Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 november 2023

Glöggpremiär

Av Neta - 28 november 2023 01:38

Idag har jag fått hjälp av A att lyfta in alla jullådor. Hon strök mina juldukar, satt upp röda gardiner i köket och hade dessutom med sig goda pepparkakor.

Sen tidigare var det bestämt att L skulle komma idag, det höll på inte på bli något då bilen inte startade, dåligt batteri tydligen. Cs bil har ingen värme och Ms var det nåt fel på med. Vad är det med bilar, virus som är smittsamt eller?
L kom iväg, stannade hos C men lyckades inte fixa felet, eller felen. Nu är han här och vi har precis bäddat ner oss efter att ha trixat med duken till TV-bänken, en stallykta och haft glöggpremiär. I juiceglas eftersom glöggmuggarna inte nås nu. Fikon & cognacsglögg från Krusmyntagården på Gotland. Urgod var den!
Blir så pga vissa vädervarningar så att han stannar till lörd. Skippar dans i morgon då han fick ett *hedersuppdrag* på flottiljen. Torsd em dans och julfest på kvällen. Dans o hemgång lörd kväll. Började så klart med att sopa och gå upp med återvinningen. Han är hopplös men bara låta han hållas. Haha!
Han fick den bit av ansjovispajen som var kvar och godkände den.

Jag gjorde ordning mitt första landskap medans jag väntade på honom.


Har ett till att göra med kyrkan + ett ljusfat. Känns bra att få komma igång. Har städ av ny person på fred. så tänker göra lite varje dag. Då måste ju allt vara klart och lådorna utburna igen. Hoppas väglaget tillåter att vi åker in och fixar viss shopping nån dag, helst onsd.

Jag åt rester av citronmarinerad fläskfilé.

Jag har börjat kolla på elvispar med stativ. Min elvisp är så tung. Men dom flesta har fått rätt dåliga recensioner. T.ex den OBH Nordica som Maxi har nu. Trodde den skulle vara bra. Tänker ju att jag vill använda degkrokarna med. Lidl har en den här veckan med men den hittar jag inte ens på nätet. Tänker inte betala mer än 5-600.

C fick ingen semester över lucia, så efter att ha kollat priset för oss 2 som nu är dubbelt så dyrt bestämde vi att göra en dagskryss i mellandagarna ist då C är ledig. Så håll tummarna för att hon och kanske hennes M och J med vill med då. Blir väl Eckerö tror jag.

Nu sover L tror jag, så kanske ska släcka här med.

 
 
Ingen bild

Anne

28 november 2023 03:41

Vilket gulligt jullandskap! Bra med tips på glögg också. Roligt nu med allt jul.

Neta

28 november 2023 23:13

Eller hur bökigt som 17 innan man får ta bort en del och plocka upp annat, kallas visst julstök. Men kul när man hittar fina saker man glömt att man köpt i fjol. Plockar upp snögubbar och ljuslyktor m.m nu tar sen in granen och plockar upp tomtar till Lucia ungefär.

 
Ingen bild

Tuula

28 november 2023 08:40

Vilken mysig liten julby du har fått ihop :) <3 Är det ett pepparkakshus?

Neta

28 november 2023 23:09

Ja fast i plast med belysning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Lördag 27 april 21:55


Har ni nån sån pryl som ni använder mycket och känner att ni inte kan vara utan? Jag tror iofs att vi alla har flera sånna. Jag har den här. Den är inte så stor, du kan riva saker direkt på tallriken med den. Min står ofta kvar på köksbordet....

Av Neta - Lördag 27 april 16:24

Både igår och idag har det småsnöat och inte varit mer än högst 5 gr. Inte varit så sugen på att gå ut. Skulle ju köpt potatisbullar för att prova det där i våffeljärnet men hittade 2 bakpotatisar som börjat bli lite skrynkliga. Rev en sån med en 1/2...

Av Neta - Fredag 26 april 00:43

Idag startade den med ett så smart recept. Du kör färdiga potatisbullar i våffeljärnet. Blir frasiga och platta som rårakor. Funderar på om jag ska göra sånna som fredagsmys i morgon. Kom på att jag har allt till en Skagen också. Räkor, dill, rödlök,...

Av Neta - Onsdag 24 april 23:58


2 små barn mördade och en politisk attack där människor skadats svårt. Jag minns när det nästan blev tidningsrubriker om nån slagits med nåt annat än knytnävarna. Jag har väl också blivit extra känslig mot sånt här efter att vi mist Elle. Önskar ja...

Av Neta - Tisdag 23 april 17:25


Den tär på min SLE tärda kropp. I morse var det full sol och blå himmel men 0-gradigt. Det kämpade sig upp till 7 gr. Ser så skönt ut men det är det inte. Fick ett medelande i Bjkl gruppen om att det är rådjur som härjar på kyrkogården, precis som ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards