Mina ord och tankar

Alla inlägg den 9 maj 2023

Av Neta - 9 maj 2023 00:31

Ja nu är det mkt pollen. Snart blir hela altanen gul och man får torka allt med fuktig trasa.
Nyser, blir täppt, ögonen kliar. Har börjat ta tabletter men inte köpt ögondroppar än. Nässpray har jag.
På nåt vis går det här också.

Jag har ju älskat min baksida för att den varit så lugn. Det är den inte längre, jag har ju fått nya grannar som har ett socialt liv, flera st. Jättetrevliga allihop så inget sånt. Finns ju inga hörlurar till min telefon, sånna som jag vill ha, riktiga hörlurar. Har ett par men dom funkar inte.

Kommer sakna mina lugna frukostar med ljudboken men det finns inte en chans att höra den nu. Vill ju inte ha högt på. Blir att jag sitter inne ist. Ibland saknar jag den avskildhet en balkong kan ge. Inte för att det blivit tystare men ändå.

Är ju så pass mkt sämre nu med att jag varit tvungen att ta hjälp med vattning, får väl prioritera det. Inte en chans att jag kan bära 10-lit kannorna eller fibbla med slangen för den blir fruktansvärt tung. Drar den inte heller genom lägenheten utan isf bara framsidan. Det var inte bara sopborsten som försvann heller utan även minst en 5-lit kanna. Haft 2 gröna och vet att den som stod på framsidan har blåst omkring lite. Hoppas den andra står i förrådet.

Scootern kom tbx idag. Hade varit mkt att göra på den. Många småfel och så läckte det tydligen olja nånstans. Däcken hade bara haft 1 kg tryck. Köpte en kompressor för 700kr för att kunna fylla här hemma. Inte jag men nån som kommer får hjälpa tänkte jag. Den hade *nån* sönder innan jag hann använda den och sen kunde han inte laga den. Tror det är 2 år sen nu och än har jag inte fått nån ny.

Iaf har gubbarna på kommunen tagit kontakt med Karin och sagt att min scooter borde bytas, den är 11 år. Va ju på G förut men den passade inte mig. Hoppas jag kan få en annan men det är lång leverans va därför dom jobbat med min ändå.

Ansökt om förlängd färdtjänst idag med, får ju det så klart men tryckte ändå på att jag blivit sämre, framförallt i vä ben och armarna. Jobbigt att gå med kryckor med nu. Snart går nog inte det heller. SLE är ju knepigt när det slår sig på lederna. Förut kunde jag ju ta i med armarna, det kan jag inte längre.

Åkte ner till graven, lyktan måste ju tas bort och stenen torkas av, svart högblank sten och pollen är ingen bra kombo. Nu skulle J hit på kurs i veckan så han ska torka av den iaf. Men hur många dar håller det? Jag kliver inte längre av scootern när jag vattnar. Törs inte! Har med mig vatten i en flaska.

Va in på affären med idag. Behövde köpa mjölk bl.a köpte färska hamburgare och gjorde klyftpotatis i airfryern. Blir så himla bra och bara 1 tsk olja till 2 potatisar. Lägger i en plastpåse med salt o peppar bara o mojsar runt sen.


Gjorde sallad på avokado och tomat. Hade en skvätt mangoröra kvar, så himla gott till potatisen.

Stekte en extra hamburgare till i morgon med. Få se om den får bli matsäck eller om det blir en repris i morgon.
Men mer om det då. Nu ropar JB.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards