Mina ord och tankar

Alla inlägg den 12 maj 2021

Ute

Av Neta - 12 maj 2021 23:17

Idag har jag varit ute precis hela dan, jag är så slut, mest pga pollen tror jag.
Fick ju hjälp av Xkroken att flytta blommorna jag haft i mitt garage och i ett varmförråd här. Dom behövde ansas och det tog en stund. Man måste ju ha lite rast också.


Älskar iskaffe. Fryser avsvalnat bryggkaffe och lägger ett gäng tärningar i ett högt glas och fyller på med mjölk. Händer att jag lägger i en glasskula också men idag tog jag glassen bredvid. Låter kaffet tina lite i mjölken men det går ju fort sånna här dar. Måste fixa chokladsås med, så jag kan göra iskaffe med det på ev glass. Gör på lika delar socker, kakao och vatten. Rör ihop och ger ett uppkok. Håller flera veckor i kylen. Som om det skulle räcka flera veckor. Haha!
Älskar min baksida nu. Så grönt och massor av blommor och fina buskar. Man ser från fm till em att det händer saker. Men känns lite tomt att inte ha nån att dela det med.

Idag på em när jag satt där hörde jag ett knackande ljud. Tänkte först att nån höll på mecka med nåt på parkeringen eller i nåt garage. Men nej det var två fåglar som gick en bit efter varandra och pickade i dalarna på plåttaket till garagelängan. Hela vägen på den högre delen. Tyckte det var koltrastar men nu ikväll kom jag på att vi har ju hackspettar här. Va motljus så svårt att se men fåglar var det iaf. Haha!

Elle och jag delade på knölarna jag köpte och planterade dom idag också. Påfågelslilja, bukettlilja, freesia och gladiolus. Hon planterade nog klart också men jag har det som ska ner på framsidan kvar. Freesia och gladiolus sen 2-3 perenner till den rabatten. Jorden tog slut också så det är lite kris nu. Vill ju inte ha nån annan sorts planteringsjord än Plantagen då jag läste nån test där deras var bäst. Vem åker och köper åt mig? Helt omöjligt för mig att få hem på scootern.
Men planterade iaf 3 perenner i en stor utekruka, vit drakmynta, blå vädd och röd pestemon. Den senare hittade jag en vinbärssnäcka på. Nu får man se upp.
Dahlior och pellisar fick flytta ut direkt och blev ansade och vattnade idag. Ska se att alla kommer igång innan jag ger dom kogödsel. Eller igång är dom men växa till sig lite då. Dom har stått i 4 gr utan vatten hela vintern.
Planterade den helvita och den vitlila nejlikan också. Båda i blå keramikkrukor.
Har inte tagit ut pyntet än. Men det blir tids nog. Har ju ursöta igelkottar, en fyr och solcellslampor. Har en solcellsgrej som sprutar vatten också, tänker ha den i fågelbadet men måste hitta en ställning eller ett bord till det först.
Leif kollade åt mig på ett ställe i Sparreholm där dom hade förra året men hade inte än iaf. Man kan ju kolla på nån loppis med, är ju inte så kinkigt va det är för bord bara det är litet och gärna runt. Har ju det mosaikbordet som lidl säljer den här veckan men det är lite för fint.

Men nu hörni går mina ögon snart i kors. I morgon ska E och jag åka in till stadsparken. Hade hoppats få in C med men hon har andra planer. Nån boyfriend på G där.





Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards