Mina ord och tankar

Alla inlägg den 20 april 2022

Av Neta - 20 april 2022 23:05

Försöker få lite struktur därute. Har krattat bort nästan en sopsäck med barr, torra växtdelar och löv från eken. Har nog spart för många krukor men vi får väl se. Krattat i jordlådan och vänt jorden där så mossan multnar. Lät locket vara av i natt.


Bellisen fick komma ut idag, en på framsidan sen igår och dom här på altan. Alla 3 ska så klart ner i jorden sen, är ju perenna. Gullvivorna grävde vi ner i slänten idag. Dom är ju röda men ska få sällskap av gula också och förgätmigej. Vill ju ha vårblommor i slänten.


Den tidiga lungörten har knopp i sig. Den är rosa. Bredvid är det kärleksört.


Efter det alunrot och vårkrage.


Den senare lungörten är blå. Bredvid den kommer astillbe, ännu en alunrot och stjärnflocka, i hörnan mellan rabatterna en peaceros.


Jodå den här är rensad också nu men inte då jag fotade. Kryddlådan, tror det är dragon som kommer. Inne än så länge är timjan, rosmarin, oregano, persilja, gräslök och dill.


Rabarber, syntes inte alls igår.


Scilla i *hallonlandet* ska flyttas. Har en trädgårdssyra här i vä hörn med och julrosor i framkanten. Trodde jag. Dom verkar ha gett upp.


Smultrontornet.


Sv vinbäret till hö ska flyttas och få en egen krage. Rabarbern ska sättas på friland. Och ett hallon till i den här kragen. Båda ska få en sektion till och så klart mer jord då. En tredjedel kogödsel och två tredjedelar U-jord. Kör med det till allt och gödslar två ggr per säsong med blåkorn. Även i krukor och amplar. Första gången ca 2 månader efter jordförbättring, sen efter ytterligare 2 månader inför hösten.

Buskarna är inte klippta här. Står också inför valet om jag ska ta bort eller behålla småskotten på hallonen. Gör ju inget om det blir vildvuxet om jag ändå bara ska ha hallon där. Mer bär blir det ju.

Elles stora låda ni ser där ska C ha. Men jag ska sno en luftlök först. Har inte gjort nåt åt min grönsakslåda än. Kommer mangold där och ska sättas sockerärtor efter hela längden. Haricote vertes sätter jag i en stor kruka, brukar bli ca 3 kilo av en planta. Paprika och tomat i växthuset, en planta av varje. Vill även ha en ananassalvia där. Mest för dom fina röda blommorna. Har Es lilla växthus. Hon använde bara hyllan i mitt växthus men vi hittade plasten i hennes förråd.


Ananassalvia, gott att ha bladen i vatten eller i drinkar. Doftar ljuvligt.

Ja sen kommer liljorna, rosorna och dahliorna. Lite mer perenner bl.a nejlikrot och massor av aklejor. Kejsarvindan klättrar på spaljen.

Framsidan tar vi en annan dag.

Till helgen, eller efter sönd verkar det som L avviker, ska ärligt bli ganska skönt.
Han underlättar mitt liv nu och hjälper mig massor men finns en del underligheter också, en snålhet, missunnsamhet och löjliga smålögner också.
Sen får vi väl se, tror våra vägar kommer skiljas för alltid där nu när inte E finns. Han brukar inte bry sig så mkt i C heller. Vi ses väl på nån födelsedag och Rasmus student typ.
Men vi har ju valt att vara skilda och han har ett närmast maniskt intresse för dansen. Gör scheman över danser och orkestrar i månader i förväg. Det schemat följer han sen slaviskt vad som än händer. Lite sjukligt!

Underbara dagar nu men väldigt torrt ute, inga sniglar än men det är nog bara en tidsfråga. Någon har lagt beslag på 2 av mina fällor. Tur jag har medlet inomhus. Finns korpar på 2 ben här.
Men så skönt att utelivet har startat.


Åt en räk och tonfisksallad till lunch


Hade tänkt det som var kvar av rostbiffen nu ikväll men den kändes konstig så fick bli rökt skinka och mimosasallad ist. Med airfryad potatis i skivad form. Så krispig och god. Körde med 2 tsk olja, salt och sv.peppar i plastpåse först, mojsade runt och hällde sen direkt i airfryern, körde på 180 i 15-20 min tills dom nästan blev som chips. Skakade om typ var 5e minut.
Mimosan är lite gräddfil blandat med citronmajjo, salt och sv.peppar Mätte aldrig. Sen fruktcocktail på burk. Avrunnen så klart. Somrig mat på nåt vis.

Måste hitta nåt till resten av mimosan med Haha!

Sett Vägens hjältar och nåt *gör om min tradgårdsprogram* nu ikväll. Och nu är det sovdags!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards