Mina ord och tankar

Alla inlägg den 12 maj 2023

Av Neta - 12 maj 2023 23:32

Då är det inte så kul att vara själv. Folk runt omkring grillar, dricker rosé och har det mysigt.
Nästa helg har jag bjudit hit en kompis från grannbyn, hoppas det blir en fin kväll då.

Köpte ju en grill förra året men då gick proppen när vi satt i den. Mitt elskåp sitter ända upp i taket och jag har inte en chans att se vilken plupp jag ska trycka på om proppen går. Alltså använder jag den inte.

Det är sån himla skillnad på att vara fler. Men trevliga folk växer inte på träd, och har man inte mer än en lön kan man inte direkt bjuda hit folk heller, och dom man bjuder kan inte, eller så kan inte jag.
Sån skillnad på det liv man levt tidigare, då grillade vi i princip varje dag. Gjorde grönsakspaket och så. Mycket fiskpaket blev det också.

Har knappt varit ut idag. Bara vattnat krukorna på baksidan. I morgon kommer J, men bara en snabbis fick jag veta idag. Jaja det blir nog bra.

Haft ont i knä och axel idag. Ska nog inte åka färdtjänst till Vik så länge dom inte fixat vägen dit från 55an. Det är Vikdagen nästa helg men iaf inget kul att åka själv. Marknad i Ulva i morgon med men samma sak där, hur kul att åka själv?


Nu har Elle fått en låda iaf, han gjorde en stenkant runt med. Är en vattenresorvar i den där. Ska bli en ros där påskliljan är nu. Begonior när penséerna gjort sitt. Vet inte om vi behöver så i gräset kanske.

Ska avveckla dagen nu J kommer redan 9.

Av Neta - 12 maj 2023 00:48

Annika och jag åkte till Wik idag. De flesta känner väl till det höga smala slottet.


Men få känner till att det en bit österut finns en handikappbrygga med egen toa.


Jag introducerades till den av Upplandsstiftelsen då Mr X och jag var testförare. Då togs den här bilden som pryder en av deras broschyrer. Det var också då jag upptäckte att området rymde en stor mängd smörblommor och andra växter på våren.

Idag gjorde jag en ny upptäckt, att om man går på den anpassade stigen genom en hage och inte vänder efter ett tag som vi gjort utan fortsätter så hittar man en stor ekbacke.


Med den här utsikten genom en äppelodling.
Om ni tittar väldigt noga på bilden på ekbacken så ser ni en bänk endes gångvägen. Där fikade vi. Vi hade lunchat lite på bryggan först.


Vid det här bordet har jag blivit firad 2 st Mors dag. Med exotisk buffé, bröd och potatissallad. Elle ordnade med inhandling av denna buffé som innehåller inte mindre än 10 olika exotiska frukter, kycklingspett, rostbiff, skinka och kalkon.


Generöst med mat som ofta räcker ett par ggr till för ett par personer. Inte så farligt dyrt heller. Tårta fick jag också och nåt gott i glaset, cider till dom som kör. Kaffe så klart!

Det här står nu, fast Elle inte är med oss längre, stadigt på min önskelista för Mors dag, bättre kan det inte bli. Alla ungar samlade + mr X som också varit med. Finns varianter på buffén.

Ja vi gick bara en bit upp i Ekbacken där Annika också provkörde min scooter. Bra att kunna om det händer nåt.
När vi gått igenom hagen kom vi till ett vägskäl där en väg gick till den här fina backen med sin blomsterprakt


Sen en åt det andra hållet, vi gick tillbaka och gick där också. Minst lika naturskön full av fågelkvitter och samma blomprakt.
Då kom vi så småningom ut på lilla vägen som går mellan slottet och handikappbryggan. Där var det blått.


Fullt av violer. Vi gick ner en bit men inte ända tbx till bryggan, vek till hö in i en hage. Där gick det ännu en naturskön stig med bl.a en bokskog och en jättetall. Den kom fram vid badet.

Hela området vid slottet och folkhögskolan är bara en stor blomsterprakt men med perenna odlingar. Titta och njut.


Fänrikshjärtan, ovan kungsängsliljor.


Lungört


Bergenia


Sockblomster


Kejsarkronor


Vita kungsängsliljor.

Nu hade det blivit dags för en sista fika innan hemfärd, till denna utsikt


Massor av smörblommor


För att avslutas med lite fågelskådning.


För att komma ner till handikappbryggan och sen hitta alla dessa härliga stråk tar man alltså vä ner framför slottet och följer den vägen i en högersväng. Stråken består av asfalterade eller hårdgjorda vägar. Funkar bra med både el och vanliga rullstolar.
Mycket stora stenblock och berg med. Unna er en dag här.

Hemma så fick jag lite hjälp att vattna. Åt en lätt middag, svampomelett och rostbiff.


Satt mina blommor i vatten


Och sjönk ner i soffan. Lite mörbultat efter att ha åkt färdtjänstbuss på gropiga vägar. Har lite ont här o var men det går nog över.

Så nöjd med dagen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards