Mina ord och tankar

Alla inlägg den 23 maj 2021

Av Neta - 23 maj 2021 21:20

Fick ett meddelande på twitter med önskan om att jag skulle skriva en presentation. Ok!

Heter alltså Neta, är snart 70 år (i okt) pensionär och rullstolsbunden sen 10 år, frånskild sen 2018 från Leif efter 34 år. Vi är fortf goda vänner som ni märkt. Jag kan gå kortare sträckor med kryckor och går inomhus. Stöder mig på möblerna. 

Vi har tillsammans två tjejer, Elle 34 år som jag bor granne med sen ett år tillbaka sen jag flyttade hem igen från Tierp. E hade en hjärntumör som barn och har seneffekter efter den som hjärntrötthet t.ex ett 10-tal andra diagnoser också. Hon jobbar 1 dag i veckan med att hjälpa till med lite kökstjänst i församlingshemmet här. Hon gör det även ideellt ibland efter gudstjänster m.m

Christine 28 år bor kvar i Tierp, vi bodde inte direkt grannar där men nära varandra. Hon jobbar dels som barnpedagog i Tierp och Söderfors församling, håller till i kyrkbyn. Dels på systemet i Skutskär. Kontraster så det förslår Haha!

Jag har sen tidigare också Johnny 46 år, han är gift med Matilda som är frisör. J jobbar också inom kyrkan som vaktmästare tror jag det heter. Han är också fixare i idrottsföreningen där han bor och hustomte på deras idrottsplats. Han har 2 barn Emilia 22 och Rasmus 17.

Jag har tidigare jobbat inom äldreomsorg och barnomsorg. De sista åren innan förtidspension som vikarieförmedlare till mina tidigare kollegor i barnomsorgen. Jag intervjuade och skrev in nya vikarier sen hade vi ett datasystem som jag skötte tillsammans med två kollegor där vi fördelade jobben.

Drev matbloggen netaave.bloggplatsen.se under många år. Den finns kvar men jag lägger inte ut något där längre. De sista åren la jag mest ut veckomatsedlar. Men finns en bra sökfunktion i bloggen om ni letar ett recept. Där finns allt från mat o bak, sylt o saft. Även vego så klart!

I den här bloggen skriver jag om min vardag. Inte jättespännande därför är jag lite förvånad över att jag har så många läsare. Jag tjänar inga pengar på min blogg. Har pga en del troll stängt kommentarer helt men lägger ut länken på min Fb och på twitter när jag skriver, vilket jag gör nästan varje dag. Jag är dock noga med vilka som får följa både på twitter, Fb och min insta är privat godkänner bara dom jag får en bra magkänsla för.

I min familj har vi ett stort gemensamt intresse för dans, har själv dansat sen jag var barn. Började med folkdans sen gick det över till styrdans. J började när han var 11 och C när hon var 7. J träffade sin fru gm dansen och Leif och jag träffades också på dans. J och C har tävlat i bugg.

Leif dansar fortf, jag åker gärna ut och lyssnar. Vi har genom åren många vänner både bland musiker och dansare. Gillar även att åka på kryssningar, men bara på vardagar, fyllkryssningar på helgerna har jag inget intresse för. C har inte tid och lust med dans just nu men sånna perioder har vi haft allihop. Hon kommer tbx.

Som ni förstår har vi upplevt många svåra saker under lång tid i vår familj. Elle var 7 när tumören upptäcktes, den är medfödd, sen dess har inte livet varit självklart och vi har båda L och jag varit utbrända bara det att det var inte så vedertaget då så man visste inte så mkt om det.
Men polletterna trillade ner så småningom. Var väl därför L och jag inte orkade vårda vårt förhållande eller ta tag i andra viktiga saker. Vi levde ihop alldeles för länge, det slet ännu mer. Med facit i handen skulle vi delat på oss tidigare.
Idag har vi båda både ett lugnare och ett bättre liv. Vi kan umgås efter helt andra förutsättningar och jag ser fram emot att så småningom förhoppningsvis få vara mormor o morfar med honom. Han kommer att bli världens bästa morfar.
Det kan bli jobbigt med Es sjukdom fortf men hon är ju vuxen själv nu och nu är vi ju fler vuxna i familjen och allt ligger inte bara på honom och mig längre. C tar ett stort ansvar också. J är också min klippa numera. Aldrig omöjlig när man behöver hjälp. L finns där också.

Ja det var väl lite om oss i stort!







Av Neta - 23 maj 2021 01:29

Ja att fira pingstafton själv. Gick att äta rester av Ravioli till lunch med Haha!
Satt ute och läste med en fika en stund på baksidan på dan. Tog bort blomknoppar från rabarbern är väl det enda nyttiga jag gjort idag typ. Blev dock lite kyliga vindar ute så gick in efter nån timme. Kom några rejäla skurar på sena em också, vi hörde åskan men den kom aldrig hit.
Blev inga Söderkåkar heller för E kom in ikväll så vi käkade lite framför TVn och hon ville kolla på mellon.

Vi åt pulled pork med grönsaksris, (ris med broccoli och sparris) och bea. Jag stängde av TVn för en kvart sen och kommer inte ihåg en enda låt, jo vår så klart. Dom som vann var nog det sämsta skit jag hört på länge.
Skulle propsat på Söderkåkar ändå Haha! Karl-Arne Holmsten och Monica Z kan man ju iaf skratta åt.

Mer spännande än så blev inte min pingstafton. Men jag önskar er en god fortsättning sen får vi se vad morgondagen bjuder på. Nu sova!





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards