Mina ord och tankar

Alla inlägg den 16 maj 2021

Av Neta - 16 maj 2021 23:42

Igår skulle det bli regn men inte såg jag nåt. Dock var det mulet på dan men kom lite sol på em och kväll sen iaf. Jag var inte på nåt bra humör igår så jag tjurade inne och tyckte synd om mig själv hela dan Haha! Närå så farligt var det inte, men hade ont och småfixade med det jag kunde.

Berättade ju för er om vad Engdals gjort i förrgår när jag skrev senast. Som om dom läst så hittade jag det här


Va! Vilka killar va? Gillar kreativitet och att man försöker fixa och dona till det bästa. Ingen dans så klart men dom får spela och vi kan väl alltid sittdansa lite eller? Gör ju jag jämt nu ju. Haha! Gäller bara att kunna åka med nån. För vår del blir det väl Barva. Jättebra även för arrangören. Tror varken band eller arrangör går med plus här men kanske överlever iaf.
Hoppas på mer sånt här från fler band. För dom riktiga danserna blir nog inte denna sommar eller höst iaf.
Gäller bara att publik verkligen kommer och att man betalar sin entre.



Hade ett pizzakit i kylen så gjorde pizza igår, åt både till lunch och middag. Får nog inte skörbjugg för det och jag är ju av naturen lat som ni vet. Har en 4e del kvar till i morgon med. Sparris, oliver, tomat och räkor jag la på efteråt förutom det obligatoriska ost, tomatsås och pizzakrydda.

Lets Dance blev ju en rysare. Jag har ju hållt på Michelle men dom här två har ju också levererat hela tiden. Svårt att skilja dom åt men jag höll iaf på Filip och Linn. Hon är bara 25 år enligt wikipedia, men har vunnit två år i rad nu och kommit 3a en gång. Har dansat sen hon var 10. Precis som mina två. Haha! C var nog ännu yngre förresten.
Men nu förekommer ingen dans alls för henne, hon ledsnade på mentaliteten på dansgolvet. Snobbism så det förslår. Jag förstår henne!
Hon kommer kanske igen om hon träffar nån dansant boyfriend. Den hon har nu är nog inte det. Men gå ut som ensam tjej idag här runt i storstäderna utan att tillhöra nåt dansgäng då får du inte dansa. Det nobbas till och med.

Idag kom C och hämtade mig. När hon hörde hur E betedde sig häromdan lovade hon att vi skulle åka in idag och att jag skulle få köpa jord med.

E åkte också in men färdtjänst med taxi, då kunde hon åka scooter och slippa gå och få omnt i sin fot.






Vet inte hur många ggr de sista åren man kommit precis här och sett slätten breda ut sig nedanför kyrkbacken. Odlas både rasp och lin på åkrarna där och om bara några dar kommer fälten att vara blå och gula. Tänkte iaf idag att jag skulle fota och gjorde ju det med, men då kommer en skåpbil och stör bilden. Haha! Så himla typiskt.

Vi åkte först ut till Kungsängen och ängarna där liljorna växer. Obs då att det inte är Kungsängen vid 08, utan Kungsängens gård söder om Uppsala.


Det är massor nu, både röda och vita. (En och annan maskros också) Haha!
Skrönan säger att det var ett slag mellan Sverige och Danmark här och att dom röda är slagna danskar och dom vita slagna svenskar. Ja isf vann Sverige för de vita är färre än de röda.


Mörka randen i bilden är massor av röda. Aldrig sett så mkt folk där som det var idag, parkeringen var full och det stod säkert 10 bilar vid vägkanten då är det ju minst lika många som går och cyklar dit endes ån med. Ska ni se det ska ni åka dit de närmaste dagarna. Det går fort över.
Ni åker ut Kungsgatan söderut och i sista rondellen tar ni vägen endes järnvägn, svänger hö vid 4 stora silos och åker ner mot Vindbron.
Eller så följer ni ån söderut från Stadsparken. Ni missar det inte!

Vi åkte in till stan, hittade parkering vid tullhuset och gick över Islandsbron för att möta upp E.



Här har ni ett av stans två vattenfall.

Vid ingången till stadsparken, som numera heter stadsträdgården men aldrig hört nån infödd säga annat än stadsparken. Haha!
Där nära det anrika Flustret står en jordgubbsförsäljare från Valborg ungefär till senhösten. Han säljer allt möjligt i bär och grönsaker numera. Men iaf kan man (jag) inte gå in i parken så här års utan att köpa de röda gubbarna.


Riktigt goda bulgariska hade han idag.

Elle kom och vi gick in och njöt av de färgstämda planteringarna


Ch d fina träden och buskarna


Tog en fika vid Gula villan med Slottsutsikt


Mycket folk i rörelse men ingen trängsel. Många hade picknick och det spelades kubb. Det här är ju Uppsalabornas egen trädgård.

Vi gick en sväng endes ån och kollade in den nya arenan och dess brasseri.


Trodde det här var ett vandrarhem men det är ett hotell.

På tillbakavägen stötte vi på Lövas, en speleman och Uppsalaprofil från Strängnäs hur det nu går till Haha! Spelat med Micke Ahlgren i Roynes och Bröderna Lindkvist. Vi bodde nära varann när jag bodde i stan. Han kan bl.a hantera basflygelhorn, nyckelharpa och fiol så änglarna gråter. Vete 17 om han inte är riksspelman också.

Nu var det emellertid dags för glass. En mjukglass jag bara inte fick i mig, delade med C. Så mycket glass.

Gick mot bilen, E beställde färdtjänst hem och vi åkte till Blomsterlandet och köpte jord och blomster. Köpte den finaste mörkrosa pelargonen jag sett. Full med knopp. Ska fota i morgon. Lite annat fint med. Vi gick ett varv och införskaffade lite förnödenheter på Citygross, tog en enkel cheeseburgare på Donken i farten. Sen hemåt. Hämtade 2 pkt och sen hit.


Måste ju fota vårt vackra träd som jag tyvärr inte ser från lägenheten eller uteplatserna. Hemma var E redan här och hade kokat ägg och potatis till det här som hon och jag avnjöt. C ville hem.


Sommarmat på riktigt och sen blev det jordgubbar. Har en förp till i morgon med så blir färska jordgubbar i yoghurten i morgon.

Ja jag behövde den här dagen, som alltid när jag sitter i rullstolen stelnar knäna och jag får ont. Så nu ska det tas dunder och krypas i säng. Men det var dagen värd.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards