Mina ord och tankar

Alla inlägg den 31 maj 2021

Av Neta - 31 maj 2021 23:53

Plockade liljekonvaljer i backen ovanför stora badet.


Fina även i en burk som det varit bärströssel i.


Blomman jag fick av Johnny igår, så otroligt vacker färg.

Stora rabatten på framsidan och garagerabatten är vattnade, Elle kämpade och bar 3 stora kannor. Vi måste få till det med våra slangar vi har ju resurser. Bara det att lampan har gått i mitt stora förråd, måste få hjälp att byta så vi hittar saker.
Nu är allt från bufféfatet uppätet, va mest frukt kvar nu. Men vi hade lite rökt kyckling och rostbiff vi köpt som ojämna skivor. Så säljer dom spill för 49.90 kg. Men jag hade turen att få bara fina rostbiffskivor om än i olika strl, 360 g räcker länge åt mig.
Det är Maxi och Citygross som har det, CG har även trassligt bacon i rullar. Kan vara 6-700 g. Iaf på Stenhagens Maxi ligger det bredvid Ät snart. Igår hade dom kokt skinka, ångrar att jag inte köpte. Färskpotatis, kokt skinka och mimosasallad är väl sommarmat? Där funkar ju burkskinka med. Lite sparris till så är man hemma.

Inget planerat i morgon, ska röja lite i köket och jag behöver nog köra diskmaskinen. Märks att vi ätit här båda två några ggr. Är jag själv kör jag den en gång i veckan men fördiskar då så klart. Baksidans tur att få vatten. Ska upp med sopor också. Men mest ska jag sitta och njuta av fågelliv och blommor på baksidan. Blir nog både kaffe och mat där.
Men nu ska jag avveckla dagen.

Av Neta - 31 maj 2021 15:33

Först en ensam men rofylld frukost på baksidan


Hade span på holken där det boas för fullt nu. Väldigt små fåglar så tror inte att det är blåmesar i år.


Hade även span på grannen som också åt frukost där. Haha!


Hon kom över med en Mors dagspresent. Hade ju önskat mig bara en picknick tyckte väl det räckte med maten dom köpt men hon hade tydligen köpt denna redan i julas men glömt den då.
Jag har letat efter en sån länge, sett på nätet men då har dom kostat mer än 100kr. Har en i aliminium jag haft i 30 år typ, den här är i rostfritt och blir nog inte så ful och bucklig som min blivit.
Det är alltså en perforerad hylsa med skruvlock att stoppa kryddor i när man gör en gryta t.ex den är högst 2 cm i diameter och kanske 3-4 cm lång. Blev så glad över den.

Christine kom vid 12 och vi lastade bilen efter en lista E och jag gjorde kvällen före. Va ju,kt som skulle med eftersom vi inte bara hade maten utan även kaffe o tårta, kräver ju verktyg Haha. Sen mot Wiik väster om Uppsala.

Leif var redan där då vi kom, va så mkt bilar så dom fick parkera även på en stor gräsyta mitt emot folkhögskolan och väldigt mkt folk så vi fortsatte ner mot båtklubben och handikappbryggan där det också finns en toa.


Borden står på var sin sida om bryggan för att rullstolar ska få plats. Men finns en bänk med ryggstöd på bryggan också. Det är hårdgjorda gångar i skogen och asfalterade vägar att gå på. Jag hamnade på bordsänden med den här utsikten som inte gjorde ont alls.


Det här har vi varit med om att planera Leif och jag när vi var testpiloter för anpassning.


Buffébrickan mitt på bordet som innehöll skinka, kalkon, rostbiff, kycklingspett, sallad, jordgubbar, physallis, passionsfrukt, röda druvor, apelsin, papaya, 2 sorters melon, mango, kiwi och färsk ananas. Potatissallad och ett helt stort bröd ingick med. Dom hade köpt ett fat för 4 pers, vi åt 5 st Johnny kom också med en fin blomma och Elle och jag åt när vi kom hem, ändå är det kvar lite fortf. På bilden ser ni mina älsklingar och han jag gjort dom med. Iaf 2. Haha! Tårtan hann jag inte ens fota men den var från frysdisken, Frödinge jordgubbs. C hade köpt allt engångs + den fina vaxduken som jag fick.

Leif gick en sväng med mig, sist vi var där var det ju på planeringsstadiet. Så mkt fina blommor, massor med blå,aklejor i dikeskanten. Tyvärr var smörblommorna på upphällningen. Vi varju så klart på bryggan också och sen åkte vi upp till slottet. J som både bor och jobbar där i krokarna åkte hem. Dom skulle ju så klart fira Matilda.

Såg årets första Midsommarblomster


Tovsippa


Slottet där det vintertid är både musik och konstkurser. Folkhögskolan har skrivarkurser på helgerna också.


Myskmadra och fänrikshjärta, vilt men så fint.


Omgivningarna och far och dotter.


Kunde inte låta bli att fota rapsfälten på hemvägen, här ser ni även Gamla Uppsala kyrka på andra sidan.


På kvällen tog E och jag lite rester + lite vi hade själva men åt med riktiga bestick och så tog vi lite rose? till i kvällssolen.


Tror solen tog lite igår också. Halsbandet gjorde E till förra årets Mors dag. Så fint till V-ringat.

Idag var det betydligt svalare, åkte en sväng ner till stora badet och det gick vågor på vår lilla sjö.


Åkte genom skogen hem då dom hårdgjort stigarna även i spåret och satt ut bänkar här och var. Såg humleblomster som nog snart slår ut.

Nu har jag precis ätit en fiskgratäng, mulet ute nu men så torrt så måste nog vattna stora rabatten på framsidan. Så ledsen för verkar som min lavendel gett upp. Planterad i en låda iofs. Klippte ner den och gjorde en massa sticklingar men inget liv där heller, inte än iaf.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards