Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 maj 2023

Puh

Av Neta - 19 maj 2023 23:45

Den här dagen tog en ände med förskråckelse. Tur att facebook finns ändå och att vi har en egen grupp här i området.
Har inflammation i båda axlarnas muskelfästen. Började med hö och sen använde jag väl vänstern extra mkt då då, så började det där med. Hör liksom till min SLE att det blir så. Känns som det ligger en tyngd av värk som en sjal över axlar och nacke. Det här gör att jag har svårt för att lyfta just nu. Så beställde det som var tungt från Delitea och har suttit uppe och väntat på det paketet nu, kl va över 22 när det kom. Brukar som rulla in paketet sen plockar jag ur lite i taget från hallen.

Men nu la Best det hos grannen vägg i vägg, har inte en chans att lyfta eller bära det hit. Skrev till en granne men dom hade nog lagt sig. Kom på att skriva i vår grupp och då var tjejen snett ovanför mig vaken och hjälpte till.

Tidigare idag åkte jag in och mötte upp C och fick köpa lite färskt, både grönsaker och mat för det har ju inte Delitea. Hittade nåt kul på Kvantum, kroppkakepytt. Haha!
Vi hade en mysdag i stan, först på Lidl och sen på Gränby där vi började med fika, handlade, åt lunch o sen åkte hem. Hon skjutsade hem mig.

Hade ett litet helsicke att få ut rullstolen ur förrådet i morse så nu står den ute men under taket vid min ytterdörr. Kunde sen åka vanlig taxi in med den, så skönt att slippa färdtjänstbussen.

Ska va med henne i morgon på dan med. Vi ska till Wik där Annika o jag var för en vecka sen. Det är vårmarknad där i morgon. Skulle va mkt trädgårdsrelaterat.
I morgon kväll kommer den andra Annika hit och vi ska ta mat från ?Giraffen? jag bjuder henne i 60-årspresent som jag skrivit om tidigare. Verkar bli en fin kväll så ser fram mot den. Blir nog lite vin också om jag kan skippa värktabletter i morgon.


Så fint på framsidan nu. Laddade snigelfällor nu ikväll för såg snigelspår på plattorna i morse.

Men nu ska jag hänga tvätt, det tar tid nu det med dom här armarna. Disken får vänta på inplockning i maskinen till i morgon.
Sen hoppas jag på att kunna sova.

Av Neta - 19 maj 2023 02:33

Glömde tala om vad jag ätit idag. En pimpad pizza. Brukar köpa frysta med bara ost o tomatsås men dom var slut idag. Garants pizzor är inte jätteroliga då fyllningen är liksom inkavlad eller hur jag ska förklara det. Men kostar dom 50 för 2 st kan man ju stå ut med det tänkte jag. Förvällde några sparrisar i 3-4 min i micron. Delade några småtomater. Hade riven mozzarella i kylen.


Det var prusciuttoskinka och champinjoner på från början, så jag la först på rejält med mozzarella sen sparris och tomater. Lite lavasalt, min nya favorit, det är svart salt och 4- peppar samt lite pizzakrydda på.


Blev rätt bra, men orkade bara halva. Nästa gång ska jag ha på lite av min egna tomatsås med. Den som är på sånna här pizzor är inte god, så äckligt söt på nåt vis. Men jag blev mätt och har lite kvar till i morgon.

Drack bara vatten till och hyvlade lite färsk vitkål med lite olivolja, vinäger o kryddor i.
Tänkte nästan ta ett glas vin men orkade inte hämta. Haha!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards