Mina ord och tankar

Alla inlägg under oktober 2019

Av Neta - 3 oktober 2019 00:08

Oktoberfest vad går det ut på egentligen? Firar man att skörden är inne? Ölet klart? En blöt tillställning brukar det bli iaf. Tänker ha lite försvenskad oktoberfest då jag fyller år. Korv o potatis med lite twist typ och en apfelstrudel. Haha! Blir nog inte särskilt blöt heller bara lite småvåt.

Jag undrar varför halloween blivit så vedertaget i Sverige? Varför ska vi bry oss om amerikanska traditioner? Jag kan köpa pumpagrejen men inte skräckgrejen. Däremot älskar jag Alla Helgons Dag, tycker det är fint att tända ljus hos döda släktingar men den får absolut inte sammanlänkas med halloween. Det ena handlar om vördnad det andra är bara ett löjligt amerikanskt påhitt. Vi svenskar borde veta bättre.

Advent då lackar det mot jul, sen lucia som jag älskar, försöker se ett riktigt tåg varje år, ja och 11 dar efter det brakar det lös. I år julstrejkar jag, jag ska göra det mysiga under advent, ljusstakar, lite ljus ute, glögg, saffran och lutfisk på lucia. Klä granen till lucia och tindra lite med ögonen. En färdigkokt skinka bara att griljera sen är det stopp. Sen drar vi L, jag och tjejerna. Lutar åt en 5-dagars julkryss med Birka. Nån annan lagar maten, vi får sätta oss vid dukat bord och äta massor av proffslagad julmat. Var så trevligt och välordnat i somras så vi gör om det då. En annorlunda jul!
Nyår blir som det blir. L ska säkert på nån dans, C ut m kompisar, E och jag blir väl ensamma ev på varsitt håll. Hon har ju Bonnie och man lämnar väl inte ett djur på nyår. Jag skulle kunna åka dit men det är svindyrt härifrån m färdtjänst så vi får väl se.

E är här nu, kom med ett nygjort revbensspjäll :-) vi kokade soppa på en spik till lunch och tog spjället till middag. Soppan blir lunch i morgon med nu med lite köttrester i med. Hon vill till Lidl så hoppas vi kan ta oss dit torrskodda. Idag har det regnat i stort sätt hela dan. Sen åker hon hem vid 18. Vill inte vara ifrån Bonnie mer än en natt. Men hon kommer ju snart igen, då jag fyller.

Kloka ord! Men nu några sidor i boken och sen godnatt!

Av Neta - 1 oktober 2019 23:25

Fick en kommentar kastad i ansiktet idag när jag bad en om hjälp. ? Du har varit så här sen... och så ett år? Hen insinuerar alltså att jag fejkar så känns det för mig. Som vanligt så finnrr jag mig inte utan blir bara ledsen och då får jag skit för det med. Sen var min dag förstörd. Tårarnarinner nu med när jag tänker på det.
Men på riktigt alltså, fullt så korkad så jag skulle bluffa om en sån här sak ärjag inte, då skulle jag alltså bluffat FK oclksådå? Och röntgenbilderna? Köpte jag dom på loppis då? Om jag kunde bli riktigt förbannad ist och sätta folk på plats eller till o med slänga ut dom, men det gör jag inte ist biter jag ihop och blir bara ledsen sen ser ingen tårarna.

Satt ju mkt i rullstolen igår och då har jag ont dan efter, idag har jag ? haft en kniv i höften? hela dan och axeln värker alltid när jag åker rullstoloch får rulla mig själv. Men det tas inte på allvar av vissa och det är så otroligt frustrerande att inte bli trodd. Ingen vill väl ha det så här, varför skulle man då fejka?

Har alltså inte blivit så mkt gjort idag,, sett det oå tv jag missade igår och fixat mat, risotto, torskrygg och vaxbönor försvann fort så hann inte ens fota...:-)
I morgon kommer E och stannar till torsd. Då blir det lite roligare iaf, få se om vi kan få nån som kör henne i min rullsto så kanske vi kan ta oss till kretsloppet iaf.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards