan ha våra grejer i den till Götet. Kanske hon får ha en rygga med med nåt i men inte allt hon behöver.
Den här var i brunt läder, rymlig och lite hög och jag fick den för 100kr för den var lite nött ovanpå och det saknades axelrem. En axelrem fick jag från en svart väska.



Med betoning på lite nött

Tre rejäla ytterfack med. Ser inte ut att vara så stor men det är den.
Köpte tre sorters tunnbröd och lite rökt fläskfile med.

Köttet var så mört och precis lagom rökt. Ångrar nu att jag inte köpte mer. Men det var ganska dyrt, för 350 g fick jag betala en hundring. Men det var det värt.
Lerox stod där med och eftersom jag är inne på min sista 2 lit fryspåsrulle köpte jag 2 sånna och en rulle 1.5 lit. Köpte däremot inget godis och är lite stolt över mig själv för det. Hade ju redan chokladbollar också så inga sånna heller.
Utanför Hemköp hade dom lite marknad med, så köpte isterband och grillkorv där. Så nu måste jag köpa korvbröd och vitkål att stuva.

Sen har jag bara varit inne, började regna strax efter att jag kom hem och jag tycker att det låter som det regnar nu med. Ska strax ringa E o sen gå i säng. Hoppas slippa bli väckt inatt.

Av Neta - 9 oktober 2019 23:19

Jag behövde till ett Jysk den här veckan och igår kväll sa C att vi kunde åka idag. Så bekvämt att hon har körkort Haha!
Hon jobbade fm så vi åkte efter det. Så klart hade inte jysk den bäddmadrass jag skulle ha i 140 cm. Men hittade en annan som enligt personalen ska vara lika bra. 300kr billigare, ja tack! Blev en kudde till mig också, samma som jag har därifrån sen tidigare och som blivit en favorit. Den jag köpte på hemtex för ett tag sen va lite väl kompakt trots dunkudde, sen prasslar den så irriterande. Den får bli läggaarmenpåkudde. :-)

Sen gick vi in på ÖoB och kollade lite bra hasaker till hennes bil. Blev en reservdunk och låsspray. Första hjälpenkit hade dom inte och inte överlevnadsfiltar heller. Får väl leta på nätet. Jag hittade vantar med nitar på och C köpte cd att ha i bilen.

Nu blev jag hungrig, C hade ätit lunch men inte jag eftersom jag äter frukost så sent. Så vi åkte upp till Max där jag tog en sallad och hon lite mellis av nåt slag.

Man kan inte åka till Hemlingby utan att gå in på Dollarstore. Handlade lite servetter och ölglas till oktoberfesten. Jag köpte en badborste och C en snöborste :-D, behoven är olika. Så lite udda örngott för 10 kr styckoch jag hittade världens sötaste snögubbe, gillar ju sånna.

Det ska lysa i magen där sen. Han sa att han ville följa mig hem, sa C :-)

Till slut ett varv på Maxi som avslutades med en fika innan hemfärd.

Gav mig själv några orange rosor. Skylten kommer från Fullerö. Väcker ju kroppen med te varje morgon, sen kan jag dricka kaffe.

Nu börjar det kännas som sovdags, sendrag i nacke och ben kommer som tåget efter en dag i rullstol. Trota magnesium.

Av Neta - 8 oktober 2019 19:44

Tror vi kom upp i hela 8 gr idag :-)

Väntade på stolarna som kom idag, skulle komma mellan 10-14, kom 13.58 Han höll ju tiden iaf. Haha! Har inte packat upp dom ska göra det när C kan ta hand om emballaget.

Sen åkte jag och handlade, köpte nåt set med tänger för att göra hål med och slå i öljetter och tryckknappar. Var även både öljetter och tryckknappar med allt för 49 kr.

Lite dyrare var den här

Cs bil och Ls med är låga så tror den här blir bra.

Hem och packade upp, skulle ta en chokladtopp men fick inte upp burken den var som hopsvetsad. Fick använda lite list men till slut kom jag in i den.

Kvällens middag blev gratinerad blomkål med skinka, paprika o rödlök.

Lite ost på toppen också. Sen in i 225 gr i 20 min.

Nu blir det tv resten av kvällen :-)

Av Neta - 8 oktober 2019 12:42

Majstortillor


12 stora
20 små

5 dl majsmjöl
5 dl vetemjöl special
5 dl mjölk
2 tsk salt

Rör ihop alla ingredienser
Låt det vila i 30 min
Dela degen i bitar beroende hur stora du vill ha dom
Kavla ut rundlar i majsmjöl och stek på båda sidor i torr het panna
Bädda in bröden i en handduk varefter dom är klara så förblir dom mjuka.
Vill du ha dom hårda och krispiga så lägg dom i 75 gr ugn nån timma, lite flingsalt på är inte fel då

Tacokrydda



1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk chilipulver
1½ tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
1 krm cayennepeppar
½ msk paprikapulver
½ msk oregano
1 tsk maizenamjöl

Blanda ihop allt.
Räcker till 400 g. färs

Fajitakrydda


1 tsk salt
1 msk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver, helst rökt
1 krm sv.peppar
2 msk lj.brunt moscovadosocker

Blandas o förvaras i tät burk.

Guccamole


2 avocado
2 tsk press citron
1 press vitlöksklyfta
1 tsk sweet chilisås
1 dl gräddfil
Spiskummin, salt och sv.peppar

Mosa avokadon med citronsaften
Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med kryddorna.

Tropisk salsa


1 pkt fryst tärnad mango
2 stora avokado
1 röd paprika
1 lime
salt & sv.peppar

Dela limen och pressa saften från den ena halvan i en skål
Tärna avokado och paprika och rör ner det tillsammans med mangon
Smaka av med salt & peppar
Gott till bl.a grillad lax, kyckling eller fläskkött

Tomat- och paprikasås


1 röd paprika
1 brk kross tomater
2 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 kvistar timjan
½ dl olivolja
1 msk honung
1 tsk vinäger
salt & sv.peppar, spiskummin

Hacka lök, paprika och vitlök
Fräs i oljan utan att den tar färg
Slå på tomatkrosset
Koka ihop
Smaksätt och mixa

Ha en fin fredagskväll!










Av Neta - 7 oktober 2019 23:25

Duschat i morse, börjar bli ett helt företag det med när tvätt hänger där. Hängt tvätt, kört en maskin till och hängt den med. Kört en diskmaskin, gått över alla blommor. Ibland gör man bara saker, vissa dar gör man ingenting.
För er är väl det här nåt ni gör 7 ggr om dan men för mig är det inte så längre.

Lunch fick bli tonfisksallad utan sallad för den va inte så fräsch längre. Tomaterna va slut med och prkade inte skära paprika.
Trodde jag tog fram köttfärslimpa till ikväll men det var strimlad brynt vitkål, inte så bra till blomkål så fick bli hallomi ist. Vet att vitkålen inte ens blev bra så finns risk att jag slänger den i morrn.

Suttit och försökt lärt mig min nya tfn, gick bet på vissa grejer men då slänger man ut en fråga på twitter och så får man svar om man har tur, och det hade jag idag.

Är så trött nu för tiden, småblöder från näsan. Märker det på torrt skräp som är torkat blod. Sånt där man försöker få bort för det irriterar.
Orkar inte läsa ikväll utan ska sova nu. Godnatt!

Av Neta - 7 oktober 2019 12:37

I lördags hade C varit i stan på en danstävling hela dan. Efter det åkte hon och åt med kompisarna och hann även in på Citygross en sväng.
Hon tog motorvägen därifrån och strax innan Tierp körde hon på en grävling, hon hade inte en chans att hinna väja. Körde 120 som man ju gör på den och hon kände att hjulen gick över den. Man stannar ju inte på motorvägen så hon ringde till mig bra skärrad men var då redan inne i Tierp. Var ju mörkt så hon såg inte heller så bra hur det såg ut då så hon parkerade, ringde sin pappa och polisen.

Dan efter såg hon att hö hjulhus är trasigt fram så bara hålla tummarna nu då att det bara är dom skadorna, L skulle kolla om han kunde fixa det själv, han är ju bil och flygmek. Hon är hos honom i Bjkl nu. Alltså hos E. Så nu håller jag tummarna för att hon inte blir utan bil alltför länge. Hon behöver ju köra kontinueligt nu.

Har nu fått i ordning på telefonen, den är både större och tyngre än min gamla. Den gamla är också tömd och ska säljas till en av tjejernas gamla lärare. E visste att hon ville ha en iphone.
Tar nog en stund att lära sig de nya funktionerna på den nya med. Men jag har iaf fått igång allt väsentligt.

Måndag och ny vecka. Började så soligt o fint men nu bara grått. 8 gr ute, borde åka och handla lite men är inte jättesugen på att gå ut. Nu kommer den där perioden då jag går ut bara när jag måste och då åker jag oftast bil. Ska fylla dosetten och börja på bok nr 3 om Cornwall, fristående romaner av Liz Fenwick, sen får vi se.

Av Neta - 5 oktober 2019 07:41

Kl är 7 och det är nollgradigt ute men syns ingen direkt frost ändå. Det har regnat i natt, syns på mitt tak över uteplatsen, blåser lite med.
Ser på facebook att det snöade på vissa platser igår här i närheten. Nu får du ge dig vädret!
Ja jag är vaken så här tidigt men ska strax krypa ner igen, ska bara berätta om igår.

Christine ringde på fm, slutade 12 igår, och undrade om vi skulle åka till Gränby. Så igår fick jag åka bil med henne. :-)
Vi åkte motorvägen in, sen till ackis och hämtade upp E som varit på ögon och sen upp till Gränby. Hon kör bra, märks att hon kört mycket. Hittar lite dåligt i stan men hon har ju aldrig bott där. Då är det bra att ha mamma som vägvisare.

Vi shoppade loss lite, fikade och avslutade på Kvantum. Jag köpte mönstrade tumvantar och några roliga gardinomtag på Indiska, några trägalgar, en röd mössa och en ny kniv på Åhlens.

Handlade lite frukt, jordgubbar och kanelbullar på Kvantum. Vi skjutsade hem E och åkte gamla vägen upp till Månkarbo. Konstaterade att vårt gamla hus fått nytt tak och fasaden rengjord, förmodligen inför ommålning. Men fortf inga gardiner eller annat så det ser bebott ut.

Väl hemma var jag glad åt sushin i kylen, va riktigt hungrig trots både korv o fika på GC. Åt och pratade en stund med Leffe i tfn, kom nämligen hit en router han köpt åt mig. Han har mina hårddiskar och ska fixa dom. Tömma den ena till den andra. Vi pratade lite om julresan m.m

Jordgubbarna smakar fortf bra, dom här var jättegoda. Vräkte i mig allihop + en kanelbule till efterrätt haha!

Hämtade min nya lur igår med, större än den jag har nu så den ska jag bråka med idag. :-), hoppas få lite hjälp men blir nog tidigast i morgon.

Nu ska jag krypa ner under täcket igen och ev somna om lite. Annars blir dan så himla lång. Solen är på G, kan bli en fin dag.

Av Neta - 3 oktober 2019 23:15

Christine skrev felfritt på teoriprovet redan förra veckan. Körde upp igår men blev inte godkänd då hon kom fel in i en rondell. Ilsknade till och gick in på trafikverkets hemsida och upptäckte att hon kunde köra upp i Strängnäs idag. Hennes pappa bor ju ett, visserligen långt, men ett stenkast från Strängnäs och hennes lycka var ju total när hon klarade uppkörningen idag. Hemma hos L stod ju en bil och väntade på henne. Så hon körde alltså hem själv på 55an. Via jobbet och jobbade några timmar. Kom hit nu ikväll och visade upp bilen.
Hon började ju på det här körkortet för flera år sen. Men hennes körlärare var väldigt mkt borta pga sjukt barn och när hon flyttade till Tierp var det svårt att hitta tider som passade med hennes jobb. Hon hade en himla otur men ville inte byta ställe heller. Hon har kört rätt mkt med en kompis till J. Så han har stor del i det här.
Iaf så bestämde L och jag oss för att hjälpa till, så jag betalade en intensivkurs i Sala och han köpte en bil, egentligen bil nr 2 till henne men den första körde han slut på.
Men nu har hon bil och körkort. Dom andra gav jag lika mkt pengar som jag gav C så dom blev inte utan heller.

Så himla skönt!

Elle har varit här men åkte hem nu ikväll.

Vi gjorde lunchsoppa igår som räckte idag med och även räcker till mig i morgon. Sen gjorde vi en sats sushi vi delade på. Åt på varsitt håll ikväll och har middag i morgon med.

Vi bokade julkryssen och jag betalade den så det är klart. Dom andra får betala sen. Ska bli så skönt att bara dra iväg i 4 dygn.
Väldigt högt upp ska vi, ända till Kemi och ev på utflykt till Rovanhiemi. (Stavning?)

Nu ska jag försöka sova!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards