Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 maj 2021

Av Neta - 19 maj 2021 21:50

Kl 20.58 ikväll var det 46 år sen jag födde min son. Claes Johnny Carlson. Så hette han då. Mina föräldrar skildes några år tidigare och då tog mamma de familjenamn hennes bröder hette, Aveholt. Jag ville inte lägga 450 kr på ett namnbyte som ensamstående. Så inte förrän det blev gratis att byta efternamn tog jag och Johnny det. Då var han 6-7 år. Mina syskon var inte myndiga när mamma bytte så dom fick namnet med henne.
I många år när vi bodde i Årsta ringde jag ner till min granne kvällen före Js födelsedag, vi la av lurarna så hon skulle höra om han vaknade och kunde springa upp. Själv cyklade jag till dungen bakom kantorsvillan vid Vaksala kyrka och plockade gullvivor och förgätmigej. Sen gick jag över den lilla grusvägen till en bergsknalle invid Östhammarsvägen och fyllde på buketten med mandelblom.


Den såg inte riktigt ut så här, jag hade gullvivor innerst, sen förgätmigej runt dom och ytterst mandelblom runt alltihop. Den fick han sen vid sin frukostmugg med paketet på morgonen. Ibland på en bricka i sängen men oftast ville han sitta vid köksbordet och äta och då stod den där.

Gullvivor är mina favoritblommor men numera kan jag ju inte plocka dom och ingen gör det åt mig. C är ju allergisk och kan inte ta i växter eller gräs överhuvudtaget. Leif har ju aldrig brytt sig i sånt heller under våra år. Vi plockade gullvivor till borden när Elle döptes, sen dess har jag haft nån gång bara. Vi plockade ett par år där motorvägen är nu när vi flyttade hit.

Idag fick J en swishpeng och en grattishälsning på messenger, jag kan ju inte åka dit längre. Är trappor upp till deras hus.

Igår kväll klädde jag på soffdynorna till altansoffan och idag torkade jag den med såpvatten. Så nu är den ren med rena dynor på sig.

Åt frunch därute och har sen suttit ute och läst en bok som kom idag. Behövde en dag med att göra så lite som möjligt så bara tvättat en maskin, plockat ur och i en disk samt värmt lite ravioli i micron.


Kom lite moln nu ikväll men va varmt och soligt annars.


Elle va in och handlade lite och köpte varsin bowl på Pong i Stenhagen. Åt min med sesamsås som såg utsom skorpvälling man gav barnen förr.

Fick även en bit jordgubbscheescake men den var försvinnande god.

I morgon får jag städ och det är efterlängtat. Fick ju ingen i april men nu har dom satt in en extra tjej då det är osäkert om min Maria kommer tbx.

Så nu ska jag plocka i en disk till och bädda rent.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards