Mina ord och tankar

Alla inlägg den 18 maj 2023

Av Neta - 18 maj 2023 23:42

Å jösses va folk har fixat ute, lika i affären så mkt folk. Tror folk röjt inne också för det var kö till pantrummet. Skulle också behöva panta.

Satt kvar länge i sängen i morse. Vaknade före 8 men var så trött. Upp på toa och satte samtidigt på en mörk 40. Sen var jag pigg. Läste tidningar, kollade lite bloggar jag följer, kollade rosényheter på systemet. Vips så var kl kvart i 11. Duschade och klädde på mig. Åt frukost och sen åkte jag upp med soporna, precis när jag kom upp kom en farbror ut så han tog min påse och slängde den så jag slapp gå av scootern.
Tänkte att jag åker till Elle, var tvungen att fota lite, är ju så fint ute nu.


En stor blommande hägg vid vårt utegym


Grönskan nu alltså.


Träd utanför mig på framsidan.

Åkte in på kyrkogården och upptäckte att påskliljan som var så fin häromdan hos Elle nu börjat vissna ner.


Vi ska ha en ros där tror jag.


Måste också få visa katten hos Es granne. Undrar om man kan få en kanin så? Skulle ju E haft ist för duvan egentligen.

Åkte in på affären och hanlade lite småsaker, dock var jordgubbarna slut som jag var så sugen på.

Tog in ett paket som låg i postlådan med det här.


2 par vida korta byxor i svartvitt och blåvitt. Ett vitt linne och en grön holkis.

Satt mig på baksidan och tog det absolut sista kaffet. Har snålat som 17 men ska handla i morgon, måste vara Icas snabbkaffe. C och jag gör stan osäker.
Gick dock in rätt snabbt då det var rätt kyligt. Funderade på att försöka gräva ner perenner jag fick igår men beslöt mig för att vänta. Rätt dumt att chansa med armen. Dom är barrotade så dom klarar sig.

Nu ska jag ta reda på en kylväska till i morgon. Sen sova, taxin kommer vid 10.

Av Neta - 18 maj 2023 01:49

Men den märker inte jag av så mkt. Mina dagar är rätt lika vare sig det är helg eller inte om jag inte åker iväg nånstans.

Ska in till stan på fred med C handla. På lörd åker hon och jag till Wik på vårmarknad, eller vi ses där. På kvällen ska jag bjuda Annika från grannbyn på middag eftersom hon fyllt 60 och jag har lite svårt att åka till henne pga av trappor in. Blir hämtmat från en restaurang i närheten, men tänker ha lite bröd och hemgjord tzatsiki medans vi väntar på den. Den kommer hem utan extra kostnad, varm till och med. Hittade en ny pasta i deras hemkörningsmeny jag tror jag ska testa, med jätteräkor och en massa annat gott.

Har frågat Mi o Ma med, hon har läst men inte svarat.

Idag har jag kört varsin av dom där maskinerna man kör nästan varenda dag. En ljus 60 och en disk.


Gjorde nån soppgryta nu ikväll, fräste köttfärs m lök och lite kryddor, tillsatte paprika, idealmakaroner och majs efter en stund och hällde på en burk tomater, 1/2 burk vatten och lite oxfond. Kokade i en 15-20 min. Blev lite längre för paprikan var fryst. Saknades nåt tyckte jag, kidneybönor kanske.

Har fått en massa konstiga blåmärken på magen. Inte stött i eller gjort nåt som kan åsamka dom tycker jag. Men dom är där likförbenat. Ska till VC nästa måndag så får väl ta upp det då och gnälla lite över armen också.

Så skönt ute efter allt regn, över 20 mm bara idag. Nästan ingen pollenkänning alls nu. Har ju inte varit ut mer än till brevlådan. Kallare nu men redan i morgon skulle det väl bli lite värme igen. På lörd 21 gr på kvällen så då kan man ju sitta ute. Ska bli mys.

Nu ska jag släcka och sova, ligger gör jag redan

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards