Mina ord och tankar

Alla inlägg den 22 april 2022

Av Neta - 22 april 2022 22:34

Jag tänkte jag skulle göra nåt annat än Souvas på renskaven men blev rätt lika ändå. Tog trattat ist för gula kantareller. Lite ramslök med purjon och en liten skvätt vin annars gjorde jag som jag brukar. Gjorde mos på några mandelpotatisar jag hade kvar sen gud vet när och kom på att diabetessköterskan en gång tipsade om att strö frysta lingon över maten, att det var rena hälsobäret. Så jag gjorde det. Men så surt, nästa gång rör jag dom nog med aningens socker iaf. Nytt också var att jag använde vattnet jag lagt den torkade svampen i. Vet inte om det märktes så mkt men iaf, en msk rödvin i bröt av lite fint ändå. Har 2 port till.

1 pkt renskav
1 purjolök
1/2 dl torr ramslök
1/2 dl torra trattkantareller
3 dl grädde och svampens blötläggningsvatten 50/50
1 msk viltfond
1/2 tsk kin.soja
ca 1 msk rödvin
reddes av med 2 msk idealmjöl.

Skar ner skaven
Ansade och skivade purjon
Lät svampen rinna av ( låg i blöt nån kvart)
Fräste detta i smörolja och strödde på ramslöken på slutet
Vispade hop grädde, vattnet, fond, soja och vin med mjölet
Hällde på och lät det puttra medans jag gjorde moset
Kryddade med salt och sv.peppar

Åts med mos på mandelpotatisen och frysta lingon som ströddes över på tallriken.

I morgon ska jag äta det med ris. En port åker i frysen.

Måste se till att få hem nåt annat att göra sallad på än tonfisk med. Har blivit det, iofs med lite olika saker i men iaf tonfisk 3 luncher i rad. Haha! Å vet ni har till i morgon med. Ja jag vet att jag har dålig fantasi. Haha!

Tvättat idag, hängt båda maskinerna med.


Snodde Elles gardinstång med liljor i ändarna och satte upp mina lite tynnre gardiner. Lika mysigt som det är att sätta upp sammetsgardinerna till advent är det att sätta upp dom här på våren. Tog hennes rosablommiga gardinkappa med, den åker väl upp till midsommar. Köpte ju vita spetskappor men tror dom rosa gör sig bättre. Skönt med kappor sen när det står öppet hela dar.

Ska bli kyligare nu, dom varnar också för den kallaste sista april på 10 år. Synd när spektaklet nu drar igång igen. Skulle gärna åka in till mösspåtagningen och Allmänna sången men inte ensam. Forsränningen har vi sett på lokaltv de sista åren. Då får man ju verkligen se ekipagen på första parkett utan att frysa. Jordgubbar o *skumpa* kan ju lika bra intas i soffan. Men det andra upplever jag gärna live. Sen åker man hem och stänger dörrn, äter nåt gott o glor på nån kase på TV.
Ibland när tjejerna var yngre åkte vi omkring och såg flera kasar från bilen.
Några år var vi ju i Österby med och får jag den chansen åker jag dit. Så mysigt där med elden ute på dammen.

L och hans bil åker hem i morgon, L bara över dan eftersom vi ska till kyrkan på söndag då det är Tacksägelse över Elle. C hämtar honom men oklart hur han kommer hem igen. Går väl tåg iofs. Men vi stänger nog Es lägenhet i början av veckan och då åker han hem för gott.
På sönd sätter han och J upp min takställning med en vägg mot den lägenheten.
Kommer att sakna fikastunderna och att han kommit in till TVn.
Tanterna på gårn, särskilt en vill att han ska flytta hit. Hon nästan klättrar på honom Haha! Men tror inte han är så intresserad och jag vill inte ha hit honom på heltid.

Hoppas på nån äldre tjej eller karln som var och tittade igår. Han verkade trevlig. Nån man kan be lite om hjälp tror jag.
Vet en till som står i kö men kommer han flyttar jag.

Vi såg Masked singers ikväll och L gick precis in. Jag tror jag ska lägga mig snart. Man blir trött av så mkt frisk luft som man får nu.





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards