Mina ord och tankar

Alla inlägg den 7 april 2022

Av Neta - 7 april 2022 23:25

Trodde tidigt i morse att jag skulle få tillbringa dagen på sjh ist för att gå på begravningen. Den hjärtklappningen var inte att leka med. Tänkte trycka på trygghetslarmet men C var ju här. Satt mig upp och då lättade det. Satt på sängkanten med paddan en stund, blev nog nån timme. Drack vatten och sen kunde jag somna om.

Sen gick inte Ls bil igång, helt död. Den har krånglat lite de senaste dagarna men när den väl startat har den gått bra. Som tur var gick han upp tidigt så vi kunde flytta rullstolen till Cs bil. Marcus kom så han och C åkte där och dom tog det vi skulle ha med oss.

Så skönt sen att ha och göra med proffs. Vår stora roskrans la dom på det turkosa fatet som är överdelen på Elles brickbord. Förutom rosa är ju turkost en favoritfärg hos E. Och en kompis till henne hade virkat blommor m.m i dom färgerna och gjort en krans. Det stod på kistan då vi kom men vi ställde det bredvid och så vårt hjärta på andra sidan. I kransen ställde dom fotot på E och framför fotot


Den här som alla som har begravning via fonus får. Med ett tänt ljus i så klart. Sen ballongen där med.


Framför låg en röd ros från en vän till C. Ett par blomuppsättningar till trots att vi sagt ifrån. Dels för vi ville att dom skulle sätta in pengar till hennes minne men också för att det fanns allergiker i kyrkan, som tålde doftfria rosor men inte liljor t.ex


På kistan stod sen bara brickan med de 4 rosa hjärtanen och Es dopljus. Och handbuketterna.

Cermonin blev så fin. Matilda sjöng Som en bro över mörka vatten och både hon och C läste en text.
När vi tog avsked vid kistan spelade Magnus en nertonad version av Eloise så hon fick lite Arvingarna med sig också. Hon gillade dom.

Sista psalmen sjöng vi ute, och då körde dom ut henne på katafalken. Vi närmaste stod vid porten in på kyrkogården och när kistan passerade mig släppte jag ballongen. Den for först upp mot kyrkan men vände sen och for iväg västerut med en himla fart. Vi stod sen och såg efter bilen när dom körde ner genom björkallén.

Så många av hennes vänner som kom. Från parasporten, från stickgruppen, från hyresgästföreningen och arbetskamraterna från kyrkan. Hennes bästis Katja och sen överraskade oss min gamla ledsagare och hennes dotter som är en f.d Skolkamrat till C.

Av oss nära var det vi 3, Cs Marcus, J med familj + *bonussonen*, mamma, syrran med make, min kusin och en av Ls systrar med make. Mi o Ma så klart!
Många andra vänner, både våra och hennes, roligast var att en av grannarna fån Långåsvägen kom.

Efteråt var vi 11 st av dom närmaste som åkte och åt på Kocken o Kallskänkan. Sen var vi 3, Marcus och Mi o Ma till Fullerö handel, vi tog en kaffe på maten och strosade lite i butiken. C som ville dit från början. Jag köpte faktiskt 2 röda gullvivsplantor. Även 3 konstgjorda syrenkvistar jag ska ha i badrummet.

Hem hit sen och C och Marcus åkte hem till henne efter ett tag, L va här på kvällen. Luften gick ur oss men vi åt lite plock. Bl.a smördegsrullar jag gjorde i airfryern. Gjorde en dip till av gräddfil och havtornssylt. Sååå gott!

Men nu är jag trött, många intryck idag. L har gått in och jag ska plocka undan lite och sen sova. Ute snöar det, ska komma mycket i natt tydligen. Skönt att jag inte måste ut i morgon.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards