Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 maj 2021

Av Neta - 14 maj 2021 22:51

Tycker livet är pest nu. Så trött på pandemin men också så trött på de s.k myndigheterna som tror att vi kan öppna Sverige innan alla är vaccinerade. Trött på folk som tror på danser redan i höst.
Jag hoppas däremot att vi kan få lite dansbandskonserter så musikerna kan få jobba igen. Funkar ju i Norge sen flera år tbx, så det måste ju kunna funka här också. Och det måste ju gå att sitta med avstånd.
Engdahls gjorde ju en smart grej i somras eller om det var i höstas. Dom rutade in en plan ungefär som man gör vid bilbingo. Där fick man köra in med sin bil. Stora bilar som husbilar som kunde skymma fick stå längst bak. Sen fick man hålla sig i sin ruta medans orkestern underhöll på nåt flak.
Fler borde väl kunna göra så. Nåt för sommaren kanske.
Blir det nåt sånt här ska jag tjata hål i huvudet på C eller L så jag får åka.

I morse gick jag ut och fixade helt klart på framsidan. Knölar och perenner är i jorden nu och precis när jag var klar kom regnet precis som jag räknat med. Det var inte tur det var skicklighet. Haha! Har grejat så mkt senaste dagarna så jag knappt kan gå, men vet ju att det går över.
Har lite fix kvar på baksidan men inget jag tänker fixa i regn.

Elle jobbade och mitt i en regnskur såg jag att hennes garage öppnade sig. Va ungefär den tid hon brukar komma hem så om inte jag sett att garaget stängdes bara till hälften först sen öppnades och stängdes igen hade jag förmodligen knappt tänkt på det.
Döm om min förvåning när det öppnades 2 tim senare och jag frågade på messenger vart hon skulle, men hon kom hem då och hade inte varit hemma tidigare.
Vem kan öppna hennes garage? Ser ju bara det, öppnade dom mitt också?
Ringde L och frågade om han tror att det går att öppna med en sån multikontroll. Tänkte om nån sitter och bläddrar på TVn och det åker upp samtidigt.
Han visste inte, Elle läste manualen till sitt och försökte se vad som hänt. Funderade om det hade åskat men jag hade inte hört nåt. Iaf jag kan låsa mitt manuellt också men det underlättar ju om man bara använder fjärrkontrollen och kör rakt in. I synnerhet om det regnar som det gjorde idag.
Scootrarna är låsta och kan inte frihjulas bort om man inte vet hur man gör. Jag har aldrig nyckeln i när den står där heller. Från och med nu har inte E det heller. Dom går inte att köra då.
Vi kommer nu att tänka på vad vi har där. Min rullstol måste tyvärr stå där men får vara noga att inte ha nåt värdefullt kvar i rullstolsväskan. Verkar väl långsökt att stjäla elektroniken men man vet aldrig så nu ska vi be grannarna vara uppmärksamma.
Skumt var det iaf.

Nästa chock kom då jag bestämde mig för att tvätta sofföverdragen till altansoffan. Har en modulsoffa i konstrotting som en 3-sits.Tar alltid in dynorna på vintern eller om regnet ligger på där. Höll därför på få en chock när innertyget på stoppningen föll i molekyler när jag tog bort överdragen på ryggkuddar och armstödskuddarna.





Hela golvet blev fullt. Hur mkt som blev i tvättmaskinen är jag lyckligt ovetande om än. Ska strax hänga dom så får se hur dom ser ut.
Sittdynorna var väldigt tighta att få ur, krymper dom 1 mm känns det som jag inte får på dom igen. Där höll iaf innertyget. Känns som det bara blir den här tvätten på dom dynorna. Önska mig lycka till att få på överdragen igen. Haha!


Rester till lunch idag. Burkskinka m färskpotatis och sallad + ett ägg jag inte orkade i morse.


Vi gjorde mackor med en massa saker på nu ikväll till TVn. Räkor, mango, tomat, ost, rädisor och sallad. Gjorde på nån minihönökaka som hette nåt på jolle. Var inte genomskuret och svårt att skära resten själv då det var så färskt.
Jag gissade rätt på Anders Bagge och Johanna Nordström. Har 5 rätt hittills. Tror jag är säker på dom 3 som är kvar också.

E gick just in i regnet. Ska regna hela natten och större delen av dagen i morgon.

Nu ska jag hänga tvätten och fixa lite i köket sen blir det nog värktablett och sängen. Lär ju bli en innedag i morgon så tänker inte vakna så tidigt heller. Haha!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards