Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2020

RE-tuna

Av Neta - 27 oktober 2020 00:48

En av mina presenter var att få åka till RE-tuna i Eskilstuna. Kom att läsa om den av en slump, googlade och hittade ett klipp på youtube ur ett program om stället som sänts på BBC. Sen ville jag bara dit.

Med det samma innanför entrén på båda sidor var det bokhyllor med böcker som jag tror privatpersoner säljer. Var iaf ett namn på person jag swishade. Fanns alla sorters böcker, från barnböcker till faktaböcker och alla kostade 10 kr. Du tog dom böcker du ville ha och swishade ett nr som stod där.

Jag tog den här. Är ju ur övergångsåldern men kan ju va kul att läsa ändå tyckte jag. Har alltid gillat hennes kåserier. Som vanligt med loppisböcker kommer jag att ge bort den när jag läst den med kravet att mottagaren gör detsamma.

Ni ser Stadsmissionens loppis på bilden. RE design över den. Bakom ryggen på fotografen fanns en loppis för cykel och sport. Dom hade även grejer ute på gården. Cyklar, skidor, bobar, pulkor med tillbehör.

Till vä fanns en loppis för trädgård och verkstad. En del nytillverkade saker i trä med.

Toa fanns härnere. Tog man hissen upp bredvid den kom man upp vid en bistro som öppnar den 30e. Varit ett fik innan.
Mitt emot den fanns 2 butiker med barnprylar och dito kläder. Sen en med lite antika saker.
Efter det en loppis för elektronik, en blombutik och en inredningsbutik. Mitt emot en REdesign med lite finare möbler och inredning och efter det en butik med hemsytt, tyger, garn men även lite väskor, brudklänningar och sytillbehör. Såg en symaskin också.

Allt dom får in renoveras. Mycket kommer från återvinningen bredvid. Saker folk slängt alltså.

På stadsmissionen hittade jag det här måttet i glas med pip

Även äggkopparna. De rektangulära faten från inredningsbutiken.

Jag kollade in en radio med cd på elektronikbutiken. Men med både rullstol och rollator i bilen kunde jag inte köpa den. Så häftigt att se alla saker just där som fått nya liv. Mkt datorer, tv och tillbehör. Hördes att personalen var väldigt kunnig.

Båda tjejerna gjorde fynd med men dom får skriva om det själva. Xet kom dit med men då vi var i princip klara och han bor ju där så kan ju åka när han vill. Han betalade varsin grej till tjejerna iaf.

Sen åkte vi och lunchade hela gänget. Jag åt en vietnamesisk bowl med nudlar, yakinoki, rispappersfriterade vårrullar ( ja stod så) och grönsaker på ChopChop. Mkt mat så orkade inte allt. Men läge för att köpa hem då det räcker 2 ggr.

Sen ville vi till Maxi men då åkte L hem och förberedde verkstan för däckbyte till Cs bil.
Jag hittade lite kul på julavd.

Kalenderljus, ljuslykta, servetter och en ängel med belysning. Färdiga rosetter, mossa och lite grejer till minilandskapen jag planerar på ljusbrickan och runt pepparkakshuset. En domherre, tomtar och en snögubbe. Har lite annat redan.

Sen Ärlavägen ut till Leif. Kändes konstigt att komma dit igen. Det är ju hans brors gård så jag har ju så klart varit där innan. Trodde väl inte heller jag skulle åka dit igen. Högg lite extra i hjärttrakten när jag såg vår Skalman med. Vilka semestrar vi haft med den och vilka somrar våra barn fick i Siggefora. 50 m till vattnet hela sommarlovet. Jag hade ju sån tjänst att jag hade sommarlov, L pendlade. Var ju sällan övningar på sommaren. Tror knappt dom hade beväringar då heller.
Köpte med oss tårta och fikade hop efter däckbytet.

Hallonprinsess så god.

Men det var nära att vi inte kom dit. Möte med flera lastbilar i hög fart. Ligger ju några företag därute bl.a DHL. En mötande lastbil höll inte åt sig och lämnade inte så mkt plats att vi kunde mötas. Som tur var möttes vi där det fanns en liten grusplan vid vår sida av vägen. C var tvungen att styra ut på den. Annars hade han prejat oss ner i diket. Tror inte tjejerna klarat sig då. Så tacksam över att det inte var vår tur än och över Cs snabba reaktionsförmåga.

Hem sen i regn, C hade bråttom hem då hon skulle på en behandling. E och jag delade på smörgåstårtan som var kvar och slötittade på lite TV. Jag såg Revanchen Biggest Looser när hon gick in, men nu behöver jag inte se mer för Frippe fick åka hem. Ser normalt inte det programmet. Men honom har man ju dansat några mil till så då måste man ju se. Kämpade på bra tycker jag och på bilderna man ser på han nu märks det att han hållit i det.

Men nu sova. Tack för idag mina älsklingar!

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Neta - Måndag 29 april 01:01

Idag var det dags. Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården. Blev till slut bara C och jag som åkte. Hon var i Sthlm igår också Haha! Hon hämtade mig mitt på dan. Kom några stänk på vägen ner men då vi parkerat var det uppehåll och tidvis sol. Blås...

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards