Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2020

Av Neta - 21 november 2020 00:30

Finns en person som ringde mig idag som är den absolut egoistiska människa jag någonsin känt och jag har känt hen hela mitt liv. En person som borde stå mig nära men som jag blir mer och mer likgiltig för.
En människa som inte kan ha fel, som när jag försöker säga hur jag tycker bara slänger på luren i örat på mig. Hon har gjort det två ggr nu. Hon lyssnar inte för fem öre.
Den här personen är den som jag borde känna mest för, men det gör jag inte. Hen har svikit mig och mina barn på det mest fruktansvärda sätt man kan göra. Inte satt ner foten och stått upp för oss där hon borde. Dessutom skyller hon på en annan familjemedlem, hen har sjunkit så lågt man kan.

Fick också höra idag att hon snackar skit om mig, påstår att jag toppstyrde och var elak mot Leffe, att han inte fick hjälpa hen för mig, att han ringt hen nu och sagt att han saknade hen.

Pratade med honom och det stämmer inte. Han hade ringt och tackat för gratulationer på sin födelsedag, sagt så där som man kan göra i förbifarten att han kanske skulle titta över om han var i hens stad. Det var allt!

Alla vet ju att jag tycker bra om mitt X men så klart att jag kan bli irriterad när han gör tjejerna besvikna. Men det är inget jag säger till den här människan, det har hen inte med att göra. Säger jag det till nån förutom att jag kan skriva det här är ju så klart direkt till honom.
Jag är tacksam för att han finns i utkanten av mitt liv och för den hjälp han ger mig när han kan.

Idag försökte människan också skylla den saken som hänt på en annan familjemedlem och trots att jag sa ifrån att jag inte ville lyssna på det dravlet malde hon bara på. Hen och hens bonusdotter hade ett horn i sidan till den familjemedlemmen, något hade tydligen hänt, något som på intet sätt hade med mig eller min familj att göra men som fick tråkiga konsekvenser för oss av den art jag aldrig kan förlåta.

Nej jag är glad åt min familj, mitt X och min syster. Det är dom som betyder något för mig. Dom som påverkar mitt liv positivt. Energitjuvar som den här personen står inte högt i kurs.

Nog om det!


Började måla fatet L gjorde åt mig idag men det blir inte bra. Har kanske fel pensel. Har målat metall med hobbylack förut och det har inte sett ut så här. Det här är efter 2 strykningar. Vill ju ha det fint till advent men får kanske spraya det i silver ist. Det här är som tur är undersidan.

C kom en sväng idag och hämtade sina nycklar. Hjälpte mig bära en tung låda från hallen till köket, och bädda rent. Elle handlade åt mig här i Bjkl så vi fikade med några goda saffransbullar hon köpt.
Nu ikväll har E varit här, vi åt bakpotatis med räkor, rom och rödlök. Ett fredagsmys vi ofta haft under åren, särskilt vintertid.

Hade köpt lite nyttiga snacks från företaget i grannbyn med. Rostade och saltade bondbönor och emadanbönor, och lika sojabönor men med smak av ramslök och salt. Samt dadlar med lakrits och hallon. Inte dumt alls och det räcker flera dar. Inget man vräker i sig av.

Nu ska jag gå ett varv och plocka lite sen krypa ner i sängvärmen.

Av Neta - 19 november 2020 02:15

Men kroppen jäklas som vanligt vid väderomslag. Blåser rätt bra, jag märker ändå inte så mkt av det på baksidan. Bor ju i markplan en bit ner på åsen och har en garagelänga uppe på den mot väster där vinden kommer ifrån. Då märktes det mer på framsidan där nog vinden snott sig runt knuten..va tvungen ta in en vattekanna som stod i smygen utanför dörrn då den blåste omkring.

Haft städ idag, Maria har varit här med sitt trollspö. Så glad att jag fick och att hon ville följa med från Tierp. Trots dyrare resor som gör det dyrare för mig är det fortf billigare än att ta städ från Uppsala, kollat med ett par företag. De stora företagen har ofta tillägg och kommer som regel två st, kan inte garantera samma person o.s.v
Jag tycker det är värt mkt att ha samma, hon vet ju precis hur jag vill ha det. Fikastunden mitt i njuter vi nog av båda. Idag kom E in också, och jag tror vi satt en timme och pratade om allt och inget. Om jul, om blommor, om Es smycken m.m Hon kom 13 och var nog över 18 när hon gick. Men då skiner lägenheten. Och hon gör mer än hon behöver. Hjälpte mig ta ut glasburkar idag t.ex och lyfte ut en tung låda till uteplatsen. Jag är så nöjd med henne.

Årets julklapp blev ett stormkök. Har nån hittat på det för att få ut oss mer i skog och mark?
Jag föredrar det här.

Det här låg under diskbänken i vårt hus, utom på sommaren, då låg det i bilen i utflyktslådan. Tillsammans med lite engångs, kryddor, Snabbkaffe, muggar m.m Vi åkte ju ut rätt mkt, då kunde vi spontant handla nåt och brassa lite käk om vi inte kände för att åka hem och äta. Koka kaffe, vatten finns ju på varenda mack och på varje kyrkogård.
Det har hänt att vi kokat korv mitt i natten vid bilen efter nån dans också. Men det har som sagt räddat potatisen m.m vid några strömavbrott också. Var många sånna i början då vi bodde där.

Gasoltuben ligger i den hela tiden. Men skjuts i läge då man ska koka nåt. Ingen tändare behövs. Och det klarar en storm. Tror att L har vårt, C har ett eget, jag ska köpa ett så fort jag kommer till Biltema. Finns ett kokkärlset till, men vi använde dom från ett trianga. Speciellt kaffepannan var smidig till kaffevatten, lätt att hälla ur. Hemma använde vi det vi hade i köket.


Årets julvärd då hörni! Blev så glad när jag hörde att det var Lars Lerin. Följde ju hans program i vintras. Gillar den mannen, den respekt han visar sina elever och hans inställning till livet.

Nu hör jag att vinden tar i därute, nånting blåste omkull, förmodligen en hink. Struntar i det nu då jag ju ligger redan.

Kryper ner, ska bara ta nåt för värken.

Av Neta - 17 november 2020 00:08

Inte hade jag koll på när jag skulle ta sprutan i nov, kommer ju som tur är ett sms. Det var i morgon. Lika har jag varit helt inställd på att jag har städ på torsd, men idag såg jag att det var onsd.
Känner mig lite rörig i huvudet.

Idag fick tjejerna äntligen fira sin pappa som fyllde i fredags, kom igår men C kom ner idag. C hade skickat blommor på rätt dag sen hade dom köpt ett Jie troll tillsammans och E hade köpt nåt multiverktyg man kan ha i plånboken. Jag bidrog med en tårta C köpte med sig från Lidl.

Vi lunchade först ihop här alla 4 men med mat från pizzerian, C o jag åt sallad. Dom andra kött och rödspätta.
Han va som vanligt stressad, sitter och tittar på kl hela tiden, så när han åkt då åkte C med. Hon var lite hängig idag . Glömde sina nycklar här, men upptäckte inte det förns hon var hemma. Som tur är har en kompis i Tierp extranyckeln. Men hon ska väl hämta sin nån av dom närmaste dagarna. Nöjd med bilen iaf, är ju lite skillnad med X ljus. Så nu har dom sina egna bilar igen.

Apropå det jag visade med värmeljusen igår så har dom sånna runda formar i metall på Maxi, 6 st för 19.90 Idag hade hon skrivit en kul sak i bloggen
I dom små After eightaskarna är det tydligen 24 st, så hon hade köpt siffror och klistrat på. Vips hade hon en adventskalender. Tror jag ska göra en sån själv och unna mig en After eight till förmiddagsfikat hela advent. Samtidigt som jag skrapar min trisskalender, för en sån ska jag ha.



Ja nu är det inte ens 2 v till advent och det ska bli kallare i slutet på veckan. Får gärna komma lite vitt nu, är så svart ute. Har lådan med ljusstakar, stjärnor o dyl framme. Gäller att kolla allt, hittade glödlampor i form av lågor med. Så fint.
Tjejerna fick när dom var små varsin kulljusstake i el. Hade dom på sina rum. Jättefina dekorationsmålade, dom har dom ju kvar nu. Och använder så klart! Lite kul!
C har ju en inglasad balkong och hon brukar göra jättefint därute.

Idag har jag kört en mörk maskin, hann inte så mkt annat. Jo jag diskade lite knivar och annat jag inte kör i maskin också. Får väl jobba på mer i morgon.

Men nu är det dags att avveckla dagen.

Av Neta - 15 november 2020 01:43

Ny brittisk serie som började i ettan ikväll. Handlar om nyexad vetrinär som får visa framfötterna som assistent åt byns inarbetade. Lite känsla av både Aidensfield och Barnmorskorna i East end.
Britterna kan ju det där med serier som griper tag. Sen naturen den utspelas i, bara den gör den sevärd. Elle och jag tyckte båda att den var urbra. Se den!

Har börjat följa en tjej på insta som har så mkt kul och smarta ideer, vad sägs om detta?

7 st mässingsstakar som blev en.

Så smart! Där har ni adr till både insta och blogg, är samma, in och låt er inspireras. Kolla in hennes Tivolikakor, eller hette dom karusellkakor?

Idag blev det äntligen av att använda den nya mojängen jag köpt för att göra sushi i, så löjligt lätt. Du lägger i en nori, på med ris, fyllning och ris igen. Pressa emellan. Förslut. Sen skär man i skårorna. Kan göra 6 olika former bl.a hjärtan som ni ser här. Löjligt enkelt och inte lika kladdigt som att göra på mattan. Rödlök i sushin var en riktig höjdare.

Nu ska jag sova. Somnade inte förrän efter 7 i morse och sov oroligt till 10. Sen har jag tvingat min kropp att vara vaken. Sover jag inte i natt då är det något allvarligt fel.

Av Neta - 14 november 2020 01:35

Ja inte nya men lite mer tyg runt fönstren. Sammetsgardinerna åkte upp i sov och vard.rum och i köket satt hon upp de röda bågkapporna. Vintern är alltså officiellt här! Haha!

När C ändå var här fick hon bära in jullådorna från förrådet och jag rensade dom. Tog bort allt som var lite sjabbigt, rensade ut gamla dukar och de gardiner jag hade i huset. Där bytte jag i flera fönster, typ alla när barna var små. Ett tag hade jag adventsgardiner som var röda eller röd o vitrutiga sen satt jag upp med tomtar till julafton. Inte klokt ju. Bytte mattor med. Nu sparde jag ett par dörrmattor som det står God Jul på, stora röda trasmattan jag hade i köket har Leif tror jag.

Här sätter jag bara nya gardiner i köket över jul. Kom på när hon åkt att jag nog kan rensa bland vanliga dukar och gardiner med. Hade ju flera fönster i huset som var bara 85 cm, dom lär jag ju aldrig mer ha. Sen 2 lufter till både kök och vard.rum och ett rum nere. Har mkt gardiner jag, långt mer än jag behöver, då lämnade jag ändå en del. Sen alla fina linnedukar till stora matsalsmöbeln. Lär jag ju aldrig ha här. Men delar upp dom på barna tror jag.

Har en rödvitrutig skärm till lampan nu. Snart ska ju ljusstakar, stjärnor och min lykta upp med så sparde den lådan framme för att kunna kolla alla.

Lite mysigt ändå att det är advent snart. Hann ju bo 2 jular i Tierp men var ju borta över själva julhelgen förra året, på Birka som nu inte finns längre. Så glad nu att vi åkte på dom där långkryssningarna. En sommar och en jul, och på den båten var det jul på riktigt. Vi pratade om att prova en nyårskryssning där med men det går ju inte nu. Tror ju inte Cinderella kommer att finnas kvar heller så småningom.



Fick mina nya posters igår av Lena Linderholm. Ska bli lite mer färg här. Tänkte rama dom idag men hann inte. Dom är 50 x 70 cm så ska byta ut ett par av Uppsalamotiven, dom kan jag ju se IRL. Har mkt fint ligger jag skulle kunna rama in också. Tycker inte jag fått till det här. Får inte den där mysiga känslan av mitt hem. Samtidigt är det ju inte så lätt att få upp nåt på dessa satans betongväggar.

Fick den här idag. Ska bli så kul att läsa. Björn har varit min idol sen Slamcreepers fanns, var inte så stor då men jag var på en konsert i början av 60-talet typ,10-12 år eller nåt. Stod längst fram framför Björn, som också stod på golvet, minns inte var det var nu. Den var gratis och jag gick utan att föräldrarna visste om det med en kompis, sen var jag fast.
Har en kompis idag som bor jättenära honom, så har sett hans hus iaf. Haha! Sett några av hans föreställningar nu som vuxen med, bl.a Spök.

Idag fyllde L år, kändes nästan konstigt att inte ses. Vi hade planerat det tjejerna och jag men han valde sin tjejkompis före dom. Sen hade han firat med brorsan sin. Få se om vi får fira honom alls, verkar inte så. Finns tydligen dom som är viktigare än hans barn. Sen det här med pandemin, restriktionerna gäller tydligen inte honom.

Nu ska jag iaf sova!

Av Neta - 12 november 2020 00:15

Ja ni som äger en folkdräkt vet ju att broschen som sitter på damernas överdel eller i sjalen kallas så.
För 2-3 år sen lånade jag ut min dräkt till en kompis. Hade lånat ut till henne innan med och brukade aldrig ta bort märken och lite andra saker som alltid satt på västen då den inte användes. När jag fick tillbaka den den här gången var dock allt som suttit på västen borta och låg i väskan. Tror aldrig jag blivit så arg. Så nonchalant!
Saknades gjorde dock söljan och när jag påpekade det fick jag bara till svar. -Jag kan inte tänka mig att den ligger hemma hos mig. Sen var saken utagerad för henne.
Nehej men jag lämnar dräkten med den med och får tbx den utan. Jag letade så klart i garderoben där den brukar hänga men den var inte där så då var den ju med. Nu har jag dessutom flyttat två ggr så skulle den varit hos mig skulle den kommit fram nu.

Så idag gjorde jag det som hon som lånat dräkten borde gjort, jag beställde en ny. Tyvärr inte rätt men snarlik den jag hade. Det betyder att det kommer att finnas en sölja med när C ska ärva den sen. E är ju äldst men hon kommer aldrig att kunna ha den. En folkdräkt ska ju gå i arv.

Så himla fin och som sagt nästan lik den jag hade. Blev ett ganska stort hål i plånboken men den måste ju vara med. Har lidit mkt av att den varit borta.
Har inte sen dess och kommer aldrig att låna ut dräkten igen. I synnerhet inte till henne.

Haft en slö dag efter en orolig natt. Värk på översidan av fötterna och i böjen mot benet. Sov inte mycket då det efterföljdes av sendrag. Trött och gav mig själv ledigt idag.

E var in ett par svängar senast nu mot kvällningen och vi såg på Tv. Som vi brukar. Sorterade ur julljusen från Liljeholmens och la i en egen låda. Gjorde en lite matigare sallad , åt bara en gång idag.
Hade kräftstjärtar jag måste äta upp.

Borde fixa lite ikväll men kl går så det får bli i morrn ist.



Av Neta - 11 november 2020 01:00

Inte på riktigt så klart men C ringde och frågade om jag ville följa med till stan igår, och det ville jag. Leffe o E hade hämtat paket till mig och kom med det samtidigt som hon kom. Dom skulle också in och hämta ett leg till E.

Jag ville till ÖB och Rusta. Så vi tog dom i den ordningen. Hittade lite julklappar på ÖB, ett tomtepar jag spanat in, röda värmeljus i plastkoppar, sen lite förbrukning som toamedel och dito papper.

Beställer vanliga ljus direkt från Liljeholmen numera. Tror jag har så vi klarar julen nu. Så smidigt att beställa så, kommer oftast dagen efter och färgerna finns alltid. Men nu har vi kronljus, Christinaljus, Birgittaljus och ljus till lyktorna i julens röda färg och några gröna med. Vita finns med.

Sen hade jag spanat in ljusträd på Rusta jag vill ha på baksidan, 3 i grupp, såg det på en bild och det var så himla fint. Dyrt men dom håller ju några år.

Dom hade bara 4 kvar så tur vi åkte dit. När vi kom ut därifrån hade Elle och L kommit och vi åkte och åt lunch alla 4. Finns en grillrestaurang i det området och jag körde på favorit i repris, grillad lax med bulgur, olika röror och grillade grönsaker.

Sen bytte vi bilar och det var ju praktiskt för då fick ju mina träd och det andra ligga kvar så L bar in det hit när dom kom hem. C skulle köpa en varm tröja så vi fortsatte till GC. L hade även tagit mitt trädgårdsavfall, det var ju gulligt, synd att inte baksidans krukor var tömda bara. Haha!
Nu finns det en säck till.
C ska äntligen få extraljus på sin bil därav bytet, och han ville köra medans det var någorlunda ljust.

På GC var det nästan spöklikt tomt, C hittade både tröjan och lite annat. Vi gick ett varv på Kvantum och jag köpte 2 amaryllisar på Blomsterhallen. Stora kraftiga 3-stänglade för 59kr styck. Köper aldrig julstjärnor längre utan det blir amaryllis och doftfria hyacinter. Grejat lite på framsidan idag, ställt in vattenkannorna i smygen och tagit in pyntet. Ljuslyktor modell mindre och kaniner. Ställde pidestalen i smygen med.
I morgon ska jag ta in fyren och igelkottarna på baksidan. Bara ljuslyktor kvar sen. Sånna lite större som man ställer in ljus i.
Dynorna är äntligen inne nu också. Så dom får torka ordentligt några dar innan dom paketeras för vintern och bärs ut i förrådet.

Vattnat alla blommor idag och i morgon ska jag gå igenom dom, ta bort fula blad och så. På torsd kommer C och byter gardiner. Vi ska även gå igenom jullådorna, mkt börjar ju bli lite skavt och så. Ska rensa tänkte jag. Har ju gått från 12 till 3 fönster t.ex vi brydde oss inte förra året eftersom jag hade så stort förråd, dessutom frostfritt, det har jag inte här.

Nu mot sängen.

Av Neta - 10 november 2020 03:58

En bild på insta fångade mitt intresse, har ju campat hela mitt liv och kunde verkligen relatera till de här unga människorna som far runt i sina ombyggda skåpbilar.
Bilden jag såg varpå 31- åriga Sandra från Västerås, offthegridwith på insta, du kan även hitta henne på youtube där det finns många filmer både av henne och andra vanlifers.
Hon har byggt sig ett hem på hjul alldeles själv i en skåpbil av märket mercedes. Sandra jobbar som frilandsfotograf och fotar idrottsevenemang i hela europa. Andra vanlifers pluggar på distans, är ute på sabbatsår eller lever på extrajobb. Många unga par men förvånansvärt många ensamma tjejer som Sandra eller Andrea Rydell.
Dom här människorna har skapat appar med tips om bra och trygga sovplatser och andra tips, ta in på camping gör man inte gärna. Säkerheten i bilarna är kluriga och smarta. Larm så klart men även annat. Man hjälper till och stöttar varandra otroligt mycket.

Sandra t.ex har byggt en 2-delad dörr till förarhytten så hon snabbt kan åka iväg om det behövs vilken tid som helst både när sängen är bäddad eller utfälld, hon sitter på den här. Hon har speglar i vanen så hon ser utsidan och backspeglarna vinklade så hon kan se om nån blir närgången.
Hon parkerar alltid i körriktningen, så hon lätt kan åka iväg. Nycklarna har sin speciella plats så hon kan grabba dem i flykten.
Händrr nåt så går en larmkedja till bilar i närheten via appen.

Mitt emot här har hon en garderobsvägg med smarta förvaringar i hyllor och lådor och avslutas längst bak med en toa.
Bordet hon sitter vid kan vinklas på flera sätt och skåpet innehåller en kyl. Idag har hon en större och högre kyl med frysfack.
Duschen är uppladdningsbar och används utomhus. Men hon tvättar sig också i hav och sjö.
El och vatten som i en husbil.

Varenda mm tas till vara. Mkt krokar. Både på flata sidor och under skåp, i skåp m.m Myggardin och lite insynsskydd i ett. Hög mysfaktor med ljusslingor. Även på dörrarnas insidor. Kaminen är framme när det behövs, taklucka med nät och fläkt i taket.

Smart förvaring märks ju även hos andra vanlifers.

Sandras säng blir 120 cm bred och täcket integreras med ryggstödet på dagarna. Kuddarna har hon ovanför förarhytten i ett skåp över dörren till förarhytten.
TVn sitter i taket på kortänden av första garderoben som är lite grundare, under TVn finns en smal bänk med underskåp, små överskåp runt resten av bilen och förvaring även under sängen. Förarhytten är också inredd med bl.a en kaktussamling på instrumentbrädan vid passagerarplatsen, hängande amplar, korgar och hängande kassar för förvaring.

När hon träffar sina vanlifevänner parkerar dom nära långsida mot långsida så man lätt går över till varandra via sidodörren som är en skjutdörr. En del har sina sängar uppbyggda längst bak och sover tvärs över bilen. Har då bra förvaring under sängen.

Det bästa från förvaring i båt och husbil används. Spis är som regel bara ett gasolkök, men har sett nån som har micro med. Sandra har en husvagnsugn som sätts på gasolplattan, i den båda bakar hon bullar o muffins och lagar mat.

Ett fritt liv som utvecklas av utövarna och ofta står det många vans på samma ställe, men dom sover även ensamma ibland. Just nu är Sandra i Portugal och Amanda i Spanien efter flera veckor i Italien som är hennes favoritland.

Följ Sanra offthegridwin, eller Amanda amandarydells på insta och youtube. Se filmer från andra vanlifers. Är ni vana campare är det extra kul.


Lånade bilder. 

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards