Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 april 2022

Av Neta - 14 april 2022 23:51

En levande kreativ och aktiv tjej som lever ett bra liv trots en grundsjukdom. Blir sjuk och får vård försent. Och efter en dryg månad så finns hon inte mer. Är nu en askhög i en urna.

Man kan fråga sig varför hur många ggr som helst och man kan försöka vara förnuftig och tänka på att livet aldrig skulle bli som förr med alla dessa saker som blev förstörda i hennes kropp.
Men förnuftet stämmer inte alltid med det inre.
Varför just hon? När vi nu tömmer hennes lägenhet så märker vi ju allt hon hade på G. Idéer, tankar, funderingar. Varför kunde inte hon få leva och förverkliga allt det där?
Som min 90-åriga mamma säger, det går i fel ordning nu. Ja så kan man ju få tänka.
Det sägs att det är en mening med allt, men jag har himla svårt att se meningen med det här faktiskt!

Kändes som ett slag i magen när jag öppnade brevet från Sv. Kyrkan i morse och fick besked om att hon nu är kremerad. Hon är numera ett nr på en Urna. Inte ens hennes livlösa kropp är kvar.

Själen då säger en del, hon är med er.
Jag är inte jättereligös. Tror på det goda och det onda och nån slags högre väsen kanske. Men finns Gud? Jag tvivlar! Nåt slags öde finns säkert.
Trivs ju i kyrkan och med dess verksamheter. Sammanhållningen och gemenskapen. Men det är en sak, det där med tro en annan. Just nu har jag lite svårt med den.

Annars kämpar vi på. I morgon kommer J med familj och vi ska försöka tömma så mkt det går. Vet inte riktigt var vi ska ställa allt bara! Börjar bli fullt i Js garage. Sålt lite småmöbler billigt. Men den stora tunga bäddsoffan vill ingen ha. Klädseln borde tvättas men ingen av dom som kan gå ner i tvättstugan gör det.
Visning på tisd och lägenheten kommer inte att vara varken tom eller färdigstädad. L hade tänkt åka hem då men det måste ju vara nån som kan stå och gå som visar. Jag kan ju inte gå in där och bara sitta i soffan. Jag kan vara där med L men han får ju visa och så.

Konstrunda i norduppland i påsk. Iaf C och jag ska åka. Vet inte än om L vill. Tänker höra med Mattson om han kan smida nåt till graven, ett hjärta kanske och vad det kostar isf. Vill även till glasblåsarna. Ett break mitt i städ o grejer.

Ja men nu är min ensamma skärtorsdagskväll över. Dom åkte vid 20-tiden efter att vi i Elles anda gjort en exotisk planka och ätit tillsammans. Det var ju hennes grej.
I morgon på dan är alla här o på kvällen vill nog L se på TV.
På påskafton kommer C och är här till månd. Så nån form av påsk får vi nog till vi 3. Men det fattas ju 1. Hon kommer alltid att fattas!



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards