Mina ord och tankar

Alla inlägg den 8 april 2022

Av Neta - 8 april 2022 22:46

Eller luftfritös som dom också kallas. Såg en kompis på twitter som hade en liten sån och blev nyfiken när jag såg att hon gjorde så mycket mer än bara friterade.
Jag har ju så litet kök så är ju lite rädd för sånt som tar plats men den här ska ju stå framme så tänkte att den får stå på spisen helt enkelt.
Innan jag köpte den så gick jag med på facebooksidan *Airfryer/luftfritös recept, tips, o.s.v.* läste där några veckor och insåg att en Airfryer inte bara är en fritös utan en minivarmluftsugn också.
När den så var nersatt en hundring, vilket den fortfarande är, så beställde jag en.


Den här är för 1-2 pers.

Hitills har jag gjort omelett, strips, potatishalvor, en bit fläskytterfilé, bananer, vårrullar, kycklingbitar och fläskkotlett i den. Jag har inte direkt misslyckats med någonting kanske kört nåt lite för länge nån gång men då justerat det i mina anteckningar ni ska få här på ett antal foton.


Jag har två bra saker jag använder i den, den här till blöta saker som omelett


En liten matlåda i glas som rymmer drygt 3 dl. Gör en omelett på 2 ägg och 2 msk vätska. Petar ner lite rester eller nåt + lite riven ost. Kör 180 gr till den är halvfast, kan ta längre tid om du har fyllning med mycket vätska i men annars 8-10 min, sen strör jag påriven ost och kör ca 5 min till. Smörjer formen lite lätt först.

Av bananerna blev den tveklöst godast som du bara rullar i sirap och sen i panko. Se till att pankon fastnar ordentligt, även på snittytorna. Kör sen 2 halvor på högsta, 200 gr i en kvart.


Den här är oumbärlig, det är Nils-Johans korta tång som heter Jonas. Nytillverkning och jag hittade den på nätet men minns inte var. Vårrullar, bananer, köttskivor, hamburgare m.m Alltså sånt man vill ha bra yta på. Vänds efter drygt halva tiden. Kan få köras lite längre då. Man lär sig!




Det här gjorde jag idag. Färskpotatis stod det på påsen, tog 6 små och jämnstora. Kotletten körde jag från fryst saltade och pepprade den sida på köttet som låg uppåt. Körde på 180 gr i 20 min.
Under tiden gjorde jag sallad på tomater och blast från färsk lök som jag dressade med olivolja, vinäger, salt o sv.peppar
Olivoljan rann ut lite som ni ser och det utnyttjade jag sen till potatisen. Tog ur den efter de 20 minutrarna, rullade dom i oljan på tallriken och hade på flingsalt. Undrr tiden hade jag vänt köttbiten, kryddat på andra sidan, höjt värmen till 200 och körde 5 min till för att få lite färg på den sidan med. Kunde varit lite mörare men fullt ätbar.
Såsen är gräddfil med lättsockrad havtornsylt, lite salt och svartpeppar i. Jag gjorde egentligen den till vårrullar igår men lika god så här. Sylten köpte jag på mässan men går att göra på frysta havtorn. Halva mängden socker mot bär. Frys den i typ isfack, lägg sen i burk och ta 1-2 åt gången.

Annars har jag inte gjort många knop idag. Varit ensam hela dagen och det är väl bara vänja sig nu. L som inte har nån TV därinne nu kom och såg Masked Singer men han går på en gång det är slut. Stannar inte 3 min ens. Han måste ogilla mig som fan. I synnerhet nu då jag inte bjuder på mat längre och han kommer inte ens på tanken att bjuda igen för allt han ätit och fikat här. Hade med sig en pytteburk med snabbkaffe idag dock som han hällde i min burk, va väl typ så mycket som gick åt till 2 koppar. Har ju sagt att han ska köpa nästa kaffepåse, tror inte han kommer att göra det.
Men han har alltså eget kaffe därinne, jag har inte fått 5 droppar ens när jag varit där. Han betalade dock en varmkorv på Kvantum häromdan. Haha!
Usch va elak jag är. Född sån.

Men nu är det nog sovdags!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards