Mina ord och tankar

Alla inlägg den 25 maj 2021

Av Neta - 25 maj 2021 23:04

T.ex så blev jag ganska slut i morse, trött redan när jag vaknade vid 9.30 Plockade i en maskin med ljus 60, duschade och blev helt däckad. Men fick i mig en sen frukost sen iaf. Va tvungen att lägga mig på soffan en stund.
Jag har alltså en järnbrist men äter kosttillskott och mkt järnrik mat. Men verkar inte hjälpa längre som det hjälpt hittills. Jag kanske måste få mer hjälp.

Iaf när jag låg där och nästan sov, kom Leif in. Han hade varit på möte med kamratföreningen och kom ut, han och Elle skulle åka till Lövsta och äta och frågade om jag skulle med. Men jag orkade bara inte.
Jag träffar ju inte honom speciellt ofta och gillar ju när vi hänger med tjejerna tillsammans så det sved lite. Men dom kom hit och fikade på maten sen och han hjälpte mig med lite sopor och att göra ren filtret på tvättmaskinen. Den står så nära duschväggen att jag inte kommer åt men han gjorde det. Tog lite mer sopor än vad jag bett om också.
Det jag inte klarar själv är ju papperssorteringen eftersom jag har svårt att stå. Det andra kan jag tömma om jag åker in med scootern i soprummet. Men jag når inte att sortera papper från den. Den tar upp hela gången. Papperssorteringen blir då framför scootern. Att få hjälp betyder mkt, han är ju en klippa fortf.

Jag hade behövt sätta ner dom sista plantorna idag och slängt ut lite frön eftersom det ska bli ett riktigt oväder i morgon.
Metrologen på TV sa att det inte skulle räcka med paraply utan det var sjöstövlar och sydväst som gällde. Haha!
Nu får jag satsa på fred ist så jag får ner det innan värmen kommer. Fick mina grönsaksplantor idag med. Hade beställt en mjölkört också men den var inte med. Då beställde jag i januari. Fårväl titta om jag hittar i stan eller be Leif kolla i Strängnäs där det finns en urbra handelsträdgård.

Har mest suttit och läst idag på em. Fick min Året runt med men den spar jag till i morgon.

Nu ikväll meddelade E att jag skulle få en buffe från Citygross nånstans på en picknick på Mors dag på söndag.


Valde den här exotiska. Detta + fransk potatissallad
200 gram kött/person
250 gram valfri sallad
stenugnsbakat bröd
kycklingspett, rostbiff, kalkon, skinka
10 exotiska frukter

Jag får väl stå för nåt till fikat. Ska bli 21 gr och sol. Önskat mig att få åka till Österby eller ut till Wiik, vi får väl se om det blir nåt av det eller om dom har nåt annat på G. Hoppas det blir nånstans med bord iaf för jättebökigt för mig som inte kan sitta på filten att balansera tallrik, bestick, glas, bröd m.m i rullstolen. Sen når jag ju inte ner till maten utan måste be dom om mer hela tiden.

Nu ska jag fixa lite, plocka i en mörk maskin så jag bara behöver starta den i morgon. Fylla vattenflaskan och krypa i säng. Kanske läsa lite i min bok om jag orkar.

Av Neta - 25 maj 2021 00:49

Vad har jag gjort idag då? Tvättat! Är ni förvånade? Haha! Ett gäng toppar blev det idag.

Betalt räkningar så det är ju skönt att ha gjort. Är inte så många, har det mesta på autogiro.

Räknat ut lite grejer till C, bl.a hur mkt det kostar att åka till hennes jobb, till pojkvännen och så.
Kollat upp hur mkt konsumentverket tycker vi ska äta för i månaden. Eller det är väl alla hushållskostnader. Jag skulle ha 2400 tror jag det var, men så mkt tror jag inte jag gör av med. Lärde mig ju verkligen att leva billigt första året som skild. Men jag har aldrig haft nåt överskott precis så jag har blivit en snål en Haha!

När vi bodde i huset skrev jag minutiöst upp allt jag lade i pengar på hushållet under ett år. Det var ganska nyttigt att verkligen se vart pengarna gick och vad det kostade, blir ju lite olika eftersom vissa månader är det jul, midsommar eller nåt annat som gör att man handlar lite extra. Jag tror man automatiskt slår på bromsen när man gör så där också. Köper inga ostron direkt. Haha jag har aldrig ätit ostron.
Tipsade C om att göra det under en månad, och att verkligen skriva upp allt. Även hamburgaren från donken.
Jag kanske också skulle göra det igen. Iaf under en månad.

Min frys har stått med dörren på glänt i 7 timmar idag, handlar om mm. Det är inte första gången heller. Man måste trycka till den dörren ordentligt, jag brukar trycka till på den så fort jag går förbi men idag har jag inte gått där mellan 16.30 och 23.30 Så typiskt att man inte stänger ordentligt då. Kände det i golvet när jag gick där sen, det var iskallt. Orkade inte kolla hur det gått heller, får bli morgondagens suprise.


Var lat och plockade inte upp det här från Delitea direkt heller. Dom har ju varken kyl eller frysvaror men då hade jag ju iaf gått förbi. Brukar ju beställa sånt som är tungt eftersom dom har hemkörning och vissa konserver har jag alltid hemma till dom där dagarna då jag har uront. Färdig stuvning t.ex lite grövre formbröd finns alltid i frysen så då överlever man den dagen med. Eller så gör man en plocktallrik. Vidsa fruktkonserver finns också alltid hemma. Man lär sig hur man kan göra när man inte har nån gubbe att köra med längre. Haha!

Nu ska jag iaf sova, fullmåne är det visst också!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards