Mina ord och tankar

Alla inlägg den 26 april 2022

Av Neta - 26 april 2022 23:09

Trots solglimtar har det varit ruggigt ute idag. Inte ens tanterna va ute, tror det blåste för mycket. Jag var ut och vattnade ampeln i morse sen har jag hållt på med innejobb. Mailade ju skatteverket men inte har dom svarat, så ringde idag. Över 300 före mig men dom är ju många som svarar. Väntade ändå över 30 min.
Hon försökte guida mig så jag skulle kunna fixa Es deklaration på nätet men sen funkade inte det. Så är väl bara skicka in ett brev där vi alla skriver under då.
Hon upptäckte också att J och E bara är halvsykon, den tanken har inte ens slagit mig. Klart jag vet det men som C sa, det är ju inget vi tänker på, mina ungar är syskon, växt upp tillsammans och fostrade av L och mig.
Tog en stund det där med skatteverket, sen har jag suttit och skrivit tackkort. Småplockat lite med, tog hela dan men haft en ljudbok på med.

Skrev till L o frågade om han kunde köpa jord o pallkragar åt mig, inget svar. Ringde, inget svar. Sen hörde C av en kompis att han är på Hallunda ikväll. Då förstod jag varför det var så noga att han skulle lämna nycklarna torsd fm, han ska ju så klart på Fyris på hemvägen. Då får nog ungarna hjälpa mig ist och då kan det ta tid. C har ju praktik nu.
Så blir det när man skjuter upp saker. Men måste ju ha hem både jord o kragar eftersom Mi kan hjälpa mig i helgen kanske. Eller om han inte tänkte på att det är Valborg, då kanske det blir uppskjutet med.
Smartast vore ju om L kom direkt från Hallunda o hit, men han har ju så klart M med sig, danskompisen. Då måste han ju skjutsa hem henne.

Pratat med några kompisar om Valborg men alla är ju upptagna. Man kan äta grillbuffe här på nya krogen men jag går ju inte dit själv. Svt sänder iaf Valborg på sin hemsida så kan ju se där om jag vill. Inte samma känsla som att åka in dock.

Ingen av grannarna här går ju till kasen heller. Dom som ev kan gå har nog ungar som hämtar dom.

C ska ha spelkväll med Ms kompisar, en Valborg! J har ju alltid fest och L ska väl mecka om han inte ska dansa.

Blir ju som jag befarade att mina helger kommer att bli ensamma nu..
Så jävla trött på sociala medier med, kommunikation med en massa hjärtan och andra figurer. Spyr på det! Skriv till mig eller låt bli. Dessa figurer visar ju inget annat än att man inte bryr sig egentligen.

Undrar varför jag ska leva om inte Elle finns? Om jag ändå inte kan få åka på nåt kul ibland. Ingen familj som kommer att hålla ihop i framtiden, och finns ju ingen som bryr sig i om jag finns eller inte. Har ju märkt hur dom skiter i mig allihop senaste veckorna.

Hoppas jag kan handla lite iaf så man kan få lite sparris o sånt. Men ska ju in och få fyran på fred.

Håller på att försöka övertala C om att åka på MAs fest iaf. Men verkar trögt, skyller på att vi ska ha loppis på Elles lösöre den helgen som är långhelgen i maj. Bestämdes överv huvudet på mig, blev inte ens tillfrågad vad jag tyckte om det. Visste inget och funderade varför dom aldrig körde lådorna till loppis. Svärdotterns idé tydligen.
Vet att dom pratat om att fråga kyrkan men där sa jag ifrån. Tror inte dom gjort det heller, då fick dom väl ha det för alla dödsbon sen.

Finns ett uttryck som heter att ett liv ska levas. Ja men då må man ju ha nån att leva det med också då. I min familj skiter vi tydligen i varann nu med och då menar jag min familj jag är uppväxt i, inte mina barn. Mina ringer inte ens.

Sätt er i en rullstol så ska ni få se att vänner och familj bara tycker det är jobbigt med er. Dom försvinner och skiter fullständigt i dig.

Av Neta - 26 april 2022 00:04

Har ju haft X-kroken som granne i mer än 2 månader. Även om han kan driva mig till vansinne, senast i söndags faktiskt så har han ju underlättat mitt liv mycket också. Bara det att vi åkt tillsammans under sjukhustidenoch jag slapp färdtjänsten betyder ju mkt. Sen dom här smågrejerna som att gå upp med soporna. Vi åt inte tillsammans varje dag under den sista tiden men fikat har vi nog gjort varje dag tror jag.
Men nu är han sörmlänning igen och kommer bara upp en snabbis igen för det sista rycket den här veckan och lämnar in nycklarna. Går inte så bra med bilen heller, den kanske rent av gjort sitt. Just nu lånar han en av sonen.
Klart det blir tomt men lite skönt också. Han längtar nog ut på danserna med.

Vi har ju urnsättningen kvar. Vi gick en sväng och kollade vid urngravarna i söndags efter tacksägelsen. Spelar nog ingen roll var man får graven det området är lika fint överallt, lite avsides men rätt tätt med gravar där utmed tallarna mot backen upp till affären på kyrkans framsida.

Vi är dock inte överens om gravvård. Blir nog inget smideshjärta. Vi kollar på stenar nu men inget bestämt. Jag ska ju också ligga där sen så vill ju ha ett ord med där. C ska ha gravrätten iaf. Sen får väl hon bestämma om vi ska ha gravskötsel eller om hon tänker åka och vattna var och varannan dag. Jag kan ju knappast göra det, har nog med mitt.

Jag har fått upp mitt tak, eller iaf stommen lite provisoriskt. L packade det där i Tierp och påstod att allt var med. Så när dom skulle sätta upp det var skruvarna inte med (därav mitt utbrott) men så typiskt honom, har hänt förr och lär hända igen. Så det sattes upp med skruvar som så småningom ska bytas ut och sen får vi se va det blir för skydd mot nya grannen. Har ju ett nytt vindskydd i kasett, blir väl enklast det kanske.
Jag tror inte heller att jag ska sätta på takduken, vi får se. Men nu kan jag ha nån ampel, nån mer ljusslinga och hänga galgar där på tork där om jag vill. Hade ju varit läckert att ha det över möblerna men det är för högt för det. Går inte under balkongen. Men då hade jag ju kunnat ha ljuskronan över bordet som jag hade i Tierp. Nu använder jag inte den alls. Har funderat på om man kan ta av de höga benen men inte kommit längre än så.

Jag kan inte handla härute. Inte hämta paket eller panta mina flaskor heller. Dom bygger om på affärn så dom som går med rollator får fälla hop dom. Går knappt att använda kundvagnarna. Att betala 160kr för att handla i stan slipper jag ju gärna. Blir dyr korv det. Haha!
Idag handlade C åt mig i Tierp, fick nog en längre lista än hon tänkt. Hon hade en visning på wheelatorn men den funkade inte för den unga pojken. Vi har ju satt ett lågt pris på den så hoppas bli av med den men har samtidigt bestämt att det är prutat o klart med dom pengarna. Vi behåller den om den inte blir såld.
C hade fått nåt förslag om byte med en som har butik, men hon har inget vi behöver.

Har lite panik inför ensamma helger och kvällar nu. Försöker tänka positivt ändå. Men kommer sakna Elle mer än nånsin. I synnerhet nu på Valborg.
Har ju inte så många kompisar men dålig på att hålla kontakt själv också. Sen har man ju råkat ut för nåt stolpskott med som flyttat närmre, lovar mkt men sen inte hör av sig en enda gång. Alltid upptagen om jag hör av mig med. Men min dotter tycker hon att hon ska umgås med. C är nog inte lika hågad.

Klippte av håret igen i morse.




Ser ut som ett surkart men den där frisyren är jag iaf. Så skönt att slippa långa hårstrån överallt.

Nu ska jag gå och röja på min säng. Ligger lite tvätt som ska vikas där.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards